• Redukcja Answear 97% Autor: ~Michal [109.173.220.*]
    :)
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Zenek [46.134.75.*]
    Jasnowidz
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Michal [109.173.220.*]
    Moze zamiast tak pisac...otworz swoj rachunek? W BOS juz widze ile dostalem...stad napisalem o redukcji. Niechcesz nie wierz.
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Ujek [178.219.140.*]
    Potwierdzam
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Janek [37.120.211.*]
    Ja również potwierdzam
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Zenon [46.134.75.*]
    W mBank jeszcze nie ma
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Zenon [46.134.75.*]
    W mBank jeszcze nie mam. A oficjalnego komunikatu brak. Stad, niedowierzanie kolego
    Luz ;) rowniez dlatego sie dziele wiedza....podejrzewam ze duza czesc ludzi na to czekala
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~alexbg [5.173.56.*]
    mbank zawsze rozlicza po 17. poczekaj a zobaczysz.
    Dostalem 12 akcji a bylem zapisany na 134 czy 137 :(
    To i tak dużo za dużo dostałeś... przy redukcji 97% powinieneś dostać 3 akcje przy swoim zapisie
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Budimater [83.30.175.*]
    redukcja 97,5%, przy zapisie na 401 akcji (tyle wyszło po zmianie ceny z 36,5 na 25 za akcje) dostałem 10 akcji, także info jak najbardziej prawdziwe
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Tuzy giełdy przeżywają redukcję :) Panowie a czego się spodziewaliście? Za to debiut będzie okazały!!! kto zdąży kupić na open( pewnie z +20-30%) dużo kwita będzie miał ładny zarobek!
    Bialoczerwony1972 czytam Twoje posty z uznaniem:) zdecydowanie wiem o wiele mniej o tle z jakiego Answear sie wywodzi, natomiast poruszajac debiut - uwazasz ze bedzie sukcesem? Mimo obnizki ceny i mniejszego popytu instytucji?
    Tak sądzę. Sam mam zamiar coś kupować na otwarciu. No chyba,że otworzy się +40-50% wtedy sobie odpuszczę. Nic chyba jeszcze nie wiadomo na temat popytu od instytucji i ew redukcji. Fundy utarły nosa Czechowiczowi ale taką spółkę e-commerce w portfelu powinny mieć bo u nas na GPW to takich czysto e-commercowych niewiele. Skoro ludzie zapisywali się po 36zł, to z 95% prawdopodobieństwem będą chcieli kupić te akcje w dniu debiutu po 30zł a może i po 35zł lub więcej.
    Dziekuje bardzo za fajny, konstruktywny input:). Aaaaa i oczywiscie wesolych swiat :)))
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~Hehehe [83.31.80.*]
    Dnia 2020-12-23 o godz. 13:17 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Tak sądzę. Sam mam zamiar coś kupować na otwarciu. No chyba,że otworzy się +40-50% wtedy sobie odpuszczę. Nic chyba jeszcze nie wiadomo na temat popytu od instytucji i ew redukcji. Fundy utarły nosa Czechowiczowi ale taką spółkę e-commerce w portfelu powinny mieć bo u nas na GPW to takich czysto e-commercowych niewiele. Skoro ludzie zapisywali się po 36zł, to z 95% prawdopodobieństwem będą chcieli kupić te akcje w dniu debiutu po 30zł a może i po 35zł lub więcej.

Utarły nosa ?
    Chyba powinno być, "odmrozili sobie uszy"
    @hehehe
    Widzisz każdy ma swój punkt widzenia. moje argumenty;
    1. Wyrażenie braku zaufania i przekazanie zdania funduszy na łamach "Parkietu" :)
    2. Zbicie ceny podczas budowy księgi z 36,5zł na 25zł :)
    3. IPO Answer poniżej wyceny w księgach funduszu TechV :)

Ad.1 "Co zaważyło na takim, a nie innym odbiorze IPO Answear.com? Analitycy wskazywali na przepływy finansowe ze spółkami założycieli. Zarządzający – na brak zaufania do mniejszościowego akcjonariusza...."
    Dla zarządzającego takie sformułowanie to.... ( wstaw sobie co chcesz)
    Ad.2. Fundusze i tak kupią to co chciały, a nawet jeśli nie to wysłały sygnał ostrzegawczy przed planowanym IPO Morele.Net. Choć teraz nie wiadomo bo mowa było po udanym IPO Answear Zresztą jakoś w akcjonariacie MCI funduszy prawie nie ma, a te co są to raczej się skracają ( poza OFE Bankowy) to też świadczy o zaufaniu
    Ad.3. Czechowicz już nie będzie mógł tak bezkrytycznie chwalić się konserwatywnymi wycenami w księgach....

