Dnia 2020-12-10 o godz. 09:50 ~ds napisał(a): > poczytaj wcześniejsze wpisy, wszystko opisałem dlaczego lecimy i lecieć będziemy. > > Ale w skrócie przesłanki dwie: > > 1. Bierność Zarządu > 2. Brak powtarzalności wyników w następnych miesiącach/latach (covid był one-offem dla tej spółki)
ja o tym pisałem i piszę od,.... 2 miesięcy , że będzie zjazd 'przetkany' 1-2 dniowymi jak ostatnio podbitkami , żeby do reszty nie zniechęcić leszczyny .
Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej..
To dlaczego jeszcze niedawno mowiles zeby poczekac do 2021 to sprzedamy 1 akcje za 50zl i ze spolka jest niedowartościowana przy 4,8? Że szczepionka bedzsie w 2021 to chyba mozna bylo sie domyslić
po pierwsze nie wiedziałem, że szczepionka będzie tak szybko, po drugie nie sądziłem że Zarząd będzie taki bierny i będzie się zachowywać jakby chciał żeby kurs był jak najniżej, po trzecie nie doceniłem właściciela (funduszu), który wywala akcje, po czwarte rozczarowałem się bardzo Q3 i eksportem który jest dramatyczny, pokazuje to tylko że spółka nie zrobiła nic aby wyjść z produktem poza PL a lepszej okazji już nie będzie.
Dnia 2020-12-10 o godz. 11:31 ~ds napisał(a): > po pierwsze nie wiedziałem, że szczepionka będzie tak szybko, po drugie nie sądziłem że Zarząd będzie taki bierny i będzie się zachowywać jakby chciał żeby kurs był jak najniżej, po trzecie nie doceniłem właściciela (funduszu), który wywala akcje, po czwarte rozczarowałem się bardzo Q3 i eksportem który jest dramatyczny, pokazuje to tylko że spółka nie zrobiła nic aby wyjść z produktem poza PL a lepszej okazji już nie będzie. > > Chcesz więcej argumentów?
Przeciez to co piszesz to tylko dowod na to ze trolujesz lub nie masz pojęcia o giełdzie. Twokj tekst o tym ze spolka jest niedowartościowana przy 4,8 i 50zł w 2021 był juz po espi ze fundusz sprzedawał. Czyli kłamiesz. I najlepszym dowodem jest na to ze codziennie tu siedzisz i probujesz robic analizy. Bardzo ci zalezy na tych akcjach
A fund sprzedawał na podbitkach w trakcie wielkiego hype i to nie zmienia faktu ze spolka moze rosnąć niekoniecznie na sztucznym pompowaniu. I przed raportem q3 pisałes te same głupoty, wiec nie uznaje "argumentu".
Dnia 2020-12-10 o godz. 11:14 ~ds napisał(a): > Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej.. >
I zgoda w 99,99 % , o tym pisało już pod koniec lata br. wielu 'ogarniętych' ,.. a do tego j.w. dojdzie i jeszcze ogólne spowolnienie gospodarki po COVIDzie i zmniejszenie zapotrzebowania na wyroby holdingu np. przemysł meblowy
Dnia 2020-12-10 o godz. 11:33 ~scettino napisał(a): > Dnia 2020-12-10 o godz. 11:14 ~ds napisał(a): > > Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej.. > > > > I zgoda w 99,99 % , o tym pisało już pod koniec lata br. wielu 'ogarniętych' ,.. > a do tego j.w. dojdzie i jeszcze ogólne spowolnienie gospodarki po COVIDzie i zmniejszenie zapotrzebowania na wyroby holdingu np. przemysł meblowy >
Chryste,normalnie rozum ci odebrało. Gdyby Sanwil działał w gastronomii,turystyce albo w bankowości,to tak. Przerasta mnie to już,trollujesz na siłę i głupoty z tego wychodzą :-D.