• Jakieś cyrki Autor: ~Pieter [31.0.32.*]
    Co dziś się dzieje z kursem i jakieś dziwne pakiety ?
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.17.*]
    Normalne pakiety... tak powinno być.
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Olo [85.221.144.*]
    Ponownie dzisiaj
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Będzie 5 zł minimum. Czemu? Bo tak...
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Slawku [79.185.221.*]
    Dzis to raczwj spadki dzieki cd projekt:/
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.147.103.*]
    Na var moze byc dzis na plus na koniec
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.25.*]
    Układają wolumen i kreski, może coś się zacznie dziać na tym dziadzie
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~asmen [89.187.226.*]

mocny gracz wchodzi
    i pakuje wszystko z prawej jak to było dzis
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.40.*]
    Varsav umie robić gry na konsole.

pod cos ten zbiór jest
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.40.*]
    Idzie zima zapasy robi się.
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.23.*]
    Słoiki już dawno zapakowane i się kisi, tylko pytanie do ilu trzymać bo te ogóry ?szybko się psują i trzeba w porę zjeść
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [37.30.23.*]
    W odróżnieniu od CDRed :)))
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~PrzemSon [178.235.147.*]
    Czesc Reznor. Widze ze Ty wiernie przy VAR. Ja patrzac na formacje uznałem ze znowu warto wejsc. Myslisz ze zajedziemy do konca Q1`21 do ostatniego szczytu? Dzieki i pozdrawiam

z takim popytem jak jest od kilku dniu to daleko zajedziemy jeszcze w tym roku
    Trzymam za słowo. Pozdrawiam
    A witam ,witam no już w zeszłym roku mówiłem, że na dłużej jestem i tanio nie oddam, co do kursu nie wiem czy juz w przyszłym roku przebijemy ostatnie maxima, ale wolę zeby rosło stabilnie bez jednorazowych zrywów, ale myślę, że najgorsze za spółką, co by nie mówić mozna bylo skupić w dobrych cenach według mnie. Ale nie ma, co zgadywać liczą się konkrety, teraz będzie sprawdzam dla spółki. Wchodziłes poniżej 2,xx czy ostatnio juz powyzej ? Pozdrawiam
    Tym razem dosyc pozno - srednia 2,28 - bo kapital sie dopiero zwolnil ale z tego co widac na wykresie a w szczegolnosci dzisiejsze wybicie oporu na 2,30 napawa optymizmem. Z pewnoscia posiedzimy tu razem jakis czas. Pozdr.

Ps. Jak zawsze cenie Twoje analizy wraz z Wersem. Dobrze ze w tym forumowym bagnie sa jeszcze osoby z powaznym podejsciem. Dzieki
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.80.*]
    Stabilny wzrost będzie z czasem
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Zapewne tak, teraz mkze faktycznie pobujać w jedną, jak i drugą stronę, za długo papier byl w hibernacji, ale liczę, że stabilne wzrosty przyjdą w ciągu kilku miesięcy
    Najwazniejsze zeby nie było zadnych rakiet, kosmosow, patard etc tylko spokojny wzrost poparty korektami dla schłodzenia wskazników. Pozdr.
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Slawku [79.185.221.*]
    E tam , dawac rakiete na 10 zł :):):).
    Wygląda mi na to, ze do piątku moze byc kolejna duża biała świeca, ktora byc może podprowadzi kurs pod 2,9x. Czyżby w przyszłym tygodniu info o dotacji miało się pojawić, Prezes wspominał w którymś poscie, że przed świętami rozstrzygnięcie to by się mogło razem spiąć = wykres+info
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~wers [89.64.86.*]
    Po informacji o dotacji będzie petarda. Nie ma siły. Te 3,8mln to jest game changer dla tej spółki, biorąc pod uwagę aktualną sytuację finansową.
    No witam kolegę juz myślałem, że święta rozpocząłeś wcześniej, zobaczymy jak i tu się potoczą losy. Allegro trzymam jeszcze, orlen sprzedany w całości, wskoczyłem ostatnio na tauron ponownie i słuchając, jak się chłopaki z ministerstwa zapowietrzają na pytania o braku pomocy dla gospodarstw stwierdzam, że jutro wzrost będzie:))) moze w styczniu juz atak na 3,xx. Pozdro Wers
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~wers [89.64.86.*]
    He he, no nie jeszcze, bo tu u mnie to raczej zero klimatu świątecznego. Czasem jakiegoś Mikołaja spuszczą z okna na sznurku i fajnie to wygląda z zewnątrz. Jakby się wspinał po elewacji i chciał włamać :). Fajna sprawa :).

