Jak pisałem, są dwa scenariusze, albo upychają na słupy na umowę c-p ...ale poniżej 5% i sieją w rynek (chyba bardziej prawdopodobne przy transparentności tej firmy)...albo ... ktoś się ujawni, ale nie wiemy ile tym razem sprzedał PV. Poprzednio sprzedał 3,63 %, zachowując 23,06%, a teraz info o zejściu poniżej 20% więc minimum 3,06x% pogonił w ostatniej transzy. Jeżeli wzięłaby to ta sama osoba, powinno być info o wejściu powyżej progu, ale nie wierzę raczej :/
Wnioskuje po komunikatach. Najpierw bylo zejscie ponizej 25, wczoraj bylo zejscie ponizej 20. Czyli mieli ponad 25, teraz maja mniej niz 20, wiec min. 5% sprzedali. Tylko komu?
No piszę przecież... mogli sprzedać mnie i Tobie po 3%.. i co? I nic ani Ty ani ja nie mamy obowiązku informować kogokolwiek - siejemy za ile nam pasuje. Mnie tu bardziej interesuje zaangażowanie w Naftę - w RN Nafty siedzi Alina Orcholska, która jako jedyna pojawiła się na WZA. Orcholska związana jest z CASA CASAS i PV Marker pośrednio. Nie rozszyfrowałem jeszcze, ale konsekwentnie biję wiadomości do Letusa.. może w końcu echo wróci...
Idąc dalej; PV Marker, któy jest udziałowcem Nafty, sprzedaje udziały Letusa, a Letus kupuje N-T. Mają już 70% kwitu firmy z Piły...nie znam tylko struktury udziałów w N-T, ale moim zdaniem temat jest związany z N-T wlaśnie. Zawiązanie wszytkich transakcji w tym samym czasie nie jest przypadkowe *sprzedaż akcji Letus i kupno pakietu N-T.