Dnia 2020-12-15 o godz. 22:46 ~elbud napisał(a): > Pewnie jeszcze cenniejszym zerem jest sama Elektrobudowa :)
Nie mijaj się z faktami energotest był wyceniony przez syndyka za 22,8 mln zł wtedy podobni do ciebie naganiacze płakali że syndyk ma jakiś układ i ewidentnie gra pod zamen bo rok temu jedna firma robiła wycenę energotestu i go wyceniała na 36 mln, jeszcze inni pisali że 11 - 12 lat temu elektrobudowa kupiła energotest za 56 mln zł więc dzisiaj nie może on być wart mniej niż 56 mln zł. Podobni do ciebie jeszcze pół roku temu pisali że wycena energotesty na 22,8 mln zł to skandal i sydyka do prokuratury i pod sąd i co się stało się? odbył się przetarg i za 22,8 mln zł brak ofert kupna... Wczoraj poszedł więc energotest z 20% rabatem a ty się cieszysz jak głupi do sera że to wielki sukces...
Elektrobudowa nie jest warta 0, jest zadłużona więc dla potencjalnego nabywcy jest warta mniej niż zero, kupujący w pierwszej kolejności musiałby spłacić jej zobowiązania i pozbyć się syndyka. Tak więc elektrobudowa jest warta minus ileś tam set milionów...
Czyli tak jak piszesz ze energotest był wyceniony pod zarmen to do kogo masz pretensje ze tyle niżej go chcieli oddać... Zwykle kolesiostwo od przyszłego roku rusza projekt atom Niemcy muszą więc wiedzieć co się szykuje przyjdzie czas spłacą co trzeba będą powoli wciągać akcje
Zapomniałeś, że przekonywałeś wszystkich, że Energotest jest nie jest wart więcej niż 3 mln zł i te 18 mln jest z sufitu. Wygląda, że ludzie mieli racje. Syndyk spisał bezpodstawnie spółkę na 0. Widać, że Prezes doprowadził firmę do stanu w jakim się znajduje. Przez wiele lat firma była szczelnie odgrodzona od świata i nie wiele było wiadomo.,Przykre jest, że ludzie byli tak zastraszeni. Wiele działań ma znamiona mobbingu. Ta firma zatrzymała się na początku lat 20 i tak tkwi. Dla mnie nie jest do pomyślenia aby projekt był tworzony bez harmonogramu, specyfikacji czy opisu. Czy ukrywanie projektu, który przynosi milionowe straty. Jeżeli jeden projekt strata 3 mln drugi 2 mln, rezerwy
odpisane 6 mln. Dotacja 4 mln . A jest to ułamek tego co wiemy. Na to wygląda, że gdyby firma była prowadzona prawidłowo to 30-36 mln była to wartość realna. Zarząd powinien wytłumaczyć się ze swoich działań i zatajenia informacji.
Dnia 2020-12-16 o godz. 09:25 ~Fgb napisał(a): > Zapomniałeś, że przekonywałeś wszystkich, że Energotest jest nie jest wart więcej niż 3 mln zł i te 18 mln jest z sufitu. - nie przypominam sobie żebym pisał że jego wartość jest warta 3 mln, pisałem że 18 mln to za drogo... z resztą dzisiaj to nieistotne bo poszedł ostatecznie za 18,4 mln zł i taka jest jego realna wartość. Z resztą nie wiadomo czy czasem ten cały spie nie kupił kota w worku... może się okazać że tak jak w latach 90-tych Niemcy dużo firm u nas kupowali i jak się tylko zorientowali że wydali kasę na wielkie g... to tak szybko to likwidowali. Zobaczymy czy czasem za rok nie powiedzą że przepłacili i sprzedają energotest dalej, bądź też po prostu go zlikwidują.
Wygląda, że ludzie mieli racje. Syndyk spisał bezpodstawnie spółkę na 0. - nie wiem w którym momencie syndyk spisał energotest na 0, z tego co wiem wystawił go za 22,8 mln zł, ale nie był tyle wart i nie było chętnych, czyli syndyk miał dobre intencje wystawił firmę drożej niż była jej faktyczna wartość ale nie poszła.
Widać, że Prezes doprowadził firmę do stanu w jakim się znajduje. Przez wiele lat firma była szczelnie odgrodzona od świata i nie wiele było wiadomo.,Przykre jest, że ludzie byli tak zastraszeni. Wiele działań ma znamiona mobbingu. Ta firma zatrzymała się na początku lat 20 i tak tkwi. Dla mnie nie jest do pomyślenia aby projekt był tworzony bez harmonogramu, specyfikacji czy opisu. Czy ukrywanie projektu, który przynosi milionowe straty. Jeżeli jeden projekt strata 3 mln drugi 2 mln, rezerwy > > odpisane 6 mln. Dotacja 4 mln . A jest to ułamek tego co wiemy. Na to wygląda, że gdyby firma była prowadzona prawidłowo to 30-36 mln była to wartość realna. - jakie to wszystko ma znaczenie, nawet jeśli to prawda? piszesz tak bo chcesz się wyżalić? fakt jest taki że poszedł za 18,4 mln pln i wierzyciele mogą się cieszyć bo dostaną z tego parę groszy...
Zarząd powinien wytłumaczyć się ze swoich działań i zatajenia informacji. - tak jak pisałem już nie raz na tym forum... idź z tymi rewelacjami do prokuratury, niech prokurator ściga zarząd, oskarżasz zarząd że zatajał jakieś tam informacje to dlaczego Ty w takim razie zatajasz dowody na nich przed organami ścigania? nie żal się na forum tylko leć do prokuratora, mediów, państwo w państwie, interwencji, dlaczego ja, itd...