Jakiś zmęczony się zrobiłem po tym allegro. Sam nie wiem.....
    Świetna spółka do ogrywania. Duża zmienność, podoba mi się. Brakowało mi czegoś takiego na wig20.

Gratuluję rozegrań Reznor. Sam czekam na Varsav, mimo wszystko. Ciekawe jak to będzie rozegrane na kursie. (?). Do 24 grudnia podobno mają dać znać. Jeśli podadzą to info odpowiednio wcześniej to myślę, że jest szansa na podjazd w okolice 3,5 a nawet ciut wyżej. Jakby nie było z tej kasy można by sfinansować prawie całą Arie... No zobaczymy. Zdrówko.
    Allegro sprzedane w przy 88,xx nie wiem czy dalej wzrośnie, ale setup wyczerpany przynajmniej w moich założeniach, mysle nad wejściem w CDR na kilka dni pod dane sprzedażowe
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~wers [89.64.87.*]
    No i git. Ja cdr nie ruszam póki co. Pozdr.
    Przestaje mi się ten Columbus podobać Reznor. Jak to przebije 200MA to zrobi test ostatniego dołka na 37 lub może nawet niżej :(((.
    A ostatnie przetargi widziałeś na OZE? Myślę, że do końca tygodnia skonczy się sypanie, raczej chodzi o optymalizacje, ale wiem, że masz inny zakres czasu. Bede trzymał papier, kto wie moze niedługo inne przetargi ogłoszą :)
    Widziałem widziałem, ale oze ostatnio w odwrocie. (Choć moje Grodno ładnie dziś odjechalo:).
    Raport Columbusa w połowie lutego, do tego czasu liczę na dużą korektę na szerokim w okolicach połowy stycznia. Biden pewnie kiedyś wyskoczy tez ze swoim planem poniesienia podatkow. No zobaczymy. Póki co 50zl się broni, ciekawe jak dlugo...
    Będę dziś w nocy shortowal FED. No, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :).
    Tez dobry setup, moze się udać, powodzenia
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.146.232.*]
    Wers sprzedałem dzisiaj całość infoscan, dzięki za typ, jednak warto było czekać, nie wiem czy dalej wzrośnie, ale sporybzarobek i tak
    a to cieszę się bardzo :). Chyba z 40-50proc. na tym wyciągnąłeś, co? fajnie, fajnie.

Wiesz, ja to liczyłem że oni w tej pandemii, to dadzą nam zarobić ale jakiś 1000 proc !. , he he. Giełda to jest jednak jedna wielka niewiadoma. Ja wyciągnąłem całe 10 groszy.

Gratuluję Reznor.

Mam nadzieję że na trakcji też nie zawiodę :).

Dobry temat miałeś z ta trakcją, tu moze byc bardzo ciekawie, w momencie kiedy zaczną przydzielać środki z przetargów. Wers nawet, gdybym stracił to na pewno nie byłaby Twoja wina. Jak juz to zarządu, który jie wywiazal się z obietnic i moja, że zainwestowałem zbyt dużym pakietem. Wyszlo ok 49%, wiec jak na spółkę, ktora nie zapowiadała rajdu na koniec roku to wyszło naprawdę ok. Pzu, jak wystrzeliło, a myślałem, że 30,xx to kwestia 1q21, a tu niespodzianka. Kase z infosacan przerzucilem na borute, blisko mojej średniej, wiec nic nie ryzykuje :) widzę tutaj kilka nowych nicków jakiś orzeł wylądował na forum. Aktualnie powiekszam pozycje na złocie (zerowe stopy + dalsze zadłużanie) i platynie (rozruch sektora samochodowego + kasa z unijnego szczytu na sektor) i LVC - ostatnio uszczupilem pakiet pod PCF, ale coś czuje, ze jutro dokupię na początku pkc akcje, duza redukcja była i mam tylko za 20 k akcji.
    Jutro trzy wiedźmy :) ciekawe jaki LOP na WIG20, DAX i sp500
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~wers [89.64.89.*]
    Wiem, że wiesz co zrobić jakby trakcja nie zrealizowała planu :).. infoscan zaskoczył mnie bardzo, ale nie żałuję, bo kasę całą w allegro wsadzilem.

