No właśnie czy to już dla akcjonariuszy mniejszościowych koniec??!! Czy ktokolwiek z Nas Was gdziekolwiek wysyła maile lub pisze pisma jak KNF Sądy itd? Czy może każdy się z tym godzi?!
https://stooq.pl/n/?f=1394929
link na stooq o ogłoszeniu wykupu przymusowego od dziś 18.12 do 23.12!! A Elemental złożył wniosek w zeszłym tygodniu do KNF!!! CZy ktoś zna odpowiedź KNF - jest zgoda!!!
Co wy na to jaką macie wiedze w temacie Elemental Holding!!! Prosze o merytoryke!!!!!
Kontaktowałem się z "kancelarią prawną" o której było tu pisane. Odniosłem wrażenie zniechęcania do pozwu. Jak macie namiary na kogoś kto będzie reprezentował interes mniejszościowych a nie zarządu proszę o info matete2@wp.pl.
W czym był problem? Za dużo kasy chcieli? dajcie namiar do nich.
Mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam o tej dotacji którą otrzymali w Elementalu.
gdyby nie ten przymusowy wykup to przecież kurs wystrzelił by jak z procy.
Oni specjalnie chcieli wcześniej poinformować że dadzą 2.42 na przymusowym.
Teraz tylko walka w sądzie o odszkodowanie za wykup za rażąco niską cenę znacznie poniżej wartości godziwej. Poszukajcie kancelarii która się podejmie. Mam tylko kilkaset akcji, ale chętnie przyłączę się do pozwu- dla zasady...
Byłem właścicielem kilku tysięcy akcji. Uważam, że zostaliśmy jawnie okradzeni. Uprzejma prośba o informowanie na bieżąco o ewentualnych działaniach i możliwościach walki. Nie pozwólmy wątkowi umrzeć.
Dzieciaku ...przecież ty już na tym wątku piszesz sam ze sobą od kilku dobrych postów. Jeszcze sam siebie pozwij na koniec to już w ogóle oszukasz system.
Wysłałem informację do KNFu we wtorek 15 grudnia. Odrau dostałem automatyczna odpowiedź. Szanowni Państwo, potwierdzamy otrzymanie zgłoszenia. Przekazane informacje zostaną zweryfikowane, a następnie mogą zostać wykorzystane w celu wsparcia działań monitorujących, analitycznych i nadzorczych w odniesieniu do podmiotów podlegających nadzorowi Komisji Nadzoru Finansowego. Informujemy, że Urząd Komisji Nadzoru Finansowego nie rozpatruje otrzymywanych zgłoszeń pod kątem załatwienia Pani/Pana indywidualnej sprawy. Aby uzyskać pomoc w załatwieniu sprawy lub uzyskać indywidualną poradę związaną z działalnością podmiotu rynku finansowego prosimy o kontakt z Rzecznikiem Finansowym. Informacje na temat sposobu składania skarg i wniosków do Rzecznika Finansowego znajdują się na stronie www.rf.gov.pl. Komunikat UKNF z 12 lipca 2019 r. ws. obsługi otrzymywanych od nieprofesjonalnych uczestników rynku finansowego informacji o nieprawidłowościach w funkcjonowaniu podmiotów nadzorowanych Odpowiedź została wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać. Administratorem Państwa danych osobowych jest Urząd Komisji Nadzoru Finansowego. Więcej informacji o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych znajduje się na stronie: link
Żadne pozwy, petycje i inne zaklęcia nie mają sensu. Cała operacja wykupienia jest w pełni legalna i nie można się absolutnie do niczego przyczepić. To, że większość osób nie zna prawa i nie rozumie, jak takie operacje się przeprowadza, nie oznacza, że operacja wykupu jest nielegalna. Nie dajcie się nabrać oszustom, naciągaczom i zwykłym pieniaczom. Elemental zostanie wykupiony, wycofany z giełdy i tak się zakończy jego kariera jako spółki publicznej. A wszelkie sprawy sądowe to tylko bezsensowne marnowanie czasu i pieniędzy. Od bardzo dawna było wiadomo, że jest duże ryzyko przymusowego wykupu akcji i nikt rozsądny w tą spółkę nie inwestował. Jeżeli komuś chciwość zaćmiła umysł, to niech teraz sam się z tym buja. I nie naciąga innych, aby uczestniczyli w jego groteskowych problemach. Nikt rozsądny i kompetentny z tą spółką nie został. A jeżeli miał pecha, to trudno, trzeba zaakceptować stratę i iść zarabiać na innych spółkach. Przy obecnej hossie to żadna sztuka. I trzeba mieć całkowicie nie po kolei w głowie, żeby marnować czas na Elemental.
A to się jeszcze okaże Sceptyku...Dla mnie to nie jest żadna strata kasy i pieniędzy. Od tego są Sądy żeby w takich kontrowersyjnych sprawach orzekać. Do samej procedury wycofania spółki z obrotu nic nie mam, ale do ustalenia ceny wykupu już tak !!!
Lubialem na tej spolce pogrywac i co tu sie stalo dobra spolka piekne perspektywy nie dla mniejszosciowych cwaniacy,wartosc godziwa to przynajmniej W/K 1 i po takiej minmalnie powinnio sie sciagac z gieldy.
Jest takie starooolskie przysłowie.... srały muchy będzie wiosna. Jakby ofe nie sprzedały to można by bronić i w sadach i w ogóle same delistingu. Jakby ....
ale jest też inne przysłowie: Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka.
idziemy do sądu tylko kancelaria czeka na rozstrzygnięcie innego procesu w podobnej sprawie. Nie zapomnieć o sprawie.
Jest tez takie: głupich nie sieją, sami się rodzą. Jako prawnik mogę Ci powiedzieć ze drogę do pozwania to miałbyś jakbyś chodził na WZA. Teraz to już łatwiej pozwać OFE ze tak tanio sprzedały.