• Jest czas siewu Autor: ~Inwestor [213.92.228.*]
    I rzekł Pan:
    - "Jest czas siewu i jest czas żniw.
    Dzisiaj jest czas siewu. Kto dzisiaj nie posieje, w lipcu [2021r] żąć nie będzie.
    A kto dziś odejmie sobie ziarno od ust i wysieje, obfity plon zbierać w lipcu będzie."
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Prorok [79.110.194.*]
    Obawiam się jeszcze o przymrozki:) jak plon przemarznie to nie będzie co kosić!!!!
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Inwestor [213.92.228.*]
    Jeszcze przyszły rok [2021] zapowiada się ciepły i wilgotny i sprzyjający.
    Albowiem temu, kto ma, będzie dodane.
    A temu, kto nie ma, zabiorą i to co posiada.
    I rzekł Pan: "Nie lękajcie się!"
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Niewiemwsumie [81.190.71.*]
    Talenty trzeba mnożyć, nie zakopywać. ;)
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~wuj91 [91.198.217.*]
    Dnia 2020-12-11 o godz. 14:45 ~Inwestor napisał(a):
    > Jeszcze przyszły rok [2021] zapowiada się ciepły i wilgotny i sprzyjający.
    > Albowiem temu, kto ma, będzie dodane.
    > A temu, kto nie ma, zabiorą i to co posiada.
    > I rzekł Pan: "Nie lękajcie się!"

ten Pan to chyba jarka K nie poznał osobiście
    bo inaczej by nie dyktował prorokom takich słów
    .....że nie zabiorą !!!!
    a co im zrobisz jak zechcą zabrać ?/??????
    Rejtana ??????
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Henzap [31.0.24.*]
    Oby tak było - jesteś moim guru!

Czekamy do lipca - będzie na wakacje!
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Inwestor [93.105.178.*]
    Przyznać się, kto zgodnie z wolą Pana zasiał w grudniu?
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Renton [185.48.129.*]
    Ja zasiałem ale później zaoralem i posiałem co innego, hlip, hlip
    Współczuję, chyba, że co innego urosło lepiej.
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Renton [79.189.66.*]
    Kupiłem R22 wiec nie narzekam
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~TechAnal [165.225.207.*]
    Zasiałem w grudniu :) Dokładnie dziś rano zżąłem - zimni ogrodnicy wciąż przed nami, po cóż ryzykować, kiedy plon już tak obfity? Nie wykluczam ponownego obsiewu jeszcze przed latem...
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Taxa [217.173.4.*]
    Jestem Od grudnia od 6.02 zl czekam na korekte po tych wzrostach i dokupuje Pozdrawiam
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Zico [89.76.32.*]
    Odpowiedź do "grudniowy zasiew" :
    No niby w grudniu ci zasiałem, ale może jeszcze by wartalo dosiac, a co z nawozeniem......?
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Lazarus [5.173.146.*]
    Proszę, a mówią że Polska coraz bardziej świecka..
    Panny roztropne, słuchajcie:

O północy (od pół roku) rozległo się wołanie: Pan młody (Toya) idzie, wyjdźcie mu na spotkanie.
    Te które były gotowe (kupiły akcje - pozdrawiam wszystkich buyers), weszły z nim na ucztę weselną, i drzwi zamknięto.
    W końcu nadchodzą i pozostałe panny, prosząc: Panie, panie, otwórz nam (ci co chcieli kupić ale już za późno).
    Lecz On odpowiedział: Zaprawdę powiadam wam, nie znam was" (tu nie będę niecenzuralny).
    Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny (orientujta się).
    (Mt 25,1 - 13)
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~przegrany [5.173.176.*]
    Czas siewu byl po 5 pln a nie teraz, teraz korekta do 7-7,30
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Ben [95.41.128.*]
    Towarzystwo tak napalone jak koty w marcu, więc możemy się pobujać jeszcze długo. Siewca kwiecień 2020
    Sprawdź datę, kiedy był pierwszy post.
    Chciałem się przypomnieć, bo nikt mi wtedy w grudniu nie wierzył, żeby kupować po 5,84 zł.
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~joł [178.235.182.*]
    moim zdaniem korekta była w piątek
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Marceli_Szpak [193.22.252.*]
    nie będzie żadnej korekty. Lecimy na 13-15.
  • Re: Jest czas siewu Autor: sekiro [79.184.252.*]
    Witajcie, ja jestem tylko ulica, ktora kupowala po 6.50, ale wydaje mi sie, ze jednak przy obecnych wskaznikach to max co mozemy oczekiwac ~8.50. Oczywiscie nie obraze sie, jesli poleci dalej, ale bez nowego info to raczej spodziewam sie korekty albo krecenia sie w tych okolicach przez najblizszy czas. Mnie to nie przeszkadza, i tak planowalem trzymac spolke dlugoterminowo...