PCF się jutro nie otworzy pewnie. Nie zrównoważą kursu, jak TKO będzie w kosmosie. Myślę że nie tylko Ty chcesz dokupić.:).

Patrz jak się chłopaki z rządu obłowiły na jednym info o dywidendzie. Nieźle co?

Jak patrzę na ten bananowy cyrk to coraz bardziej mnie to zniechęca. :(.

Widzę że nadal wierzysz w Borute.... no ja nie wiem, poczytam cos więcej w święta na ten temat i może zrozumiem Twoje rozumowanie :)))).
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.146.37.*]
    Wers juz tez to zauważyli
    https://stooq.pl/mol/?id=16921
    Jak tam Reznor, kupiłeś PCF ?
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.146.37.*]
    Tak trochę po pkc i potem przy ok 73
    Ja opuściłem. Ale wziąłem cdr po 250. No, zobaczymy czy mnie kolejna luka nie przewiezie :)).
    A ktora Ciebie przewiozła,? Do tej pory to dobrze rozgrywałeś...
    Żadna. Nie miałem nigdy, do tej pory, cdr w portfelu. Ale nigdy nie wiadomo czy w poniedziałek rano nie będzie kolejnej.....Ostatnio cdr lubi się luką otworzyć.
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.146.33.*]
    Ciężko się na to patrzy teraz Xbox, tez umożliwia zwroty, co Ci goście mieli w głowach, nie mogli wydać później gry na konsole ? Przecież do tej pory bylo to normną, dopiero varsav wprowadził ten "styl" wydawania na wszystko jednocześnie, co z resztą tez bylo błędem, gdyż ucierpiała grafika , obnizajac jakość gry do najsłabszego sprzętu. Ehhh nienwiem Wers czy to bylo w cenie, ale byc może. Życzę, abys zarobil i tyle
    Thx. Spokojnie. Nieduża pozycja. Kupiłem przed tym info i liczyłem na załatanie dzisiejszej luki. Trochę już odrobili ale nie wszystko. Najwyżej się wywali i mniejszy podatek zapłaci. Trudno. Też się czasem pomylę.

Rzeczywiście fuc.kup z tymi konsolami.

Co do varsav to z każdym dniem coraz mniejsze szanse na te dotacje :(. Dzień przed wigilią to raczej wątpię żeby się ludziska rzucili na akcje. Zobaczymy.

Columbus walczy nadal :).
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Ja czuję że gra na Varsav będzie dopiero w 2021... pod 4.xx i wyżej.
  • Re: Jakieś cyrki Autor: ~Reznor [188.146.33.*]
    Bo tak będzie, moim zdaniem przebijemy ostatnie szczyty w połowie roku, po premierze path of Calydra, pamiętaj, że jest jeszcze zaplanowany interkosmos 2 od OW to tez będzie miało wplyw + nemesis. GU to raczej longseller w wersji EA, ale dobrze niech się rozwijają. Podoba mi się coraz bardziej komunikacja z inwestorami, zarząd lub ktoś w imieniu zarządu komunikuje się bezpośrednio z inwestorami, to jest ok. Ustawiłem dzisiaj jeszcze kupno po 2,23, ale od razu kurs podskoczył i tak został sobie na weekend :)
[x]
VARSAV -0,69% 0,43 2026-04-02 14:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.