• Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Inwestor [217.153.90.*]
    Info z dzisiaj godz. 11:13
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Inwestor [217.153.90.*]
    UP!
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~erferf [91.206.154.*]
    jaha, ale kurde, co to jest squaber, zeby sie tym jakos kierowac xD
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Inwestor [217.153.90.*]
    Squaber ma dużo klientów którzy się tymi sygnałami kierują, a klienci generują popyt.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~kot [185.34.77.*]
    Zobaczymy czy się nie mylą ?
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~man [77.252.211.*]
    Właśnie się zastanawiałem co się stało? Już wiadomo, ale unia też ciśnie na zieloną energię.
    UE ciśnie, Grodno ma umowę z Energą na panele, dlatego trzymam długofalowo, co będzie zobaczę
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Maxiking [31.0.45.*]
    Cena 18zl ciągnie jak ćmę do ognia
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Wassle [193.109.244.*]
    Wy się śmiejecie z Squaber, ja ich regularnie śledzę i bardziej ufam ich rekomendacjom niż jakichiś starych dziadów co robią analizy czy urośnie o te 10% czy nie...

Mają przynajmniej młody dynamiczny zespół ;)
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~gfgdfg [91.206.154.*]
    no ale i tak przydaloby sie jakies wieksze info
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~TechInvest [89.64.0.*]
    Dla zainteresowanych info uzasadniające ze Squabera:
    Grodno jest spółką, która w ostatnich miesiącach kojarzy się z fotowoltaiką, jednak faktem jest, że profil działalności spółki jest zdecydowanie szerszy, a fotowoltaika stanowi aktualnie czynnik mocno pro rozwojowy ze względu na dotacje rządowe (które mają być ponowione po nowym roku). Spółka charakteryzuje się stabilnym rozwojem od samego początku notowania na GPW, a dodatkowy wzrost marży dzięki sprzedaży i montażu paneli fotowoltaicznych sprzyja dalszemu rozwojowi. W danych sprzedażowych za listopad, spółka poinformowała o wzroście 15,5% r/r w ujęciu miesięcznym jak i 15% skumulowanym od początku roku (źródło). Natomiast według szacunków, za I półrocze (Grodno ma przesunięty rok obrotowy o jeden kwartał) zysk netto Grodna wzrósł do 8,4 mln zł z 2,4 mln zł przed rokiem (źródło). Publikacja oficjalnych wyników została przesunięta z 10 grudnia na 30 grudnia (źródło).

W wywiadzie z dnia 18 sierpnia br. Prezes spółki wskazuje na szanse na przejęcia, która stoi przed spółką (więcej). Spółka pod koniec lipca podpisała list intencyjny w sprawie nabycia przedsiębiorstwa działającego w branży grzejnictwa i hydrauliki budowlanej o wartości nie niższej niż 70 mln zł. Pomimo planowanych przejęć, spółka wypłaciła 8 groszy dywidendy. Spółka ma też nową Umowę z Energa Obrót ws. dostarczania rozwiązań PV o czym informowała w dniu 30.11.2020r. (źródło i szczegóły). Zakładając dalszy rozwój branży fotowoltaicznej oraz rosnący udział w tej branży Grodna jako dostawcy sprzętu, można przyjąć, że biznes spółki będzie także dalej systematycznie rósł.