zwróć uwagę, że tutaj nie lecimy pod infa, ale pod wyniki. Obrotów nie robi ulica, tylko fundusze. Ulica tu wejdzie za kilka tygodni
  • Re: Jest czas siewu Autor: sekiro [79.184.252.*]
    Zgadzam sie, nie bedzie spektakularnego info. A ze wyniki beda dobre bylo wiadomo od jakiegos czasu, wiec IMO w cenie. Dlatego nie spodziewam sie zeby duzo uroslo w najblizszym czasie.
    Choc ofc wszystko jest mozliwe, zobaczymy kto byl blizej prawdy... ;-)
    (ale jestem w lepszej pozycji, bo jak bedzie korekta, to powiem "a nie mowilem", a jak wzrosnie to sie uciesze, ze aktywa wzrosly, win-win :D)

można rosnąć i bez infa. Teraz możemy rosnąć po prostu pod dynamikę rozwoju biznesu i poprawiające się wyniki. W 2020 zysk netto urósł o 44% RdR, zatem oczywistym jest oczekiwanie, że w 2021 wzrost bedzie podobny. Zatem teraz by utrzymać ten sam P/E kurs "musi" rosnąć, by ten wzrost wyników zdyskontowąć odpowiednio wcześniej.
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~kk [37.47.6.*]
    Re: Dyrektor IT toya kupuje akcje. Autor: ~kk [37.47.11.*]2021-03-12 13:05 Wreszcie dociera do Prezesa ,ze w fabrykach linie do paneli fotowoltaicznych . To nic skomplikowanego a towar schodzi jak świeże bułeczki."

Chyba juz wiedza co maja robić A i cały osprzet do ładowania elektryków Biznes jak znalazł dla takiej firmy No i Prezes niech pamieta kto doradził Wystarczy dziekuje bo na akcjach mam juz 50 %
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Vlad [165.225.206.*]
    Do powyższego bym dodał, że zaraz w maju (mniej niż miesiąc) powinien być raport za I kwartał. I do tego momentu kurs może rosnąć. Wyniki za I kw. pokażą co dalej. Jakieś drobnej korekty wcześniej też bym nie wykluczał. Więc na dwoje babka wróżyła :)
  • Re: Jest czas siewu Autor: bartsson [91.233.60.*]
    są tacy co siali ozime w grudniu, a dziś zbierają :-)
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Ig [188.146.129.*]
    Dyw. W przyszłym roku to za daleko marchewka?
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~Novak [89.151.38.*]
    Ja czekam na większą promocje jak wybiło 7 zł i nie mogę się doczekać. Nie załapałem się wcześniej choć obserwowałem spółkę :) myślicie ze jest szansa powrotu w okolice 7.50 zł ?
    moim zdaniem nie ma szans na powrót na 7.5. Bardziej obstawiam teraz konsolę na poziomie 8-8.4. Przed dalszym wzrostem. Jesteśmy na początku 3 fali z zasiegiem na 13 pln. Wzrosty powinny być dynamiczne i są.
  • Re: Jest czas siewu Autor: ~kghm [37.47.4.*]
    Tu juz nawet nie jest wazna cena akcji Wazne jest ,że srebro to doskonałe zabezpieczenie przed inflacją i gwałtownym wzrostem kosztów życia .Oczywiscie PiSuny bedą starali się nas okradać np kombinując z dywidendami ale chyba najłatwiej zabezpieczyć sie akcjami pierwszego producenta srebra na świecie i nie tylko !!
[x]
TOYA 1,18% 9,44 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.