Ogłoszenie PLI, że będą samodzielnie na platformę NETFLIX wykonywać pełnometrażowy serial/film animowany w świecie wiedźmina, na poziomie wizualnym swoich najlepszych cinematic'ów. Obok zacznie się promocja 2 sezonu wiedźmina, oraz ogłoszenie 5 kolejnych sezonów. Dodatkowo PLI wejdzie we współprace przy tworzeniu gry/gier komputerowych ze znanym studiem.
Biorąc pod uwagę jeszcze ostatnią akcję z zebraniem mnóstwa papieru po 25 zł, co wywołało spory skok kursu.
Co wobec tego może się stać z kursem ?, czy początek 2021 roku może okazać się przebiciem 80 PLN (przy ogłoszeniu wsp. z Netflixem) i atakiem na 100 PLN, kiedykolwiek wcześniej był lepszy moment na wejście w tą spółkę ?
Jeżeli nie to co przemawia za tym aby uciekać z tego papieru ?
cóż to zmienia że wprowadzili zapis o 40 tyś akcji na okaziciela, ostatnio w jeden dzień tyle akcji przeleciało przez PLI, nie będzie to miało istotnego wpływu na wycenę.
Jeżeli to ma być ta legendarna spekulacja, to ja naprawdę idę po te twoje czipsy. Wirtuozi gry na sentymentach.
Trochę taka plotka, a trochę takie pytanie, co by leszcze sypali argumenty, a może już wystarczy. Tu Jasio to Rado tutaj nowy życzliwe podrzuca zmiany statutowe bez większej analogii do argumentu. Gówno praca jak to mówi Karoń.
Dla niewtajemniczonych peleton kręci drugi "atak XD". Oby żaden ze starych inwestorów nie sypnął, bo będziemy mieli jakiegoś TJS szczura ubranego na lata.
cyt ''Rafał... odpuść...'' huehue nie wiedziałem, że jesteście po imieniu?! może jesteś jego człowiekiem od roli takiego ''złego policjanta'' na forum? hehe >>>> HUE HUE ...ODPUŚĆ... panie rafale przyjemnie, że zauważył pan tę spółkę, co będzie dalej? może scenariusz wg tez jasia? byłoby miło! ps>może na gwiazdkę pojawi się prezent dla akcjonariuszy w postaci zakończenia negocjacji? super pomysł, serial zapowiada się świetnie https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&u=https%3A%2F%2Fwww.whats-on-netflix.com%2Fnews%2Fthe-witcher-blood-origin-what-we-know-about-netflixs-the-witcher-spinoff%2F
"Game Design Document (GDD), musi przejść fazę walidacji dokumentacji. Scenariusz gry eksperci oceniają dobrze, zarówno od strony technicznej jak samego pomysłu na produkt. Trzyletni plan wdrożenia i strategii marketingowej jest racjonalny i zgodny z obecnymi rynkowymi standardami. Spółka pozostaje właścicielem wartości intelektualnej (IP) i może produkować niezależnie sequele, DLC, a w kolejnych etapach, film i serial.
Główną częścią marketingu jest scenariusz tworzenia krótkich form, historii animowanych (na wzór produkcji EA:Apex) w celu wprowadzania w trakcie produkcji gry, kolejnych epizodów i postaci gry.
Skonstruowany w ten sposób projekt, pozwala na wykorzystania najsilniejszych stron spółki; Bardzo dobra baza specjalistów od animacji 3D, doświadczenie w przygotowaniu tzw. layout historii i zaplecze sprzętowe nakierowane na produkcję filmów przy jednoczesnej produkcji elementów gry (in-house asset production).
Współpraca na zasadach konsultacji i podwykonawstwa z wiodącymi, polskimi pisarzami jest głównym GDD. Kolejnym istotnym elementem jest zebrane przez spółkę doświadczenie z rozszerzoną rzeczywistością, produkcją VR opartego o standard rynkowy, jakim jest silnik gier Unreal Engine 4. Warto zwrócić uwagę na fakt, że premiera gry szacowana jest nie długo po wejściu na rynek kolejnej wersji silnika firmy Epic;Unreal Engine 5 i na kolejną generację kart Nvidia (40xx) oraz platformy next-gen, co już na wczesnym etapie ujęto w solidnie przygotowanym GDD.
Braki w zapleczu deweloperów gier uzupełni, poprzez bliską współpracę Bloober Team. Projekt jest niezależnym przedsięwzięciem, niewpływającym na obecne zobowiązania spółki. Decyzja o tworzeniu gry powstała kilka lat temu i prace nad IP-Box były skoncentrowane głównie w tym kierunku. Obecne zmiany w statutowe prowadzą do przygotowania nowej ofert na NewConnect w celu doinwestowania projektu. Dodatkowo rozważa się dofinansowanie ze wsparciem inwestorów strategicznych, w tym fundusze inwestycyjne. Debiut na giełdzie spółki Allegro, które z sukcesami współpracowało przy legendach Twardowskiego, może być przesłanką na zrozumienie, jakie są potencjalne kierunki rozwoju.... cdn "
Ja odpadam...
Większej bzdury nie widziałem.
Wyssane z palca "rewelacje".
Wcale bym się nie zdziwił, jakby Rado klepał te bzdury razem z RZ i TJS.
Fanpi vs TJS - Perefect Storm.
Żegnamy i raczej tęsknić nie będziemy. Żeby nie było, ja nie wiem, kto to Jasio i skąd to ma, ale pokrywa się to w 100% co do moich przewidywań. Zastanawiam się jedynie, czy to kontrolowana akcja, czy też ktoś wyciągnął poufne informacje.
rado napisał: ''Żegnamy i raczej tęsknić nie będziemy. Żeby nie było, ja nie wiem, kto to Jasio i skąd to ma, ale pokrywa się to w 100% co do moich przewidywań. Zastanawiam się jedynie, czy to kontrolowana akcja, czy też ktoś wyciągnął poufne informacje.'' to co wiem o pli pozwoliło na wytyczenie właśnie takiego kierunku! za huehue zaś nikt chyba o zdrowym rozsądku tęsknić nie będzie rosnące notowania będą katuszami dla jego defetystycznej duszy marudy co do jasia to faktycznie enigmatyczny gość może w jakiś sposób zw z tym guru spekulacji? dokument robi wrażenie w zasadzie jakby platige nie było taką hermetyczną spółką to coś takiego normalni byłoby zapowiedziane przez władze jako element nowej strategii przejścia grupy w model hybrydowy może to właśnie przed nami? odnośnie notowań to jak na razie rynek premii spółce nie daje, ale cierpliwości ostatnio coraz głośniej o platige i o to chodzi, pan spekulant wskazał palcem i chwał mu, zresztą poniekąd wszyscy jesteśmy spekulantami i to nawet ci co nazywają się inwestorami długoterminowymi przecież nikt nie chce taniej oddać? jeśli to pan z stoi za zainteresowaniem walorem w ostatnim czasie to odpuszczenie popytu po wzrostach idealnie wpisywałoby się w strategię dalszej akumulacji i wyciąganiu akcji od bardziej strachliwych def ''Spekulant – osoba zarabiająca na wahaniach cen. Skupuje ona dany produkt, licząc że jego cena wzrośnie w danym okresie, co z kolei daje możliwość jego odsprzedaży i zarobienia na różnicy cen. Spekulacja wiąże się z dużym ryzykiem. Współcześnie jest kojarzona głównie z rynkami finansowymi.''