• KOLEJNY POZIOM Autor: ~ds [185.153.35.*]
    Wszystko wskazuje na to, że zmierzamy zgodnie z planem na 2.12
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~felix [31.182.201.*]
    A jakie są ku temu przesłanki?
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~ds [185.153.35.*]
    poczytaj wcześniejsze wpisy, wszystko opisałem dlaczego lecimy i lecieć będziemy.

Ale w skrócie przesłanki dwie:

1. Bierność Zarządu
    2. Brak powtarzalności wyników w następnych miesiącach/latach (covid był one-offem dla tej spółki)
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~scettino [83.28.241.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 09:50 ~ds napisał(a):
    > poczytaj wcześniejsze wpisy, wszystko opisałem dlaczego lecimy i lecieć będziemy.
    >
    > Ale w skrócie przesłanki dwie:
    >
    > 1. Bierność Zarządu
    > 2. Brak powtarzalności wyników w następnych miesiącach/latach (covid był one-offem dla tej spółki)

ja o tym pisałem i piszę od,.... 2 miesięcy , że będzie zjazd 'przetkany' 1-2 dniowymi jak ostatnio podbitkami , żeby do reszty nie zniechęcić leszczyny .

• Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~Mr_Weles [5.173.224.*]
    ds , a Twoje stanowisko o braku powtarzalność zysków oparte jest o jakieś prognozy ?
    Czy tak sobie twierdzisz bez oparcia na faktach i analizach ?

Liczę na wyważoną i merytoryczną odpowiedź.
    Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej..

• Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~111 [37.47.114.*]
    To ciekawe po co kupowałeś akcje mądralo. Takie wiem, jakieś grosze 10tys
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~we [196.53.0.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 11:26 ~111 napisał(a):
    > To ciekawe po co kupowałeś akcje mądralo. Takie wiem, jakieś grosze 10tys

I to po cenie 4,6-4,8zł a moze i wyzej
    To dlaczego jeszcze niedawno mowiles zeby poczekac do 2021 to sprzedamy 1 akcje za 50zl i ze spolka jest niedowartościowana przy 4,8? Że szczepionka bedzsie w 2021 to chyba mozna bylo sie domyslić
    po pierwsze nie wiedziałem, że szczepionka będzie tak szybko, po drugie nie sądziłem że Zarząd będzie taki bierny i będzie się zachowywać jakby chciał żeby kurs był jak najniżej, po trzecie nie doceniłem właściciela (funduszu), który wywala akcje, po czwarte rozczarowałem się bardzo Q3 i eksportem który jest dramatyczny, pokazuje to tylko że spółka nie zrobiła nic aby wyjść z produktem poza PL a lepszej okazji już nie będzie.

Chcesz więcej argumentów?
    Dnia 2020-12-10 o godz. 11:31 ~ds napisał(a):
    > po pierwsze nie wiedziałem, że szczepionka będzie tak szybko, po drugie nie sądziłem że Zarząd będzie taki bierny i będzie się zachowywać jakby chciał żeby kurs był jak najniżej, po trzecie nie doceniłem właściciela (funduszu), który wywala akcje, po czwarte rozczarowałem się bardzo Q3 i eksportem który jest dramatyczny, pokazuje to tylko że spółka nie zrobiła nic aby wyjść z produktem poza PL a lepszej okazji już nie będzie.
    >
    > Chcesz więcej argumentów?

Przeciez to co piszesz to tylko dowod na to ze trolujesz lub nie masz pojęcia o giełdzie. Twokj tekst o tym ze spolka jest niedowartościowana przy 4,8 i 50zł w 2021 był juz po espi ze fundusz sprzedawał. Czyli kłamiesz. I najlepszym dowodem jest na to ze codziennie tu siedzisz i probujesz robic analizy. Bardzo ci zalezy na tych akcjach

A fund sprzedawał na podbitkach w trakcie wielkiego hype i to nie zmienia faktu ze spolka moze rosnąć niekoniecznie na sztucznym pompowaniu. I przed raportem q3 pisałes te same głupoty, wiec nie uznaje "argumentu".
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~scettino [83.28.241.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 11:14 ~ds napisał(a):
    > Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej..
    >

I zgoda w 99,99 % , o tym pisało już pod koniec lata br. wielu 'ogarniętych' ,..
    a do tego j.w. dojdzie i jeszcze ogólne spowolnienie gospodarki po COVIDzie i zmniejszenie zapotrzebowania na wyroby holdingu np. przemysł meblowy

• Re: KOLEJNY POZIOM Autor: ~grucha [95.160.156.*]
    czytam i nie wierze idiota? czy ty w ogole wiesz co sie dzieje w swiecie? jakie branze zyskuja a jakie traca? widać jaki ty jestes ciemny.
  • Re: KOLEJNY POZIOM Autor: cmpunk [37.47.238.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 11:33 ~scettino napisał(a):
    > Dnia 2020-12-10 o godz. 11:14 ~ds napisał(a):
    > > Oczywiście, że ta. Prześledź proszę jak firma prosperowała przed pandemią i jakie wyniki osiągała. Covid był zastrzykiem zamówień i wzrostu marż natomiast teraz z miesiąca na miesiąc marże i liczba zamówień będzie wracać do tych sprzed pandemii, a więc i wycena będzie podobna jak i wtedy. Spółka przespała ten okres totalnie, powinna w tym czasie udzielać się wszędzie, pokazywać, zawierać kontrakty, nacisnąć maksymalnie na marketing natomiast tego nie zrobiła więc wróci do poziomu sprzed tego całego wybicia. 1 - 2Q 2021 zweryfikuje wszystko ale myślę, że do tego czasu kurs będzie dużo niżej..
    > >
    >
    > I zgoda w 99,99 % , o tym pisało już pod koniec lata br. wielu 'ogarniętych' ,..
    > a do tego j.w. dojdzie i jeszcze ogólne spowolnienie gospodarki po COVIDzie i zmniejszenie zapotrzebowania na wyroby holdingu np. przemysł meblowy
    >

Chryste,normalnie rozum ci odebrało. Gdyby Sanwil działał w gastronomii,turystyce albo w bankowości,to tak. Przerasta mnie to już,trollujesz na siłę i głupoty z tego wychodzą :-D.
    według Ciebie trolluje a ja widzę po kursie, że nie tylko ja tak uważam :)

Jest takie przysłowie albo masz rację albo pieniądze, Ty oczywiście masz racje :)
    wczoraj cos tam pisales ze juz sie tu nie bedziesz pokazywal. szef zmienil zdanie? musisz na miske ryzu zarobic?
    już po zmianie w Kamisie ? szybko :)
    razem z twoja panna pakowalismy dzis ziemniaki na zmianie
    hahahha :D i od razu lepiej Grucha, po co ten nerwy
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-27 10:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać