Na Stockopedia.com dodano bardzo ciekawą analizę Krynicy Vitamin. Autor pisze tam m.in.:
"Jednym z mierników jakości Krynicy Vitamin jest to, że w teście Piotroski F-Score uzyskała 9 z 9 pkt. (...) Dobry wynik F sugeruje, że firma ma silne oznaki jakości."
"Chociaż jakość jest ważna, nikt nie chce przepłacać za akcje, więc atrakcyjna wycena jest również niezbędna. (...) W ujęciu procentowym im wyższy zysk, tym lepsza wartość akcji. Praktyczna zasada dotycząca rozsądnego zysku może wynosić 5%, a rentowność Krynicy Vitamin wynosi obecnie 27,0%."
"Podsumowując, dobra jakość i stosunkowo niedroga wycena są (dobrymi) wyznacznikami na te akcje, są one jednymi z najbardziej atrakcyjnych dla inwestorów (...) Znajdowanie akcji dobrej jakości po niskich cenach to strategia stosowana przez niektórych inwestorów odnoszących największe sukcesy na świecie."
Link do oryginalnej publikacji: https://www.stockopedia.com/articles/two-factors-that-could-drive-the-krynica-vitamin-sa-share-price-higher-158204/
Wszyscy wiedzą tylko ofermy z funduszy nie. Potem inwestują w spekulacyjne bańki które pękają i wtedy tragedia. Dopóki się to nie zmieni nadal tak będzie.
Przy tak niskiej płynności i małym ff nie ma żadnych szans na fundusze.a zwyżkę ceny akcji mogą do dać tylko mega wyniki.a jeśli nie to spadki w najlepszym wypadku kiszonka i marazm tak to się odbywa i tak było latami na Krynicy i teraz też tak będzie na Tylko że na poziomie kilkunastu zł .
Nie zapominajcie o dywidendzie, która powinna być wprost proporcjonalna do wyników, a więc również wysoka, co kusi poważnych inwestorów. Dlatego trwa kumulacja - powolna dlatego, że przy tak zaniżonej cenie nikt nie chce tych oddawać. Tutaj już nie ma pospolitych graczy czy zakręconych spekulantów psujących giełdową renomę spółki i niczym szarańcza pustoszących zaufanie do dalszego rozwoju sytuacji, a ta rysuje się tutaj pełna optymizmu... ...
A co ja robię?:) Tylko, że kasa ma być w sierpniu u mnie i na początku wrześnie. Dlatego ... Niech sobie stoi jeszcze choć 6 tygodni. Przy dobrych wiatrach do połowy września jeszcze nie wybuchnie. Jak myślisz, ile da się kupić dając zlecenie z lewej? Nie będę opisywać swoich spostrzeżeń, ale jak widać ktoś potrafi oddalić zainteresowanie od spółki. I to mi jest na rękę:) Na dodatek lubię spółki, gdzie AT jest dużo mniej ważna od AF.