Tym, którzy się zagalopowali przypominam, w spółce jest dokładnie 17 PLN czystego cashu (15 PLN zysku rozpoznanego i 2 PLN gotówki z transakcji Pep, która nie została wykazana jako zysk ale jest w spółce), plus 2 PLN akcję wartości aktywów netto.
no to mamy co mieliśmy ostatnio interwencyjne 10k zakupu po lewej. Kurs będzię...jaki bedą chcieć. Kto obserwuje walor ten wie że był utrzymywany w "widełkach"...wciąż nie wiem po co...:)
Czyli to ewidentna optymalizacja podatkowa :) nawet jak teraz sprzedam mam po 31.50.
To mi ta "stratę" oda dywidenda (tak wiem podatek ale ja go na bank odliczę :p :) niby dodając będę 3-5 % stratny (koszty zakupu i sprzedarzy)
Ale mam w ręku przychód zwana "stratę ".
Szkoda tylko ze nie mam jak odliczyć jej w pełni. (50 % odliczenia straty za ten rok zrealizuje w max 30 %)
Ale na przyszły rok będę miał co odliczać :p lub nawet siłowo rozliczę stratę żeby z niej skorzystać.
Czyli to nie taka zła inwestycja, oczywiście jak się ma zyski.
Szacuje odliczyć strate w wysokości 70 % :P
Ta spółka to bardzo dobry przykład inzyneri podatkowej
technicznie 16 zł jest odpowiednikiem wcześniej bronionego poziomu 32zł...było by super dziś zakończyć powyżej !! Za kilka dni jak się wszyscy niecierpliwi wysypią sam wykres będzie robił magię ;)