Niedawno wróciłem do Polski i na konto napłyneły mi pieniądze za ostatni przepracowany tam tydzień. Kwota jaką posiadam na tym koncie to 144,63 funtów. Chciałbym te pieniązki wypłacić poprzez karte lloydsa z polskiego bankomatu (PKO) i w związku z tym mam pytania -
1.Czy opłaty za wypłacenie są pobierane z wybieranej przezemnie gotówki czy z reczty tzn z tego co pozostaje na koncie.Muszę to wiedzieć aby przy wypłacaniu nie wejść na debet.A jeśli tak to czy -
2. W banku PKO powiedziano mi, że opłaty przy wybieraniu pieniędzy z konta zagranicznego poprzez bankomat są pobierane tylko ze strony banku w którym mam założone konto, z którego chcę wybrać pieniądze czyli w moim przypadku opłate za to pobiera llods. Jakie są te opłaty ?. Czy w skład tej opłaty wchodzą opłata za prowizje przy przelewie + opłata za przewalutowanie. Ile powinienem wypłacić z kwoty 144,63 aby pozostało na nim wystarczająco dużo pieniążków na opłaty za tą usługe tak abym nie wszedł na debet.
3Czy opłata za przewalutowanie jest wykonywana przy przewalutowaniu czy jest pobierana osobno z tego co pozostaje na koncie po przewalutowaniu kwoty jaką chce wybrać ?
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi
Wybierałem pieniądze w wymieniony przez Ciebie sposób i Lloyds pobrał mi prowizje w wysokości 2 GBP:) Co prawda to bylo 20 i 50 funtów(robilem to 2 razy) ale za każdym razem prowizja wyniosła tyle samo. Pozdrawiam
Haha co wy tu za bzdury piszecie , właśnie wczoraj sprawdzałam jakie opłaty sa w bankomatach za wypłacanie pieniędzy kartą Lloydsa i biorą dużo kasy i tak: milenium i PKO i wbk , jak chcesz wypłacić 1000zl , to PKO bierze 7,5% od tej kwoty a milenium i wbk 15£ za każde wypłacone 1000 zł .Wuchta siana, złodzieje i nic więcej !Tak więc jak ktoś musi wypłacić 1000£ to opłaty jak nic Ok.350 zł .Chyba najlepiej wychodzi płacenie kartą ,na terminalu nie pokazuje żadnych dodatkowych opłat , możesz wybrać złotówki czy £ i płacisz , No ale jak potrzebujesz cash to nie ma wyjścia .
ja sobie tez wyplacalem po powrocie do kraju, tylko jak ostatni raz wyplacalem to oplaty przekroczyły o 2p stan konta i mimo ze nie mialem przyznanego debetu. zajrzalem po jakims czasie na www i okazuje sie oczywiscie ze naliczyli mi oplate za przekroczenie terminu splaty i tak co 3 miesiacew w sumie to jest juz okolo 150F.:)poczekam az brdzie 1500 i sie przebiegne jak forrest wezme transparent:)i zalatwie te sprawe:)
Nie wiem jak w Loyds ale mysle ,ze podobnie jak w HSBC, mi od 300f potracone niecałe 5 funtow+opłty zwiazane z przewalutowaniem i oczywiscie nizszy kurs.nie wiem jak oni to przleiczyli ale wyszlo mniej, lpeiej kase se przelac na PL konto niz dac złdzoesjkim bankom zarobic.Tylko 3a miec na to sposób.
Pozdrawiam wszystkich ciezko pracujacych za granica.AHa nie jest wazne ile sie zarabia , ale jak sie zyje Panowie.
jezeli chcesz uzywac karty lloyds'a za po za granicami uk to musisz to wczesniej zglosic w banku. poniewaz z chila gdy pierwszy raz uzyjesz karty za granica, moze byc ona zablokowana i uznana za skradziona
Czesc Igor mam pytanie wrocilam wlasnie z wysp i wypalcilam z kredyt bank 100zl po czym zablokowlai mi karte lloyds i co mam zrobic dalej mam jeszcze do wyplacenia gotowke za tydzien pracy. Mma srebrna karte ale ona jest niezaakcaptowana wiec musze zadzwonic na infolinie i poprosic o PIN ale nie wiem czy to takie proste. Mozesz mi pomoc i odpowiedziec moj nr gg 6025641, tel 698150484
ale mądry jestes tylko szkoda, ze ograniczony. mogl miec part time i np dwa dni pracy w tygodniu wiec Twoje 320 funtow za 5,6 dni to smiech na sali w porownaniu do tego gościa.
Takie są wypłaty ja pracuje w Howard Hunt i za tydzień mam 350£ to nie Polska najniższa krajowa na 1h wynosi 7.20£ a jeśli chodzi o wypłatę w polskich bankomatach radzę płacić kartą Bo jak wybierać będziecie gotówkę życzę powodzenia będziecie na minusie nie opłaca się ja jestem obecnie w Polsce i mam na minusie 14.50£ MASAKRA pozdrawiam
Wiem, że sprawa już pewnie nieaktualna, ale może pomogę innym. Potwierdzam to co Pani mówiła w PKO. Jeśli wypłacasz pieniądze z bankomatu w Polsce, to opłaty z konta pobiera za takie transakcje tylko bank brytyjski.
