właśnie dostałem wiadomość w aplikacji i idę wyjaśniać to osobiście (pani na infolinii powiedziała, że warunki zmieniają się u wszystkich), możecie mi wierzyć lub nie, ale naprawdę nie jest wesoło i jeżeli nic nie zdziałam to zamykam konto.
Akurat informacja dość negatywna, bo mbank ma jeden z większych współczynników przy ilości kont dla osób w wieku 18-26 lat, więc jest możliwość że część z tych osób zacznie uciekać do konkurencji
Tak, tak, już oczami wyobraźni widzę te tłumy młodych ludzi stojących przed oddziałami i zamykających na gwałt konta. LOL I przeniosą się do konkurencji, gdzie warunki "darmowości konta i karty debetowej" są od dawna lub niedługo bedą takie same o ile nie trudniejsze do spełnienia. Takie czasy, że mając debetówkę i konto trzeba - co jest śmiesznie prostym wymogiem - przelać na konto i wydać kilkaset złotych + zapłacić kartą/blikiem kilka razy w miesiącu. Nie chcesz debetówki to ją zlikwiduj i żadnych opłat mieć nie będziesz.
Co za bzdura ... dla mnie sie nic nie zmienia i mnie żadne opłaty nie będą dotyczyć ... a jak kogoś stać żeby łazić po kasynach to stać tez na prowizje xd
Akurat największą zmianą jest wymóg logowania się do aplikacji raz w miesiącu, aby uniknąć opłat. Dość nieetyczne zachowanie. Raczej część klientów odpłynie. Istnieje też małe ryzyko utraty reputacji banku z powodu dojenia osób nie mogących korzystać z aplikacji (osoby starsze, niepełnosprawne, bez wymaganego telefonu itp.). Oby się rozeszło po kościach.
Kierunek 300. Przeczytać szczegóły a nie biadolić ...dla "normalnie" korzystających z konta nic się nie zmienia. Tragedia i dramat to jest w innych bankach. Z czego mają funkcjonować w tym chorym kraju ...z 0,1%. I dochodzi bezprawie stosowane przez sądy w sprawie cwaniaków frankowiczoów co zwęszyli interes po 15latach.
Dnia 2020-12-10 o godz. 08:47 ~rozważny5 napisał(a): > Kierunek 300. Przeczytać szczegóły a nie biadolić ...dla "normalnie" korzystających z konta nic się nie zmienia. Tragedia i dramat to jest w innych bankach. Z czego mają funkcjonować w tym chorym kraju ...z 0,1%. I dochodzi bezprawie stosowane przez sądy w sprawie cwaniaków frankowiczoów co zwęszyli interes po 15latach.
Zmuszanie do korzystania z aplikacji to dramat. Telefon można zhakować, a bank wtedy wypnie się na odpowiedzialność. A co z osobami, które nie mają smartfona? Albo mają służbowy z dual sim i używają tam dodatkowo prywatnego numeru? Oszaleli. Niech giną.