Spółka z technicznego punktu widzenia trwa w trendzie wzrostowym, po tym jak spółka wybiła OPS na 11,25 zł z dnia 27.10.2020r. W ostatnim miesiącu, wsparcie na poziomie 11 zł było mocno bronione, a bieżące notowania trzymają się ponad 21 oraz 55 okresowymi wykładniczymi średnimi kroczącymi. Poziom docelowy ustalamy na 17,90 zł, a negację scenariusza wzrostowego na poziomie 10,30 zł. W przypadku pozytywnego rozwoju sytuacji, pozycje będziemy aktualizować.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: regulus_regulus [178.42.103.*]
    Zatem ludzi, których znasz, lub do których się zaliczasz... można było tak od razu i zdradzić więcej od kuchni.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Lucek [91.8.174.*]
    Mam takie samo zdanie.nigdy się nie zawiodłam.anslizy mają na 100 dobre
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Solo [188.147.37.*]
    Grodno ma potencjał do wzrostu - ale musi pokazać że potrafi zarabiać kasę, a nie tylko obroty. I to na codziennym rynku obsługi wielu niewielkich zleceń. Dzisiaj jest info, że Sołowow kupił chyba 50% udziałów w dużej firmie PV i planują nawet uruchomienie własnej produkcji paneli. W dużych tematach "pośrednik" typu hurtownia nie jest nikomu potrzebny. Przy małych oczywiście że to działa tak: producent - dystrybutor - wykonawca - inwestor. Przy dużych: producent - wykonawca - inwestor. A chyba przy mega dużych tematach PV to zmierza w tą stronę, że inwestor sam (jego spółki) sobie panele wyprodukuje i zainstaluje - po co ma dawać komuś po drodze zarobić jak można kasę zgarnąć dla siebie. Trzeba się zatem skupić na poprawie rentowności na swoim kawałku tortu, a nie marzyć o tej części do której nie ma szans doskoczyć.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Majk [89.64.46.*]
    Rozumiem, że samochód osobowy to kupujesz w salonie, ale jak powstaje firma transportowa i potrzebuje 5 kompletnych tirów, to zamiast je kupować, może przecież stworzyć fabrykę samochodów ciężarowych i samodzielnie wyprodukować auta ? Będzie taniej...
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~marcin [31.0.3.*]
    w punkt zaorana teoria
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Solo [188.147.37.*]
    W sumie to trafiłeś w sedno. Jak kupuję dużo samochodów to nie gadam z dealerem, ale z importerem (czyli tym od kogo dealerzy kupują samochody). Specyfika samochodów jest akurat taka, że sprzedaż idzie później przez dealera, ale on w sumie na tym w zasadzie nie zarabia - później co najwyżej zarobi na serwisie. Natomiast na rynku dystrybucji elektrycznej nie ma takich sentymentów - producenci / importerzy chętnie sprzedadzą towar bezpośrednio do klienta finalnego z pominięciem hurtowni. A co do swojej fabryki - to tylko wrzuciłem to co niejaki Sołowow podobno planuje w zakresie paneli fotowoltaicznych. Można udawać że to niemożliwe - ale jednak chyba możliwe. Nawet gdyby ta "własna" produkcja miała być w Chinach - bo przecież nie musi być w Polsce.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Hmmm [31.0.80.*]
    Wszystko zależy jaki będzie rynek OZE, kto będzie miał przewagę. Jeżeli będzie przewaga popytu, a wszystko wskazuje na to, że będzie ogromna, w górę pójdą marże, a producenci nie będą chcieli rozmawiać z drobnica. Grodno daje do inwestycji wartość dodana zarówno dla klienta końcowego (doradztwo, realizacje, gwarancje, serwis) jak i dla producenta (odseparowanie od sprzedaży, logistyki, użerania się z pojedynczym klientem). Widać ze masz o tym średnio pojęcie, albo prezentujesz wersje zgodna z twoja bajka.

