• Szczerze? Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    Mam wrażenie że tak jak fundusz napomował kurs Sanwila do +5 PLN żeby Wam poupychać moim zdaniem drogie akcje i przy okazji  kręcąc kółka na tym zarobił kupę pieniedzy, tak teraz mam wrażenie, że ten zjazd jest głównie pod rozliczenie straty pod podatek. Nie widzę jakiegoś uzasadnienia, żeby to aż tak nagle i dynamicznie spadało.
  • Re: Szczerze? Autor: ~grucha [95.160.156.*]
    boze...
  • Re: Szczerze? Autor: ~Aaa [37.47.88.*]
    Te umowy z ARM po których tak rosło to sprawka funduszu?
  • Re: Szczerze? Autor: ~we [196.53.0.*]
    No wlasnie. Przeciez to nie fundusz pompował.
  • Re: Szczerze? Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    no moim zdaniem to był koronawirusowy szał ulicy do spolki z funduszem, który na pewno wzrostom nie przeszkadzał, a pomagał
  • Re: Szczerze? Autor: ~Aaaa [37.47.88.*]
    Dopiero co mówiliście że fundusz blokował wzrosty :)
  • Re: Szczerze? Autor: ~we [196.53.0.*]
    Jak nie rpzeszkadzal? Kiedy niby pomagał? Co ty wygadujesz.
    Przeciez oni sprzedawali na podbitkach o umowach i to tez na tym glownie rosło. Kiedy fundusz mial pomagac, jak to na widłach wisiało a po otwarciu sprzedawal??
  • Re: Szczerze? Autor: wolnoplus [5.173.233.*]
    Dnia 2020-12-07 o godz. 14:45 ~Gallileo napisał(a):
    > Mam wrażenie że tak jak fundusz napomował kurs Sanwila do +5 PLN żeby Wam poupychać moim zdaniem drogie akcje i przy okazji  kręcąc kółka na tym zarobił kupę pieniedzy, tak teraz mam wrażenie, że ten zjazd jest głównie pod rozliczenie straty pod podatek. Nie widzę jakiegoś uzasadnienia, żeby to aż tak nagle i dynamicznie spadało.

Zgodzę się z ostanim zdaniem. Też nie widzę uzasadnienia, poza ewentualnym rozliczaniem strat.
    Z pierwsza tezą nie, bo przy tak dużych wolumenach ponad milion akcji, jakby fundusz ubierał w górę, to by mu udziały skakały mocno i co chwila byśmy ESPI mieli o zmianie %, a fundusz tylko i wyłącznie akcjami, które podał na samych górkach w celu zbicia kursu. i czasami to były nikłe kwoty. Podane masz w ESPI.

Ktoś (kilka podmiotów) równolegle skupiło już ponad 3mln akcji od wakacji. a dzisiaj 50tys potwierdza ten trend. Może to rpzypadkowe podmioty, może ten dzisiaj nie ma nic wspólnego z wcześniejszymi. Kto wie.
    Jedno jest pewne, że wskaźniki w górę, zyski w górę a zjazd jest dla kupującego pięknym bonusem, bo przy małych wolumenach spadło o połowę prawie i teraz w tej samej kwocie ktoś może o jakieś 70% akcji więcej kupić niż na szczycie.
    Termin wejścia na sWig80 wg mnie jest kluczowy. 
    Nie zdziwię się jak wreszcie będzie info o przekroczeniu progu 5%.
    Wchodzimy w erę zakupów PPK, kończy się wywalanie przez OFE.
    Kto tego nie widzi, ten sprzedaje.

• Re: Szczerze? Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    otóż to :)
    ja sie upieram ze oni wykorzystywali uliczny szał i krecili kółka w granicach 1% ilosci sztuk o czym nie musieli informowac, zarobili na tym kupę pieniedzy
  • Re: Szczerze? Autor: ~Aaa [37.47.88.*]
    Galileo sprzedałeś wikane to kręć kółka razem z nimi, jeśli to prawda to właśnie jesteśmy na początku kolejnego kółeczka. Wchodzisz? Czy sam nie wierzysz w to co piszesz?
    Wierzę to co piszę, gdybym nie wierzył to bym tego nie napisał. W Sanwil raczej nie wejdę. jedyna spółką B. w którą moge wejsc to Wikana (jak spadnie, bo nie w tej cenie) I to też jedynie z kilkunatoletniego sentymentu I posiadanej ogromnej wiedzy o tej spolce. Mam dość spółek B. mam dość spółek o niskiej płynnosci, aktualnie gram gdzie indziej.
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-27 10:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.