czołem, możecie przypomnieć zasadę otrzymania dywidendy? Jeżeli kupuje się w dniu dywidendy, na jaki okres. czasu należy trzymać akcje, aby mieć do niej prawo?
Tylko jutro nie sprzedawać, bo już się dywidenda należy!!!! Najlepiej dokupić za tyle ile dostaniecie z dywidendy - wiem że od razu się nie dostaje, ale żeby nam tu lawina nie poleciała
Ale to jest bez znaczenia - jak ktoś chce niech sprzedaje jutro za ile tam chce. Po wynikach grudnia/rocznych potwierdzi się trwały wzrost wartości spółki - myślę że w perspektywie 2-3 lat powinna osiągnąć swoje historyczne maksima. Do tego dobra dywidenda co rok. Żadne dzienne ruch tego nie zatrzymają.
Ja tam nie sprzedaje, akurat w TIMa i Grodno wierze i trzymam na longa. Gorzej z innymi pozycjami gdzie najchętniej bym uśrednil, wyszedł na 0 i dorzucił w obie te spółki.
Niezdrowe sa dodruki, pozyczki, dywidendy zamiast wzrostu wartości, zmiany zdania zarządu, brak inwestycji i rozumowanie typu wypłacimy dywidendę a na ewentualne inwestycje weźmiemy kredyt bo pieniądz tani.... pytań brak wszyscy hurra optymiści