• za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~smerg [5.184.49.*]
    debiut był w lutym 2011
    pierwsze notowanie 116 zł (czyli po splicie 23,2)
    gdyby nie ostatnie wzrosty to Agroliga po 10 latach wyszłaby na zero lub nawet pod kreską

oczywiście od samego początku mówi się o dynamicznych wzrostach zysku netto produkcji i innych cudacha na kiju ;))))
    bez problemu można znaleźć wszystkie te chwalebne opinie z 2011 roku (cały czas sa aktualne ;)))

ok pokazali zysk ale oni go ciągle pokazują ;)))
    uważajcie aby nie zostać ubranym

• Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~rolnik [90.156.32.*]
    dzieki za dobre, bezinteresowne rady :-)
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Zgadzam się, że miło, że kolega ostrzega przed spółką, która właśnie ukończyła inwestycje i zaczeła notować dynamiczny wzrost zysków i wartości.
    Agroligę, jak wczesniej pisałem, mam w obserwacji od 2015 roku, wtedy było po kryzysie wojennym a sytuacja na Ukrainie była mocno niepewna wiec naturalnym były bardzo niskie wyceny sektora rolniczego tam. Teraz mamy zupełnie inną sytuację, i uważam że, nastapi ukształtowanie sie nowego trendu na bazie solidnego fundamentu. Niestety na tym walorze siedzi tylko drobnica i tym co kupili pod szybkie wzrosty widać, ze coraz mocniej doskwiera niska płynność stąd następuje osuwanie sie kursu i pewnie dopiero jak Kernel ruszy coś do góry to i inne ukrainki za nim.
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~GeKKou [83.18.219.*]
    A ktoś cały czas systematycznie odbiera i akumuluje akcje od drobnicy. Ciekawe dlaczego ;)
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Moim zdaniem nie masz racji to ulica odbiera od szybkich zawiedzionych brakiem wzrostów, tu akcjonariat się wymienił na dynamicznym ruchu od 45 do 65, kilku spekulantów zarobiło i juz ich nie ma, niektórzy stracili i juz sprzedali albo właśnie sprzedają na coraz niższych poziomach. Ja czekam w okolicy 38-40 zł i tam się zaopatrzę w walor na normalne konto bo na IKE mnie zawiesili po 48zł ale akurat to taki rachunek, że moge i rok czekać na zyski, które jestem pewien, że bedą ponad przecietne. Potrzeba nam jednego z dwóch elementów minimum a najlepiej obu:
    1. Przejście na GPW
    2. Zapowiedź dywidendy
    A jak nic nie pojawi się to najblizszy impuls to raport, niestety dopiero w kwietniu ale za to bedzie on pewnie wystrzałowy ;)
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~GeKKou [83.18.219.*]
    Raport będzie w marcu. Za 2019 był 20.03.2020
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~Lsp [94.172.236.*]
    Dywidendy za rok 2019 nie będzie jest to napisane jako jeden punkt WZA więc warto się z tego papieru ewakuować, i naprawdę to jest dobra rada bo naa tym papierze byłem zablokowany kilka lat i wiem doskonale jak to będzie wyglądało. Kto miał zarobić na tych szybkich wzrostach to już zarobił A teraz jak zejdzie do 40 to będzie szybka akcja żeby się tego pozbyć jeszcze z mała strata i papier wróci w okolice 15-20. Mnie już na szczęście tu nie ma i sz6bko tu nie wrócę. Pozdrawiam
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~GeKKou [37.47.181.*]
    Spółki rolnicze dopiero zaczynają swój marsz w górę. Przez te wszystkie lata, kiedy byłeś akcjonariuszem, wszystkie albo były w długoletnim trendzie spadkowym albo bujały się na boki. Dopiero teraz ten sektor zaczyna drugie życie. 15-20? 150-200 za rok. Dzięki zakończonym inwestycjom I rozpoczynającemu się dopiero trendowi wzrostowemu surowców rolnych, wszystkie wejdą w wyceny wielokrotnie wyższe od obecnych. A Agroliga ma szans być liderem tych wzrostów. Popatrz na skokowy wzrost przychodów I zysku, a najbliższe kilka lat zapowiada się tylko lepiej. Nadchodzi czas spółek oze I agro
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: ~GeKKou [37.47.181.*]
    Dodatkowo z inwestycji wyjąłeś co najmniej 200%. A to znaczy, że wybrałeś bardzo dobrą spółkę. Tylko trochę schowaną. A że musiałeś trochę poczekać, cóż timing też jest ważny. Teraz pójdzie szybciej I głośniej :)
  • Re: za 2 miesiące stuknie Agrolidzie 10 lat na GPW Autor: axn [83.5.245.*]
    raczej po 20 już nie będzie. dno musi się uklepać a a przyszłość wydaje się sprzyjać dynamicznym wzrostom. Parametry spółki jedne z najlepszych na rynku, po zakończonych inwestycjach, cena surowców na szczytach i ciągle rośnie, i perpektywa wybitnie dobra również w otoczeniu całego agro. Ja czekam cierpliwie na kursy trzycyfrowe. Mogę czekać. Jak zestawię to oprocentowaniem lokat czy ze zwrotem z najmu, to myślę tylko aby dokupić. Każdy robi to co uważa za dobre a kurs raz rośnie raz spada taki urok giełdy. Ma ktoś może propozycję innej równie dobrej inwestycji?
[x]
AGROLIGA 0,56% 17,90 2025-11-21 15:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.