Ostatecznie o wynikach OZE w przyszłym roku zadecyduje jedno: SKALA POPYTU, a ta zapowiada się na gigantyczną, biorąc pod uwagę retorykę rzadu, UE a także zwycięstwo Bidena w USA.
    Życzę Grodnu jak najlepiej - oby akcje rosły w siłę. Natomiast to co nas różni - to tyle, że ja oprócz potencjału staram się też dostrzegać ryzyka. Jeżeli zakładasz że Polski rynek wygeneruje taki popyt, że fabryki w Chinach nie nadążą produkować - no to faktycznie tutaj się mocno różnimy.
    Z drugiej strony Grodno to też nie jest jakiś potentat w tej branży w Polsce - sporo jest firm większych, wyspecjalizowanych w temacie. Jest duża ilość elementów układanki, które spowodują że jeden zarobi dobrze a inny niewiele. Bez wątpienia natomiast rynek na który napłynie kupa kasy do wydania w najbliższych latach stwarza duże możliwości zarobienia. Ale też z tego samego powodu pojawia się na tym rynku dużo podmiotów, które chcą kawałek tortu ugryźć. W rękach Grodna czy na konkurencyjnym rynku będzie potrafiło dobrze zarobić.
    Dorzucę jeszcze jedno "ryzyko" (wiem - nie spodoba się). Grodno jest hurtownią żyjącą w dużej części ze sprzedaży towarów instalatorom. Nie wiem jak sobie poradzi z rozwiązaniem dylematu konkurowania ze swoimi klientami w obszarze wykonawstwa. Ja gdybym był instalatorem i mi się Grodno pchało w moje roboty (robiło mi konkurencję) - to w życiu bym już u nich metra przewodu nie kupił... Oczywiście jakieś umowy partnerskie mogą istnieć itd., ale na końcu z lojalnością bywa różnie - czyli i tak instalator musi dostać dobrą cenę, bo kupi towar gdzie indziej. Tylko z tego powodu że jest kasa na OZE - zyski same się nie urodzą. Kiedyś było full kasy na drogi - tylko jakoś prawie wszyscy pobankrutowali bo się tak wycinali w przetargach.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Hmmm [91.217.40.*]
    Zapraszam do dokumentu strategii. To nie jest „hurtownia”, jak się tu Grodno przedstawia często. Tam jest to opisane. Dość przejrzyście.
    W miliard kapitalizacji prezesa nie wierze. Ale 600-700 i owszem
    Nie no - jasne. A w terenie to ma 88 salonów samochodowych, a nie hurtowni elektrycznych. A jak się wchodzi na stronę www do głowne hasło że to hurtownia elektryczna jest tylko dlatego, że nie zdążyli zmienić po wypuszczeniu strategii. No bo przecież takiej niespójności przekazu to by normalnie nie dopuścili.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Hmmm [31.0.80.*]
    Nic nie musi. Giełda wycenia potencjał na przyszłość. Jak ty i tobie podobno stwierdzicie, ze Grodno potwierdziło potencjał i wejdziesz po 50zeta, to ja będę sprzedającym. A teraz trolluj dalej i czekaj na lepsze okazje patrząc jak kurs powoli pnie się do góry. Po trwałym przejściu 13.75 - 14 zakładam znikniesz z forum bez akcji bo nie będziesz miał o co trollowac
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Realista [109.196.114.*]
    A ja mam zasadę na górce się sprzedaje a na dołku się kupuje a resztę sobie sami odpowiedzcie co trzeba teraz zrobić.
    wg mnie oporem do przełamania jest 13,50 zł jeżeli nie odpadną może być ciekawie
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Darmowytroll [81.190.225.*]
    Ble ble ble, takich chojraków jak ty przed tobą było mnóstwo. Kisicie ogóra od miesięcy na tych samych poziomach na czele z największym nieduacznkiem, który kupował po 18.haha. Ta spółeczka swoje 5 minut już miała, teraz tylko od bandy do bandy. Szkoda czasu.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Hmmm [91.217.40.*]
    Spoko, ja dałem radę wejść ze średnia poniżej 10 i czuje się z obecnym trendem dość komfortowo.

Gameing obecnie będzie pod negatywnym wpływem cdr. W banki i SSP nie wierze, spółki covidowe pik maja za sobą. IT jest na takim samym gieldowo poziomie wygrzania jak OZE. Jakiś popularny sektor pominąłem? Czas na dalszy hype na OZE przyjdzie. Wystarczy jedna wiadomość z ministerstwa o jakimś programiku i zleci się tu cała spekuła.

