Drodzy akcjonariusze :) Dziś ruszyła długo zapowiadana platforma :) Kto jeszcze nie zdążył się załadować ma ostatnią okazję według mnie po 15.3 zł. Ja już wczoraj skupiłem ile chciałem. Więcej szczegółów o platformie podam później ale chciałem być pierwszy z tym infem. Codziennie sprawdzałem tą stronę...
Zachęcam wszystkich do oglądnięcia prezentacji nowej platformy od 44 minuty :) Nie będę rozpisywać się nad jej superlatywami, ale myślę, że w perspektywie 1 roku - 2 lat stanie się ona jednym z wiodących narzędzi dla innych domów maklerskich do przeprowadzanych przez nich emisji :)
Obstawiam, że zaraz pójdą mocno w pijar i będą trąbić wszem i wobec, że platforma działa i jest innowacyjna na rynku :) Teraz jeszcze siedzą cicho, bo chcą ewentualnie poprawić wszelkie możliwe błędy. Tutaj jeszcze zagramy mocno w zielone. Target to minimum pół roku do roku czasu, wtedy nie ma szans by cena była poniżej 50 zł :)
Żadnych oficjalnych info jak na razie. Myślę że nie chcą mieć tego co na CDR. Kilka dni testowych, poprawią ewentualne błędy. A potem będzie kampania reklamująca platformę a wtedy to już tylko do góry. 20 zł jeszcze w tym roku. A potem to już rakieta.
Dodatkowo jeżeli przeznaczą przynajmniej 50% na dywidendę za 2020 r, to mamy 2 zł na akcje minimum. Rok temu przeznaczyli ponad 65% na dywidendę tak więc możliwe jest nawet 3 zł za akcje. A ta platforma i jej planowany rozwój powoduje, że nwai możemy zacząć zaliczać do fintech :) Tak więc w 2021 r. powinien wkońcu nastąpić prawdziwy rajd na akcjach. Kto to przetrzyma zostanie milionerem. Tutaj za kilka lat będziemy mieć z 300-500 mln zł kapitalizacji (o ile platforma wypali) Ale myślę, że będzie jednym z najpopularniejszych narzędzi dla domów maklerskich
Ja myślę że bedzie pierwszym wyborem przede wszystkim?ystkim dla inwestorów.
Nie trzeba będzie się zastanawiać kto i gdzie emituje papiery wartościowe.
Wszystko w jednym miejscu. Taki hipermarket inwestycyjny.
Asz żal ze dopiero teraz to znalazłem i na złość nie da się taniej kupić
Co sie taniej ustawię to jakaś menda mnie przeskakuje
134 akcje po 15.5 zł to nie jest niewiadomo ile chociaż rozumiem, że pewnie stoisz z ukrytym zleceniem. Ja Ci powiem tak. Zebrałem w ciągu miesiąca 5 tys akcji ze średnią 15.55 zł więc kupno po 15.5 zł i dla mnie wydaje się okazją. Jeżeli jakimś cudem zejdzie jeszcze w okolice 15 zł to sam będę ostro kupować. Czekamy teraz na jakiś wywiad z prezesem NWAI, który nakreśli przyszłość platformy eNwai.pl ale już teraz wydaje się, że to jest nasza przyszłość. Jeżeli uda mi się przetrzymać tyle ile chcę to będę prawie milionerem ale znając życie połowę pakietu puszczę przy 50 zł... Tutaj tylko cierpliwość ma znaczenie
Platforma póki co jest bardzo intuicyjna i przejrzysta i przede wszystkim prosta. Świetna robota... Jeżeli to zaskoczy na rynkach to tutaj będzie wysyp ofert takich chodliwych jak fotowoltaika itp. Ja osobiście zawsze stroniłem od innych inwestycji jak np na beesfund lub ten twór novagielda... Ta platforma jeżeli jest prowadzona przez biuro maklerskie i będzie przejrzysta oraz nie będzie większych wtop inwestycyjnych to naprawdę mamy szansę na kilkaset miliardów kapitalizacji. A ta obecna równa 25 mln zł czyli de facto 3 lata podstawowej działalnosci przy obecnych zyskach to śmiech na sali i wcześniej czy później fundamenty się wybronią. Jedynym naszym wrogiem i przeciwnikiem to płynność która jest bardzo słaba oraz czas, który jest potrzebny by trzymać pieniądze zainwestowane na giełdzie