jak wcześniej pisałem, c/z = 5.9 dla spółki w trendzie rosnącym to żart. Licząc konserwatywnie c/z powinno być > 10, czyli cena akcji > 9 pln, więc kierunek to 10 pln przy obecnych wynikach, 15 pln po dobrych wynikach rocznych - a na takie się zapowiada
"jak wcześniej pisałem, c/z = 5.9 dla spółki w trendzie rosnącym to żart. Licząc konserwatywnie c/z powinno być > 10, czyli cena akcji > 9 pln, więc kierunek to 10 pln przy obecnych wynikach, 15 pln po dobrych wynikach rocznych - a na takie się zapowiada "
C/Z to nie jedyny wskaźnik. Radzę spojrzeć na cenę do wartości księgowej i dobrze przemyśleć inwestycję.
Dla mnie to niech ten kurs leci jak najniżej. Wykupię wtedy cały przedział w pierwszej klasie w tym pociągu :)
Dnia 2020-12-23 o godz. 19:02 ~mitch napisał(a): > kolejny naganiacz podstawy? dlaczego? anie głupie zdanie bez podstaw. > Uzasadnienie
Strasznie jesteś nerwowy ~mitch idą święta, wyluzuj. Napisałem kierunek 8,2 jako ripostę na 2,8 pewnego uczonego kolegi z tego forum (taki żart), a na poważnie Introl to dobra spółka, dobrze zdywersyfikowana, działająca w perspektywicznych dziedzinach, oparła się covidowi, poprawia wyniki i przepływy od kilku kwartałów, jest znacząco niedowartościowana, wiele wskazuje na zakończenie wieloletniego trendu spadkowego, więc jeśli utrzymają dynamikę wzrostu zysku w 4Q to o wiele bardziej prawdopodobny jest kierunek 8 niż 3. Poza tym trzeba o niej pamiętać bo wielu inwestorów GPW chyba o niej zapomniało.
Ostatnio tutaj straszna cisza, a ponoć piniądz lubi ciszę, czego potwierdzenie można zobaczyć na kursie. Mało kto sprzedaje, to idzie sobie stopniowo do góry :) Udanych inwestycji w nowym roku
Myślę, że to może być wszystko, nasza giełda niby reaguje na korekty na rynkach ale już tak ładnie nie szczytuje jak reszta rynków. Jeżeli skończymy dzień mniej więcej na takim poziomie to możliwe wybicie wyżej, zobaczymy.
Jest siła w tym papierze. Jakiekolwiek spadki od razu jest zbierany. Perspektywy spółki świetne. W rok tu może być spokojnie 8zl plus regularnie dywidenda.