hm, popatrzcie: spadalo, spadalo, i tak jakos w okolicach 14 PLN sie obrot zwiekszyl (jak na te spolke) od paru dni czy Waszym zdaniem ktos z lekko grubszym portfelem zaczal dobierac? 7 grudnia byla niska swieca na wyzszym wolumenie, no i byly tez w ostatnich dniach 2 swiece z dlugim dolnym cieniem
wiem wiem, obroty jak w warzywniaku tak czy siak, i nijak maja sie do tych z koncowki lipca - wiec moze nie byc specjalnie wielkiego sensu w AT na tym walorze. Nie kryje ze mam nadzieje na odbicie, ale tez nie łudzę sie ze ta spolka to jakies objawienie na gieldzie :P
Długo kurs był we flaucie i do tego g...ne obroty. Po spadku o 15% ktoś uznał, że kurs ma szanse wrócić co najmniej na poprzedni poziom i kupił.
Niestety, ale nie wierzę we wzrosty na tej plichcie. Cały ten ynteligentny system wsparcia e-commerce to nic nie warta ściema. Kokosów się na tym nie da zrobić. I chyba ja też się wkrótce przyczynię do spadków, żeby z tego badziewia zrezygnować. Trudno pójdę w straty.
Potwierdzam opinię klocka. A swoją drogą spółka zapowiadała jakieś nowe kontrakty w grudniu , a tu póki co cisza. Albo wykażą zyski albo tu bedzie lipa i wychodzenie prze miesiac z tego bo nie wiem jak opchnąć 3 tys akcji bez zdołowania kursu do poziomu 8 zł?? Oczywiscie wciąż jestem optymistą , ale już mniejszym :):):). Ale , jak widać ktoś sobie powoli to zbiera i w sumie mądrze.
QuarticOn, spółka opracowująca inteligentne oprogramowanie oparte na chmurze obliczeniowej, dedykowane branży e-commerce, pozyskała od niemieckiego Acatis 8 mln zł. Fundusz, który wycenił firmę na 80 mln zł, specjalizuje się m.in. w inwestycjach w technologie sztucznej inteligencji (AI). Zarządza aktywami w wysokości ponad 5 mld euro. - Dostrzegliśmy, że QuarticOn jest na dobrej drodze, aby skutecznie wykorzystać technologię opartą o AI do wsparcia sprzedaży w sklepach internetowych, poprawiając ich konkurencyjność. Spółka stabilnie zwiększa swoje przychody i bazę klientów, więc naturalnym dla nas było to, aby wesprzeć finansowo dalszy jej rozwój - podkreśla dr Hendrik Leber, zarządzający Acatis Investment.