Ewidentnie stop lossy, a to musiał być ktoś kto dopiero co kupił skoro SL tak wysoko. W dodatku spekulant I nie wie ile spółka jest warta. Z drugiej strony to pokazuje niestety że na Tim zawitali kólkowicze I inne gady, które psują rynek.
Wejście typowych spekulantów było nieuchronne i oznacza, że trzeba zewrzeć pośladki. Jeżeli ktoś kieruje się analizą fundamentalną to nie powinno mu to przynieść szkody. Co do kursu, to kapitał spekulacyjny potrafi wywindować kurs do skrajnego przewartościowania.
Proponuję zapomnieć o spółce wrócić za rok o tej samej porze i gwarantuję że się nie zawiedziecie. Emocje, kółka spekulacja zawsze będzie, dobra spółka zawsze się obroni.
Albo ktoś coś wie nowego albo ktoś rysuje wykres, żeby inaczej wyglądał niż na "rakietę:. Poza tym, mimo że nie jestem specem od AT, dotarliśmy znowu do górnej linii aktualnego kanału wzrostowego który jest dosyć pionowo nachylony. Czyli wniosek: można sprzedawać, nawet żeby odkupić 1-2 PLN niżej.
Te stopy to ja zasłużyłem walnąć pkc do 18,5. Nie chciałem, nie miałem zamiaru. ale wk..wił mnie ten natrentny sypacz. Na 19,3 - 19,45. Sam nie wiem jak to się stało szykowałem się na dzisiaj na atak na 20 i zakupy a wywaliłem co miałem.
Przecież to normalne że musi być kiedyś korekta. Spółka ostatnio rosła jak na drożdżach. Zawsze jest ktoś kto chce zrealizować zysk dla niego wystarczający i kasę na coś tam przeznaczyć. Czy to na jakąś "spekulację" czy nowy telewizor - jego sprawa. W dłuższym terminie bez znaczenia - spółka rozwija się dynamicznie, zyski rosną, więc w końcu osiągnie swoją uczciwą cenę.
No sesja nerwowa, spadek nie mały na sporych obrotach, ale możliwe że spekuła podłączyła się pod Tima. Na wykresie świeczka dzisiejsza nie wygląda dobrze...zobaczymy jutro.