Powiedz to temu co postawił zlecenie na 3.99 na 15 tyś akcji. Co za dzban oddaje tak tanio... Dobra spółka niskie c/z bardzo dobre zyski, małe zadłużenie, świetna zdolność kredytowa... Spółka elegancka, a jakiś dzban postawił baton i tyle.
Spółka która niema naturalnych oporów na wykresie z wartością księgową 2.5x wyższą niż notowania giełdowe od lat wypłacająca dywidendę i przynosząca zyski, paradoks że to dopiero teraz zaczęło rosnąć, jak zarząd nie zacznie wywalać papiera w eter na nowe Audi czy willę to spokojnie do dychy albo i lepiej dodrepcze na tak niskim FF.
Spółka ma przyjęty program skupu akcji własnych do 10 pln z zamysłem do dalszej odsprzedaży w przyszłości. I ma na to środki z niepodzielonego zysku z lat ubiegłych. W lutym obecnego roku jeśli dobrze pamiętam był komunikat, że dobierali.
Prezes ma głowę na karku i nie po to trzyma tyle akcji, żeby nagle oddawać za 3-4-5 PLN :) generalnie obstawiam, że w ogóle Go sprzedaż nie interesuje sfiksowany jest na tym co osiągnął i dalej ambitnie ciśnie co widać po wynikach, a że tyle lat poziom akcji był ten sam to dla mnie paradoks, więc jakiś czas tu zawitałem ps dobry Mikołaj się szykuje