Witam! Myślę o zainwestowaniu w ciekawą spółkę technologiczną - moze być start-up z małą kapitalizacją ale niekoniecznie. Najważniejsze są perspektywy rozwoju. Branże sa różne: gry, nowoczesne technologie, fotovoltaika, internet, big data itp. Jakie są Wasze najciekawsze typy? Watek zakładam pod XTPL ale tutaj sam nie wiem czy to nie jest pic na wodę bo dziwi mnie że skoro mają taką ciekawą technologię zaden z duzych koncernów się jeszcze nimi nie zainteresował na poważnie przez ostatnie lata.
Ta spółka ma faktycznie duży potencjał ale póki co jest problem z komercjalizacją technologi. Coś się ruszyło ale nadal jeszcze daleko do ciekawych raportów. Aktualna wycena jest bardzo niska.
Co najmniej od 6 lat czytamy o milowym kroku, zachwytach i kolejnych potencjalnych rynkach. Tymczasem xtpl nie potrafi wyjść z laboratorium na taśmy produkcyjne i wiele osób straciło swoją cierpliwość...
Taka prawda że szanujące się koncerny nie będą brać technologii z jakiejś Nikaraguły czy Polski, sami swoją opracują i wdrożą, można to samo robić a nawet lepiej na różne spodoby, XTPL jeśli chce zaistnieć powinien coś taniego produkować oparte o swoją technologię, może tanie elektroniczne godzety obwody zegarki itp niech pokażą że ta technologia się opłaca