• POROZUMIENIE Autor: ~xxx [51.77.53.*]
    Jutro ostatni dzień, kiedy sprawdzamy czy można zawrzeć porozumienie. Wystawiamy swoje akcje do sprzedaży (a nie kupna) za 300 zł. (trzeba odfajkować opcję POD w Waszym maklerze). Policzmy akcje i sprawdźmy ile nas jest (obecnie niecałe 42 tys. akcji). Musimy uzbierać 5%+. Wszystkie ręce na pokład.

Jakie są cele:
    - nie dać się wydymać.
    - pokazać zarządowi i fundowi, że musi się liczyć z drobnicy.
    - doprowadzić do sprzedaży za godziwe pieniądze jeżeli zadecydują o ściągnięciu spółki z giełdy.
    - wymusić na władzach większą rozpoznawalność spółki, czyli przysłowiowe kopnięcie ich 4 litery żeby wzięli się do roboty, a nie tylko przewalali kasę z kieszeni do kieszeni.
    - a jak nastąpi mega wk... to zrobimy wrogie przejęcie :) lub napuścimy na nich prawdziwego inwestora.

Minusy:
    - trzeba spiąć poślady.
    - możliwe, że nic to nie da, ale warto dać do zrozumienia, że akcjonariat też może pokazać środkowy palec.

Liczba wpisów różnych trolonaganiaczy spadkowych krytykujących tę idee potwierdza jej słuszność.

Pokażmy naszą siłę i skopmy im zady.
  • Re: POROZUMIENIE Autor: ~we [5.184.241.*]
    Mr wqlves i grucha chyba mają duzo
  • Re: POROZUMIENIE Autor: ~Grucha [5.173.40.*]
    Ja nie mogę wystawić po 300 bo mi wyskakuje błąd prowizji
  • Re: POROZUMIENIE Autor: ~we [5.184.241.*]
    A w jakim masz maklerze?
  • Re: POROZUMIENIE Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Nie ma szans,żeby do jutra uzbierać. Dajemy czadu od poniedziałku i termin musi być dużo dłuższy. Do końca roku co najmniej. Musi być 800 tys. 200 sztuk. I częste podbitki tematu,żeby w spamie nie utonął.
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-27 10:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.