Mam średnia 95,XX, zaczynam dobierać delikatnię np. dzisiaj po 113,50, myślę ,że za miesiąc o tej cenie będzie można tylko wspominać. Oczywiście nie biorę pod uwagę otocznia.
Proszę zwrócić uwagę, w czwartek i piątek na szerokim zwała a na tym walorze niewielki plus . Pisałem po ile kupiłem ostatnia partie i co, już jestem na tym 2,2%. Kolega mawia, że to wykwintny papier. Ja będzie (zapowiadana) obniżka stóp, to 130 będziemy traktować jako bazę. A policzcie sobie ile będzie wynosić dywidenda za 2020r ?
Dnia 2021-01-19 o godz. 13:09 ~Marcin napisał(a): > Sam policz ojciec. > > Ciągle wydajesz tu jakieś debilne polecania ==================================================================================================== Ja policzyłem, a co ty nie potrafisz ? No racja wydałeś jakiś debilny komentarz, teraz rozumiem.... Rozumiem, że stoisz na peronie i liczysz na 90 zł. Licz dalej, powodzenia.
Ale w tamtym roku zrobili numer z dywidendą. Ogłosili, że wstrzymują dywidendę i kurs poleciał w dół. Pani wiceprezes sprzedała na górce. Tak więc pani wiceprezes mogła odkupić .Przecież musiała wiedzieć że dywidenda jednak będzie. Nie lubie takich spółek.
Z powodu covid przelozyli dywidendę i z powodu covid prawie wszystko spadło.
Ja byłem wtedy trochę w panice, rozmyslalem o różnych sposobach samobójstwa . Ale przetrzymalem. Wykłady Alberta Rokickiego mi wtedy pomogły. Ale jak się uspokoiło to przestałem go słuchać.
Ona chyba sprzedała te akcje już po opublikowaniu info o przełożeniu dyw.
Albert miał rację że ta covidova zapaść to okazja do zakupów.
Potem wrócił do swoich ulubionych spółek gambingowych i CD Projekt.
A ja tego tematu nie kumam.
Dnia 2021-01-20 o godz. 18:19 ~Marcin napisał(a): > Prof. Wiatr. > > Niechybnie z powodu ciężkiego powietrza boli cię głową. Winieneś dokonać okadzenia. ====================================================================================
Właśnie puściłem wiatr, nieco smrodliwy, ,czy to można traktować w tych kategoriach? Bo wchodzisz na ciekawe tematy, A może o DomDev ?
to papier dla ludzi myślących, tu raczej plankton nie wpada. wolą spółki covidowe, i za jakiś czas wyjdą z dużą stratą. Tu trudno jest kupić 1000 papieru, wymaga to kasy i cierpliości. Niestety Ale moim zdaniem walor bardzo bezpieczny, i perspektywiczny w średnim okresie.
Jesli dywidenda utrzyma swój poziom powyżej 10% to będę zadowolony.... co jeśli cena kupna jest w granicy 70-80zl??? to nawet dywidenda na poziomie 8zł będzie miała 10 % :)))
Jeśli przedsiębiorstwo ma mieć fundusze na rozwój a jednak wypłacać dywidendę, to skąd? Oczywiście można z kredytów, ale w obecnej sytuacji banków warunki kredytowe mogą być niekorzystne. Jeśli kapitał uzyskany z akcji faktycznie pokryje wartość nowych akcji, to nie ma problemu. Oby spółka nadal dużo budowała i sprzedawała i płaciła dobrą dywidendę. Na szczęcie ten biznes opiera się pandemii.
Dnia 2021-01-21 o godz. 18:16 ~hehe napisał(a): > No i jak tam inwestory? Podtrzymujecie swoje zachwyty po informacji o dodruku akcji? ======================================================================================================
Ty chyba nawet nie wiesz o co chodzi ? Inwestorze....... Przeczytaj kilka razy komunikat, może załapiesz. Ale to dla Ciebie chyba będzie.....Mission: Impossible
Dnia 2021-02-28 o godz. 21:24 ~Mn napisał(a): > Wiatr rozmawia sam ze sobą. > > Przez niego nikt mądry tu się nie odezwie. ============================================================================================== Jednak się odezwałeś. To co jesteś mądry?