Ponad miesiąc przed raportem na początku października sprzedałem bo musiałem po 4,80 i myślałem, że się zfrajerowałem, bo wyniki będą super i kurs wzrośnie... Wyniki były super, najlepsze w historii, tylko, że kurs zamiast wzrosnąć to zleciał... Nie ogarniam racjonalnie tej spółki, ale chyba przez przypadek dobrze zrobiłem, że sprzedałem...
Dnia 2020-12-14 o godz. 18:02 ~Makin napisał(a): > Ponad miesiąc przed raportem na początku października sprzedałem bo musiałem po 4,80 i myślałem, że się zfrajerowałem, bo wyniki będą super i kurs wzrośnie... Wyniki były super, najlepsze w historii, tylko, że kurs zamiast wzrosnąć to zleciał... Nie ogarniam racjonalnie tej spółki, ale chyba przez przypadek dobrze zrobiłem, że sprzedałem...
To nie spółka,tylko akcjonariat. A w zasadzie spekuła. Bawią się kursem,bo płynność tu jest znikoma. Ciekawe,jak długo to potrwa?
Sam teog nie ogarniam. Po ostatnim raporcie sie ustaiwlem na 3,68 dzien wczesniej, w razie gdyby mi sie fukslo ze ktos bedzie oddawał, a okazalo sie ze bylo na dolnych widlach... Nie kumam tych spadkow. Za duzo tu włozylem bo nie bralem pood uwage az takich spadkow. Myslalem ze zyski i wskazniki coś znaczą i w razie ewentualnej zwaly zatrzyma sie znacznie wyzej
Przykro mi to mówić, ale w przypadku Sanvil fundamenty nie mają żadnego znaczenia... Niestety, ale za ten fakt odpowiada zarząd bo skupił się na działalności produkcyjnej a zapomniał o inwestorach giełdowych... Pijar i reklama są równie ważne jak wskaźniki ...
Wydwało mi sie ze koniec końcow i tak chodzi o zysk / wartośc firmy, a marketing itp. służą tylko chwilowym pompom ktore są sprowadzane na ziemie po raportach
Dnia 2020-12-14 o godz. 18:27 ~Zeus napisał(a): > Gratulacje
I ja też się przyłączam !! lepiej późno , niz później tak jak pisałem dziś przed południem , rozpoczyna się poszukiwanie 'sprawców' spadków na "perełce" "expert" nijaki cmpunk już znalazł pierwszych 'winnych' , ale to może nie wszyscy ???.....
To nie spółka,tylko akcjonariat. A w zasadzie spekuła. Bawią się kursem,bo płynność tu jest znikoma. Ciekawe,jak długo to potrwa?
Ps. Czytając inne wątki mogą zasnąć zupełnie spokojnie ,........................ Jutro c.d. zjazdu