Mam pytanie: Czy może ktoś z "własciecieli" papierow próbował kontaktować sie z zarządem tego smiecia i zaproponować wykupienie akcji na podstawie umowy cywilno-prawnej. Nie znam się na tym :))
umowę cywilno-prawną spisujesz z kim chcesz np ty z twoim sąsiadem natomiast trzeba w jakiś sposób skontaktować się ze spółką w celu rejestracji takiej umowy czy jakoś tak (nie wiem dokładnie, dlatego może ktoś się tu wypowiedzieć ) ???
Kilka miesięcy temu dzwoniłam do Biura Maklerskiego, żeby zapytać o ich ewentualne pośrednictwo w takiej transakcji, ale panienka odpowiedziała, że oni się do tego nie mieszają i pozostaje tylko układ z władzami spółki. Pozostaje jeszcze SII. Spróbuję się z nimi skontaktować. bo za dużo kasy mam umoczone, żeby tak lekko odpuścić.
Zwłaszcza, że krezus będzie miał rozgrywkę w Sądzie
u mnie w BM powiedzieli, że do wczoraj taką umową można było podpisać w biurze i temat byłby zamknięty.
teraz ponoć trzeba taką umowę (dalej ją można popisać) trzeba zgłosić do spółki (zarejestrować transakcje na akcjach, czy jakoś tak) dlatego pytam o kontakt.
Sprawdzam też u siebie jak to można załatwić ;/ też utopiłem trochę kasy ;/
Dzwoniłam do SII i uzyskałam odpowiedź dającą trochę nadziei. Otóż Dział Interwencji zajmował się już krezusem. Ale ponieważ teraz pracują zdalnie pozostaję tylko napisanie maila
Dnia 2020-12-16 o godz. 11:02 ~123 napisał(a): > Dzwoniłam do SII i uzyskałam odpowiedź dającą trochę nadziei. > Otóż Dział Interwencji zajmował się już krezusem. > Ale ponieważ teraz pracują zdalnie pozostaję tylko napisanie maila > > interwencje@sii.org.pl > ...i czekanie na efekty
Jakbyś coś wiedział prośba o kontakt krykow1234@gmail.com
PS pytam u prawników od finansów w tym temacie i jak coś ustalę dam też znać