To ze wy siedzicie tu na tym forum oznacza, że również potencjał widzicie, tylko chłopaki czekacie na lepsze wejście, haha. Zobaczymy czy zdążycie i na jakim poziomie.

Wszyscy kumamy, że nie jesteście tu pro publico bono. Także pełen szacun dla waszej pracy. Wierze ze dacie radę zająć pozycje przed wystrzałem. Czy kurs będzie poniżej 10 jak wielu po nocach marzy - zobaczymy, ale raczej daje temu małe szanse i w sumie jeżeli zejdzie poniżej 10 to nie będzie sensu wchodzi w spółkę wtedy, bo to oznacza ze coś jest nie tak ze spółka. Wiec pytanie na co ty czekać
    Z mojej strony nie mam akcji Grodna i nie planuję zakupu nawet jakby były po 8 zł. Obserwuję Grodno dla celów porównawczych bo swoje preferencje ulokowałem dawno w innej firmie z tej samej branży. Jak na razie to zdecydowanie dobrze zrobiłem ... i myślę że nadal potencjał tam mam dużo ciekawszy niż tutaj. Ale rękę na pulsie trzymać trzeba. Jeżeli kiedyś dojdę do wniosku że tam już wiele nie urośnie, a na Grodnie będzie potencjał na wzrost wartości akcji oparty na fundamentach - to nie wykluczam. Nigdy nie twierdziłem że Grodno to zła firma - ale dla mnie na tą chwilę wolę siedzieć na akcjach firmy która się mocno rozwija (w tym technologicznie) i trzepie dużą kasę - czyli są dowody co potrafi, niż na takiej która ma na razie szerokie plany na trzepanie kasy, ale póki co wynikami nie powala.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Mike [5.173.88.*]
    Solo możesz podać co to za firma ?
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Panda [31.6.221.*]
    Obstawiam mls
    Nie chcę uchodzić za przysłowiowego "naganiacza"... bo szczerze mówiąc cenię sobie że to spółka mało spekulacyjna.
    Ale nazwa firmy to 3 litery, też główny biznes to hurtowy handel elektryką.
    No i zaczyna się na tą samą literę co tramwaj.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Mike [5.173.88.*]
    Dziękuję, bardzo dobra firma gratuluje wzrostów.

Napisz krytyczne słowa co jakiś czas lubię jak ktoś robi to merytorycznie. Ja sam trzymam Grodno i tu widzę duży potencjał.
    Życzę powodzenia. Na szczęście giełda to nie gra o sumie zerowej - wszyscy mogą zyskać równocześnie, najwyżej jedni trochę więcej a drudzy trochę mniej. Pomijam oczywiście szaleńców, którzy kupują akcje piekarni za "miliony" tylko dlatego że główny piekarz powiedział że się teraz zajmie fotowoltaiką..
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Brawo [89.64.46.*]
    Idź na solidną spółkę z fundamentami, np. 4mass - zaczyna się tam kolejny rajd na 10 zł, czy tam dzida, czy tam pociąg odjeżdża - jak kto woli.
    Jednak dobrze oceniłem że opór będzie na 13,50 zł, czekamy na trwałe przełamanie, co będzie dalej zobaczymy dokąd nas to zaprowadzi

• Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Aw [79.110.198.*]
    Wygląda na to, że już przełamany. W końcu górne widły! :)
    zobaczymy
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~olo [109.241.34.*]
    solo, szkoda że nie dodałeś tu analizy wpływu faz księżyca na sprzedaż kabli i przełączników w poszczególnych salonach sprzedaży w kraju. Zapewne wyszłoby ci, że sprzedaż bankowo spadnie o 20% bo monterzy fotowoltaiki z Dolnośląskiego urodzeni pod znakiem Koziorożca będą w I połowie 2021 roku omijać salony Grodna a ci spod Bliźniąt i Ryby z Pomorskiego na złość Jurczakom otworzą własne hurtownie i zakłady produkcji paneli w Iranie co niechybnie będzie oznaczać bankructwo Grodna i cenę w okolicach 0,50-1 zł za akcję.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Solo [188.147.35.*]
    Kolego - ciesz się chwilą. Oby trwała jak najdłużej. Życzę aby Grodno urosło do 30 zł do końca roku - a w sumie to i więcej - nie ma przecież granicy w spekulowaniu o przyszłości spółki. Natomiast w zakresie faktów - albo Grodno się obroni i pokaże dobry zysk/rentowność, albo nie. I cokolwiek by ktoś tutaj nie napisał - to wpływ ma żaden na stan faktyczny, który w dłuższym terminie ma kluczowe znaczenie dla wyceny spółki.
    Rok się kończy - weryfikacja niedługo...
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~lowca_pl [62.133.149.*]
    Solo a jak tam spółka na 3 litery - czyżby dziś mały minusik ...

Jak sam widzisz własny punkt widzenia rzadko jest taki sam jak punkt widzenia innych osób.
    Zatem proponuję podchodzić z dystansem do ruchów na giełdzie innych osób - bo może być tak iż duża część z tych osób ma większą wiedzę i doświadczenie niż można sobie wyobrazić ...
    Jedni patrzą na fundamenty, drudzy na AT, ... - każdy ma swój sposób na giełdę. Ważne by miał swoją strategię i się jej trzymał.
    I na Twoim miejscu nie wyśmiewałbym zespołu Squaber - bo osobiście od kilku miesięcy sprawdzam w realu ich analizy i rekomendacje i jak na razie jestem wg nich na plus 45 % (oczywiście inwestuje z góry określoną część gotówki wg tych rekomendacji w wybrane spółki). Co ważne inwestując na giełdzie wg własnej strategii jestem w tym okresie praktycznie na takim samym plusie - a co ważne moja strategia wymaga dużo czasu i analizy ...

Zatem trochę pokory ... i nie krytykowałbym czegoś czego sam nie sprawdzisz i oczywiście też nie słuchałbym innych osób w ciemno ...

P.S.
    Mam i Grodno (dziś już ok. 30% na plus od momentu zakupu) jak i tą spółkę na 3 litery ;-)

Samych wzrostów życzę
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Solo [188.147.35.*]
    Po pierwsze nigdy nie krytykowałem Grodna ani Squabera. Wręcz zawsze twierdziłem i twierdzę że Grodno to dobra firma i ma swoją wartość. Ale niekoniecznie też jest to wartość dowolna. A że obecnie ma problem z rentownością to fakt - i musi coś z tym zrobić - to jest w zasadzie główna uwaga do Grodna. Ma też swoje ryzyka działalności (w sumie jak każda firma). Jak sobie poradzi - to będzie super, jak nie - to nie. Więc obstawia każdy to co sam uzna za najbardziej prawdopodobne.
    Ja ogólnie nie narzekam - na spółce na 3 litery mam już ponad 100% zwrotu i jakoś się nie martwię o dalszy rozwój - tam po prostu widzę większy potencjał niż na Grodnie. To większa firma, z większym asortymentem w ofercie, bardziej rentowna, szybciej rosnąca i technologicznie dalece bardziej rozwinięta. Konkretną dywidendą też sypie. Ale każdy bierze pod uwagę co dla niego jest istotne. A czy w danym dniu wzrośnie czy spadnie - bez znaczenia dla mnie, bo u mnie horyzont inwestycyjny jest w latach, a nie w dniach. Nie kręcę "kółek".
    Reasumując również życzę samych sukcesów. Najlepiej na obydwu spółkach.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: adam.1983 [31.60.63.*]
    Dnia 2020-12-15 o godz. 11:18 ~Inwestor napisał(a):
    > Info z dzisiaj godz. 11:13