A teraz czekam na twoje argumenty o odmrożeniu uszu, chaty nie sprzątam więc możemy podyskutować...
    Tzn ze po redukcji ceny za pozostała kwote z zapisu otrzymam akcje? Zapisywałem się na x po cenie 36,50zl dlaczego mam kupić y po cenie 25??
    Redukcja jest prawie 97%. Więc na każde 100 akcji na które się zapisałeś dostaniesz 3 akcje w cenie 25zł/szt. Resztę twój DM zwróci ci na rachunek.
    Ale ja chce dać za nie więcej! Jak mogę dać więcej pieniędzy?
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~lukee [37.47.41.*]
    na debiucie -kupisz tyle akcji ile będziesz chciał :)
    @lukeee
    Nie nie kupię, już do przez tydzień bo się nie otworzy! Nikt nie będzie sprzedawał i nikt nie będzie realizował zysku... :)

To dasz na debiucie. Kupisz drożej 30% a może i więcej :)
    Dziekuje, tak tez myslalem. Dużo na forach jest osób wprowadzających w błąd i człowiek głupieje od nadmiaru przeciwstawnych wiadomości.
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~lukee [37.47.41.*]
    zapisywałeś się po cenie maksymalnej, a została ustalona niższa, choć tu jednego nie rozumiem bo byłem przekonany że cena jest ustalana na podstawie ilości chętnych więc redukcje 97 % i jednocześnie sporo niższa cena są trochę nielogiczne dla mnie.
    Chyba wychodzi, że instytucjonalni nie chcieli brać drożej.
    A weź przeczytaj mój post jeszcze raz, może tym razem nie przeoczysz co fundusze powiedziały o ofercie....
    Tak jakby redukcja dotyczyła tylko puli akcji skierowanych do indywidualnych. O akcjach instytucjonalnych i ewentualnych redukcjach cisza. Inaczej było przy PCF
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~lukee [5.184.3.*]
    a ja 28 sztuk a specjalnie zapis zredukowałem bo bałem się, że kupie za wszystko, a ustalona cena przy dolnych widełkam mnie w tym jeszcze utwierdziła :)
    No nic to, najpierw się spóźniłem na rowery bo myślalem że zapisy do końca dnia będą a oni jakos do godz.16 robili zapisy jak nie wcześniej, ale i tak nie chciałem wchodzic tu za większą gotówkę bo pomyśłalem że 2 ipo obok siebie mogą być ryzykowne i teraz mam 28 akcji :)
  • Re: Redukcja Answear 97% Autor: ~alexbg [5.173.56.*]
    51 akcji mam - jestem w klubie inwestycyjnym answera. Troche smiech na sali liczyłem na redukcje 80-85% a tu niespodzianka - polakom zaczyna sie coraz lepiej powodzic. Czy to 500+? zrobiło robote;)
  • bladoczerwony nagania a wy łykacie Autor: ~fioo [188.47.39.*]
    Instytucje nie chciały, drobnica się rzuciła licząc na powtórkę Allegro

• Re: bladoczerwony nagania a wy łykacie Autor: ~marek [185.13.184.*]
    Ja też 28 akcji :-) I jeszcze mi skubańcy z mbanku do tej pory nie zwolnili środków podczas gdy w takim BOS już połowie dnia ogarnęli wszystko.
  • Re: bladoczerwony nagania a wy łykacie Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @fioo

Ale się zdziwisz podczas debiutu! Do 8.01 możesz brylować na forum, potem zobaczymy czy masz jaja i przeprosisz mnie za to "naganianie" i przyznasz się do błędu.

To jak? Wchodzisz?
  • Re: bladoczerwony nagania a wy łykacie Autor: ~alexbg [5.173.56.*]
    na otwarciu może dojść do 40 zł. Dlaczego? bo zależy im nie tylko na dobrym debiucie...
[x]
MCI -1,06% 27,90 2026-05-22 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.