poczytałem troche o tym co dzieje sie n a CD PROJEKT-zrobili bubla kurs poleciał i teraz mają problem -akcjonariusze czują sie oszukani a jakis adwokat z wawy zbiera ludzi do pozwu zbiorowego-no no , podoba mi sie toi nie mowie tegotylko w kontekscie ale ogólnie-MOZE WRESZCIE NASZA BANANOWA OCZYSCI SIE Z CWANIAKOW,-co o tym myslicie?
bedąc prezesem przyglądałbym sie tej sprawie-na CD potracili ludzie z troche inne półki i tak łatwo nie odpuszczą-mysle ze moze to zaowocowac przynajmniej refleksją prezesów -traktujących akcjonariuszy jak dawcow kapitału
ciekawe jak akcjonariusze dadzą sobie rade w tej sprawie -tam akcjonariat jest konkretny-nie groszołapy jak tu-srednia wartosc zlecenia z ostatniej sesji-uwaga-14100zl-no ciekawe ciekawe
. Ale kurs nieźle podpompowali,ma z czego spadać.
Dokładnie , tutaj nie ma z czego spadać , korekta była głęboka 60%. Tu ma gdzie rosnąć. 28.12.2020 ciekawa będzie sesja
mam nadzieje ,ze na cdprojekcie zapoczątkuje sie to co w gruncie rzeczy jest konieczne-ograniczenie niepodzielnej władzy prezesów-BEZ TEGO BANANOWA STRACI bo to nie prezesi przynoszą jej kase-ALE ULICA-jesli nadzor tego nie zrozumie-to bedą sami sobie miedzy sobą handlowac-muszą spowodowac ze ulica musi miec wieksze prawa
Dnia 2020-12-20 o godz. 14:48 ~we napisał(a): > Skoro nie ma z czego spadać, to dlaczego pisałeś ze leci na 48groszy. Szujo > I gdzie teksty ile to urosło od marca
Luz. Czekamy na 28. Jak coś się wydarzy,to znaczy,że jesteśmy w złotym pociągu :-).
ci z CD PROJEKT-juz się pocą- a w USA szykują pozew zbiorowy-ciekawe czy prezes sanwila to sledzi bo takie czasy ze mozna od pucybuta do milionera ALE MOZNA TEZ W DRUGĄ STRONE
Dnia 2020-12-22 o godz. 15:11 ~ja napisał(a): > ci z CD PROJEKT-juz się pocą- a w USA szykują pozew zbiorowy-ciekawe czy prezes sanwila to sledzi bo takie czasy ze mozna od pucybuta do milionera ALE MOZNA TEZ W DRUGĄ STRONE
Nie porównuj tych dwóch spółek. Tu prezes praktycznie jest cieniem i póki co,żadnych machlojek ani sztucznego pompowania kursu nie ma.
jak to nie ma oszustw-poczytaj vadere galileo-zresztą ma gosc ponizej 50% a robi co chce-nie liczy sie z akcjonariatem w ogóle-kupuje np papiery wikany-TO NIE JEST FAIR I MAM NADZIEJE ZE KNF MUSI ZMIENIC PRZEPISY BO JAK NIE TO NIE MA TO SENSU-a uwierzcie bez tzw ulicy giełda nie ma zadnego sensu
Dnia 2020-12-22 o godz. 20:13 ~ja napisał(a): > jak to nie ma oszustw-poczytaj vadere galileo-zresztą ma gosc ponizej 50% a robi co chce-nie liczy sie z akcjonariatem w ogóle-kupuje np papiery wikany-TO NIE JEST FAIR I MAM NADZIEJE ZE KNF MUSI ZMIENIC PRZEPISY BO JAK NIE TO NIE MA TO SENSU-a uwierzcie bez tzw ulicy giełda nie ma zadnego sensu
Ale widać,że akcjonariuszom mniejszościowym nie zależy na zjednoczeniu się i założeniu stowarzyszenia. Prezes na szczęście nie robi nic niedozwolonego prawem,a co do zakupu akcji Wikany-na dzień dzisiejszy nie są stratni,choć wiadomo,że mogliby zagospodarować kasę w inny sposób. O KNF nie ma co wspominać,bo od kilku ładnych lat ta instytucja to... Szkoda gadać :-).
chodzi własnie o to ze prawo jest do luftu-i to w kazdym aspekcie-tekturowe panstwo nigdy nie bedzie silne i bogate i nie ma tak ze panstwo bedzie bogate a obywatel biedny-szkoda ze swiatowy bałagan znow do tego zmierza