Kupujecie tylko dlatego że jakiś ziom z internetu polecił spółkę ? jak tak to brawo bo zapewne ten sam gość zanim wydał rekomendacje się obkupił a teraz po rekomendacji wam opycha towar. Infa i dane na podstawie których wydaje rekomendacje były znane i jakoś wtedy nie kupowaliście a teraz nic szczególnego w otoczeniu rynkowym się nie zmieniło a wy na wyścigi kupujecie akcje, potencjalna x fala covida przed nami, możliwe lockdowny, a wy zasysacie akcje.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~aaa [94.254.177.*]
    czyli to ulica zrobiła 4mln obrotu? Dobre żarty
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Brawo [89.64.46.*]
    Kolego adam.1983 - przecież zawsze możesz oszczędzać na lokacie i tam pomnażać swój kapitał ?
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~xyz [195.136.75.*]
    Ludzie zasysają a ty będziesz zasysał za +20. Bajo.
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~Aw [83.220.110.*]
    Nic szczególnego nie zmieniło się w otoczeniu rynkowym? Adam.1983 chyba nie słyszał o planie odbudowy i ogromnych funduszach, które będą pompowane w OZE od nowego roku :)
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: adam.1983 [31.60.63.*]
    Dnia 2020-12-17 o godz. 09:58 ~Aw napisał(a):
    > Nic szczególnego nie zmieniło się w otoczeniu rynkowym? Adam.1983 chyba nie słyszał o planie odbudowy i ogromnych funduszach, które będą pompowane w OZE od nowego roku :)

O tych planach nie wiadomo od wczoraj a to wczoraj wyjechaliście tu +12%, te plany i umowy znane są od dawna i nagle od 2 dni się zainteresowaliście spółką ? bo ziomek polecił jakby nie to to dalej byłoby 12zł Jakoś konkurencja Grodna nie poszła w ostatnie 2 dni +20% a jakby była jakaś istotna zmiana na rynku dla firm z tej branży to powinny wszystkie wzrosnąć a nie tylko Grodno. Jestem posiadaczem Grodna już od dawna i wierzę w tą firmę ale wyrażam tylko opinie odnośnie powodu dla jakiego zrobiliście tu podbitkę, jako posiadacz czekam ale nie na podbite teraz tylko na przyszły rok i mam beke z tych co wchodzą tu w papier nie fundamentalnie tylko spekulacyjnie bo pan na S polecił na blogu.
    Dnia 2020-12-17 o godz. 09:58 ~Aw napisał(a):
    > Nic szczególnego nie zmieniło się w otoczeniu rynkowym? Adam.1983 chyba nie słyszał o planie odbudowy i ogromnych funduszach, które będą pompowane w OZE od nowego roku :)

Po prostu bawi mnie to jak dajecie się robić w kakako, nie dość że gość zarabia na was na subskrypcjach kanału to jeszcze zapewne na sprzedaży wam akcji których cenę podbijecie :P
  • Re: Squaber: Kupuj Grodno cena docelowa: 17,90 PLN Autor: ~aaa [94.254.177.*]
    Tak tak, w kakao. I prezes który kupił akcje po 14,5 też dał się zapewne nabić. Tak samo dało sie nabić wczoraj grupa ludzi która zrobiła 1k transakcji na 4 miliony obrotu.
    Dnia 2020-12-17 o godz. 10:56 ~aaa napisał(a):
    > Tak tak, w kakao. I prezes który kupił akcje po 14,5 też dał się zapewne nabić. Tak samo dało sie nabić wczoraj grupa ludzi która zrobiła 1k transakcji na 4 miliony obrotu.

Prezes kupił kosmetyczna ilość akcji która nie ma żadnego znaczenia, wręcz można ją potraktować jak zagranie PR-owe Co to są 4mln na giełdzie, chłopie widać że obracasz kapitałem studenta, "ulica" ma ogromne ilości siana ( widać po redukcjach w ofertach publicznych w transzach detalicznych ) inaczej te fundy nie miałyby komu opchnąć akcji za setki milionów co czasami czynią. Niemniej z tego co widzę po części miałem racje, to nie czas na spółki OZE
[x]
GRODNO -2,14% 18,30 2026-05-08 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.