• Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~jedrzej [77.111.247.*]
    Witam,
    Przekonany postami tutaj , kupilem akcji Opteam razem ze znajomymi za 2 miliony zlotych.
    Mielismy miec spolke ktora co roku bedzie wyplacala dywidende w wysokosci 50% kursu.
    Wiec zakladalismy ze z naszej inicjalnej inwestycji 2 miliony po 2 latach wyjdziemy na zeroa, a potem co roku ebdziemy inkasowali milion.

Niestety kurs mocno spadl ostatnio, kompletnie nie wiem dlaczego. Czy inwestorzy stracili wiare w spolke?
    Przyznam szczerze ze nie wiem co powiedziec moim przyjaciolom, do tej pory to ja bylem mozgiem calej operacji i prowadzilem wszystkie transkacje. Przyjaciele do mnie dzwonia i pytaja czemu kurs tak mocno spadl, poki co ich uspokajam ze to gielda i takie rzeczy sie dzieja, ale sam nie weim co sie dzeije, prosze pomozcie, grunt mi sie zawalil pod nogami.

Kiedy wrocimy na kurs ponad 30 zlotych ?
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~reddwarf [83.25.32.*]
    a gdzie jest informacja ze co roku bedzie dywidenda 50% ?
    jak ja znajdziesz i wkleisz tu to kurs bedzie 150 zl a nie 30 :P
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Krzych [91.189.72.*]
    Dobre :D
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Trader [5.173.232.*]
    Skoro ponoć za 2 mln kupiłeś akcji, to znaczy, że dostaniesz ponad 800.000,- zaliczki.
    Za tę kasę wywindujesz kurs po nowym roku na 50 zł.
    Dlatego powinieneś się cieszyć, że teraz ( przejściowo ) akcje spadają. Możesz ich kupić więcej.
    Tak samo mogą kombinować inni, zwłaszcza ci którzy posiadają o wiele większe pakiety od ciebie i dlatego teraz, szybko dołują kurs, aby skupić ich jak najwięcej i wywindować kurs.
    Zwłaszcza, że właściwa dywidenda będzie dopiero płacona.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~jedrzej [77.111.247.*]
    Nie zamierzam juz dokupowac akcji, chce otrzymywac 1 zysku rocznie przez najblizsze lata.
    Taki jest cel mojej inwestycji.

Pytam o co innego, 21 grudnia kurs nagle spadl z 31 na 16 zl.
    Nagle, na poczatku sesji juz bylo 16zl , mimo ze nie doszlo do zadnych transakcji.

Wyglada jak jakies oszustwo, reczna manipulacja kursem, ale nawet nie wiem przez kogo.
    Nie moge juz teraz sprzedac akcji za 2 miliony bo sa warte duzo duzo mniej, a obiecalem wspolnikom ze w kazdej chwili moga otrzymac z powrotem pieniadze. Wspolnicy sa mocno zaniepokojeni, poki co jeszcze ich uspokajam, ale w kazdej chwili moga przyjsc po pieniadze, a ja nie mam zielonego pojecia co sie stalo.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Trader [5.173.232.*]
    Spoko,
    po nowym roku na konta akcjonariuszy trafi ponad 100 mln zł.
    Kurs w styczniu przekroczy poprzednie poziomy. Luka musi być domknięta.

PS.
    Zaliczka nie przekracza połowy zysku wykazanego przez Spółkę w sprawozdaniu finansowym sporządzonym na dzień 31 października 2020 r., zbadanym przez biegłego rewidenta, który wynosił 235 870 788,29 złotych.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~kozi [165.225.207.*]
    Kolego a bierzesz pod uwagę odcięcie ?
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~abc [194.36.19.*]
    Czy ty kiedykolwiek inwestowałeś na giełdzie.Te wszystkie wpisy to stek bzdur.
    o jakie odciecie chodzi?
    Mowisz o prowizjach maklerskich przy zakupie ?

• Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~od1993 [77.253.199.*]
    jedrzej to na bank sobie robi jaja ale ten trader to chyba naprawde jest megamatolek i pisze na powaznie te bzdety o powrocie kursu do tredera po wyplacie drugiej raty dywidendy pochodzacej z jednorazowego zysku ze sprzedazy e platnosci spolka jest pusta i bedzie na groszowkach.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Trader [5.173.225.*]
    Te, DE bilu, to napisz może ile taki KGHM wypłacił dywidendy w tym roku ? I jaki jest jego kurs ? I ile to rocznych dywidend takigo KGHMu za jednym razem wypłacił ( i jeszcze wypłaci ) OPT ? - To po pierwsze.

A po drugie : W OPT pracuje prawie 200 osób i myślą oni ( w przeciwieństwie do ciebie ). A to że potrafią myśleć UDOWODNILI w praktyce.
    Wystarczy, że raz na 3 - 5, czy nawet 10 lat wykręcą taki numer jak Pep. To zupełnie wystarczy. Nie każdy potrafi wymyśleć interes na kilkaset milionów i go zrealizować w praktyce. A OPT właśnie to potrafi. Zapoznaj się może z faktami i z tym iloma projektami zajmuje się OPT. A nie o wszystkim on pisze.
    Według takich ma tołów jak ty te 200 osób to siedzi, dłubie w nosie i nic nie robi...

Po trzecie : Niecałe dwa lata temu osoba związana z zarządem kupiła po ok. 4 - 5 zł ponad 20 tyś. akcji OPT. Przeczytaj sobie mat ole komunikaty. I co ? Już może sprzedała ? Był komunikat ? Nie zauważyłem. Takie osoby wiedzą najlepiej ...
    W przeciwieństwie do ciebie...

Po czwarte : Zobacz sobie na głównych akcjonariuszy ...
    ( i nie tylko zarząd )
    Wszyscy oni są of corse mądrzejsi od ciebie...

Po piąte : Takich ma tołów jak ty nie warto edukować ...

Szkoda pisać...

Wszystko jest dopiero przed nami.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~od1993 [77.253.199.*]
    trader to jest dopiero mistrz wedlug niego ktos kto kupil po 5 zl z zarzadu i nie sprzedal to jest dowod na to ze spolka ma przyszlosc a nie przyszlo ci medrcu do glowy ze za te 5 zl wezmie 24 zl netto dywidendy i akcje moze nawet zakopac on jest chyba jakis psychiczny sam sobie przeczy i jeszcze z tym sie obnosi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.225.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.199.29.*]
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~jendrek [83.27.172.*]
    Nic się nie przejmuj kolego, kupiłeś w dobrym momencie ze stopą dywidendy ponad 50%. Tyle masz na umowie zakupu akcji i tyle co roku musi Ci wypłacać bank, inaczej możesz ich pozwać do KNF. W 10 lat zarobisz 500% bez żadnego ryzyka. Inni dokuczają, bo mogą tylko zazdrościć takiej inwestycji, a zwołanie znajomych na wspólną inwestycję większym kapitałem było super pomysłem. Szkoda, że sam na taki nie wpadłem ehh.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~krzysztof-m [85.202.47.*]
    Co tu za dywagacje się snują, zlot pisarzy S-F?
    Co, nie załapałeś się na lokatę 50%? Życiowa okazja. Drugiej takiej już może nie być. Pozdrawiam inwestorów z głową.
    Ok dzieki za uspokojenie.
    Z tego co czytam to kurs tak samo jak magicznie spadl, tak samo magicznie wroci ?
    Wiadomo mniej wiecej kiedy to nastapi ?
    Uspokoje w ten sposob wspolnikow.
    Kurs spadł, bo przed dywidendą fundy zanęcone wzrostami weszły w shorty i teraz sterują kursem. Przeciwko fundom nie ma co grać, jak będą wygasać kontrakty to sami się rzucą by zamykać pozycje ze stratą. Najważniejsze to nie dać się wyleszczyć, bo mamy lokatę z dobrym procentem. Sami się wykończą. Pzdr.
    Ok to ma sens, w takim razie czekam na wygasniecie kontraktow. Swoja droga czy takie cos jest legalne ?
    Na bananowej wszystko jest legalne. Dlatego musimy trzymać się razem i inwestować długoterminowo w spółki z potencjałem.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~miki [37.47.15.*]
    Jedrzej, jestem w tej samej sytuacji. A nawet gorszej bo zainwestowałem 5 mln i to bez wspolników.
    A tu na święta została połowa i nie ma za co kupić ajfonów bombelkom.
    Także trzymajmy się!!!

• Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Xyz [46.134.69.*]
    Jędrek nie ośmieszaj sie
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Danny [77.253.103.*]
    Przeciez on sobie jaja robi :d
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~jedrzej [77.111.246.*]
    Poniewaz sytuacja jest powazna, dzisiaj wraz ze wspolnikami skontaktowalismy sie z profesjonalnym doradca inwestycyjnym, dodatkowo posiadajacym licencje maklera. Konsultacja kosztowala nas 1500 / godzine ale bylo warto.

Fakty sa nastepujace:
    1. Nie ma zadnej gwarancji ze bedziemy otrzymywali milionowa dywidende co roku
    2. Dywidenda jest odcinana od kursu, zmniejsza sie on w dniu odciecia
    3. Od dywidendy pobrany zostanie podatek bez naszego udzialu, te pieniadze sa stracone bezpowrotnie
    4. Na Opteam nie ma zadnych kontraktow terminowych

Co niestety oznacza ze nasza inwestycja jest calkowicie bez sensu, Juz jestesmy na niej stratni okolo 200 tysiecy w formie zaplaconego podatku od zysku. Zysku ktorego nie mamy bo tracimy pieniedze. Doradca poweidzial ze jak uzyskamy inne zyski kapitalowe to sie to zrekompensuje, niestety nie mamy zadnych innych inwestycji przynoszacych zyski , gdyz calosc poszla w Opteam.

Reasumujac, mamy akcje na ktorych mamy spora strate milion zlotych. 31 grudnia dostaniemy okolo 800 tysiecy dywidendy ( nie milion). Pozostale akcje tez nie sa warte miliona, bo dzisiaj mocno spadly, nie wzrosna one magicznie. Makler powiedzial ze jedyny sposob na pewne pozbycie sie akcji to zlecenie typu PKC, gdyz tylko ono gwarantuje sprzedaz. Rozwazamy obecnie ze wspolnikami czy wykonac takie zlecenie.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Ania [80.238.108.*]
    Ile tej dywidendy będzie przy ilości 6 k akcji .
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Temida [5.173.249.*]
    Ponad 70 tyś. zł.
    ... i nie dywidendy a tylko zaliczki dywidendy.

Dywidenda dopiero będzie.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Ania [80.238.108.*]
    Dzięki No to piękny Mikołaj.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~proktolog [5.173.225.*]
    Kurs tak spadł, bo jak zwykle niektórym zwieracze puściły.
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Mick [109.125.239.*]
    Takie info za 1500pln.Przeciez to inwestor amator wie,inwestowac 2banki i nawet nie znac podstaw gieldy?nie chce mi sie wierzyc
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: primoi [5.173.48.*]
    jakwyzej jedyne wyjscie ...wywal to PKC rano...nawet sie nie zastanwiaj...tylko PKC !!

to ja dzis przejde po "osiedlu" jest kilka domów...do rana zorganizuje 1500 zł konsultacje z profesjonalnym doradca z licencja ;) na 8:00 tak żeby do 8:50 doradził kupienie PKC ;) no tak za ile...? na za 2 miliony...
  • Re: Dlaczego kurs tak spadl ? Autor: ~Anna [5.173.168.*]
    A kiedy powinnam widzieć tą zaliczkę na koncie ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.72.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~jedrzej [77.111.247.*]
    Jednak wyszlo na moje, co roku dywidenda 50%.

[x]
OPTEAM 0,00% 3,60 2025-09-26 11:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.