Ja korzystam z bankomatów Milennium (nie mam tu konta nawet). I wygląda to tak - ostatnio wypłaciłam sobie 150 zł (bank Lloyds policzył to jako 150 zł = Ł28.60). Dodatkowo z konta zeszło mi Ł2 za przewalutowanie. Czyli bardzo łatwo policzyć, że to dopiero straszne złodziejstwo, bo ja mam w ręce 150 zł, a banku brytyjskim moje konto jest mniejsze o Ł30.60. Wiem, że się tak nie liczy, ale każdy tak oblicza: 150 zł : 30,60 = 4,90 zł. Taka cena za funta to skandal! Lepiej przywieźć gotówkę z Wlk Brytanii i wymienić w kantorze. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba zawsze za każde moje wyciągnięcie gotówki w bankomacie polskim z karty Lloyds, bank Lloyds zabiera mi Ł2. Za każdą transakcję. Ale im to wybaczam, bo prowadzą mi już konto przez rok za zupełną darmochę!
ja mam doswiadczenie bo czesto wybierampieniadze w Polskich bankomatow
1.odrazuprzelicza na polskie pieniadze w zaleznosci po ile chodzi kurs +oplata za pobranie pieniaszkow 2£,,,2.w bankomatach nie wyswietla sie ile ci zostalo na koncie ,tylko np.ze wyplaciles 200zl.trzeba samemu sprawdzac na internecie stan konta.no i nie wszystki bankomaty wyplacaja kaske.
Dnia 2007-08-02 o godz. 18:16 ~Bartek napisał(a):
> Niedawno wróciłem do Polski i na konto napłyneły mi
> pieniądze za ostatni przepracowany tam tydzień. Kwota jaką
> posiadam na tym koncie to 144,63 funtów. Chciałbym te
> pieniązki wypłacić poprzez karte lloydsa z polskiego
> bankomatu (PKO) i w związku z tym mam pytania -
1.Czy
> opłaty za wypłacenie są pobierane z wybieranej przezemnie
> gotówki czy z reczty tzn z tego co pozostaje na
> koncie.Muszę to wiedzieć aby przy wypłacaniu nie wejść na
> debet.A jeśli tak to czy -
2. W banku PKO powiedziano mi,
> że opłaty przy wybieraniu pieniędzy z konta zagranicznego
> poprzez bankomat są pobierane tylko ze strony banku w
> którym mam założone konto, z którego chcę wybrać pieniądze
> czyli w moim przypadku opłate za to pobiera llods. Jakie są
> te opłaty ?. Czy w skład tej opłaty wchodzą opłata za
> prowizje przy przelewie + opłata za przewalutowanie. Ile
> powinienem wypłacić z kwoty 144,63 aby pozostało na nim
> wystarczająco dużo pieniążków na opłaty za tą usługe tak
> abym nie wszedł na debet.
3Czy opłata za przewalutowanie
> jest wykonywana przy przewalutowaniu czy jest pobierana
> osobno z tego co pozostaje na koncie po przewalutowaniu
> kwoty jaką chce wybrać ?
Z góry bardzo dziękuje za
> odpowiedzi
1.Czy
> odpowiedzi
1.Czy
> odpowiedzi
Wydaje Mi się,że młodzi ludzie popełniają błędy i dają się skusić za co płacą rodzice
Nie wiedzą co za tym idzie i jakie sa z tego tytułu konsekwencje swojej głupoty.
To niestety są Banki komercyjne ,które żerują na młodym pokoleniu i ich nieświadomości .
Moja córka tez popełniła błąd ,wybireając zarobione funty w Angli - bankomat w Polsce wypłacił dostępne środki a ztego tytułu kara LLoyds 220,- Funtów .
witam!! ja rowniez mam problem i jesli ktos moglby mi pomoc bardzo prosilabym o rade co zrobic. mialam karte barclaysa przez dwa lata i zawsze bez problemu wyplacalam pieniadze w bankomacie BZWBK.teraz we wrzesniu karta stracila waznosc i bank wyslal mi nowa i nowy pin. siostra ktora dalej jest na wyspach wyslala mi to do PL(ja niestety nie moge pojechac teraz do anglii dopiero za dwa miesiace)i jak wlozylam nowa karte do bankomatu i wpisalam pin ktory mi wyslali wyskakuje ze jest nieprawidłowy!? nie mam pojecia co zrobic.nikt w barclaysie uk nie chce udzielic informacji o moim koncie mojej siostrze ... czy moge isc tutaj do jakiejs placowki i to zalatwic?? nie mam jak wyplacic pieniedzy ktore mam na koncie.blagam poradzcie cos!!!
karta nie jest aktywna, zaloguj sie na sowje konto w tym banku i aktywuj ją
ludzie, dzwoncie do tych banków w angli na infolinie, nie bądźcie tępakami, nic to nie kosztuje, a jak już to grosze, informacje z pierwszej ręki, wystarczy zadzwonić na infolinie banku i powiedzieć, "polisz translejtor plis"
Pobierają Ł2 , a przewalutowanie zalezy od banku polskiego. ja tez wybieram z tej karty jak jestem w Polsce, mam konto w Barclays ale tam za wypłatę w polsce pobieraja prowizję okolo Ł5.
Wlasnie ja mam karte Barclaysa i chce wyplacic funty w Polskim bankomacie lub banku. Z jakimi oplatami powinienem sie liczyc? Ile musze zostawic funtow zeby nie wjechac na debet?
Witam,
mam podobny problem dotyczący karty Lloyds'a. Chodzi o to ze dopiero po powrocie do Polski dostalam wypłatę ze Szkocji. Mialam nadzieję ze bez problemu uda mi sie wyplacic te pieniadze w Polsce jednak w bankomacie w Polsce nie moge sprawdzic stanu konta. Moze moglby mi Pan pomoc w tej sprawie. Co mogę zrobić?
Jeśli ktoś ma kłopoty z Loydsem i ma tam konto to będąc w Polsce może z telefonu stacjonarnego zadzwonić na polskojęzyczną infolinie a o to numer 0080055695569 połączenie jest za darmo.Wiele spraw załatwiłam przez tą infolinie.