Spokojnie ludzie, bez zbędnej podniety. Poczekajmy na oficjalne info. Równie dobrze może to być scenariusz typu jeden z udziałowców chce się wycofać ze spółki i znalazł na swoje miejsce udziałowca, który odkupi akcje po rynkowej cenie, więc poszły transakcje przez gpw. Żeby ktoś to kupił, ktoś musiał sprzedać, a kurs przecież nie urósł w wyniku tejże transakcji (ponad 400k waloru).
Zgadza się,akcje dziś zmieniły właściciela po określonej cenie , przy obrocie 1,5 mln.zl kurs poszybowal by duzo wyzej, a nie marne 15% .Ale uważam że to dobry sygnał dla akcjonariuszy.
Pozdrawiam.
jak tam Reznor, siedzisz jeszcze na cdr? niezły flash crash co? dawno nie było...
ja od dziś znów na allegro. mam bez prowizji jako klient ing do końca roku więc się wpakowałem prawie cały, z tego co mi zostało po debiucie PCF. Z resztą allegro jako równoważnik rynku i histerii na cdr to dobry pomysł na najbliższe 2 tygodnie, zdrówko
Hej Wers sprzedałem w piątek połowę i dzisiaj po 358 szczytu nie chwyciłem, ale i tak uważam nieźle, tez myślałem o allegro, ale coś spada caly czas nie wiem czy to juz... moze jutro zdecyduje no to zrobili Tobie prezent jak za free, ale to tak cały miesiąc za 0 % ? :)
do końca miesiąca mam za free wszystkie ruchy, plus zwrot prowizji za wszystkie transakcje od 1 go listopada. Nieżle co? dla kogoś takiego jak ja, co spekuluje dużymi kapitałami intraday to Re we la cja :).
Jak dzisiaj wyciągną allegro powyżej 75 to chyba jestem w domu. Mam nadzieję że fundusze podciągną troche bo wyniki na koniec roku i zaczną trochę skupować. A resztę zrobią zarobieni na cdr :)))))))))))))
Spoko Wers gratki teraz dobrze się wstrzelić i masz niezly wynik za cały rok :)) u mnie złoto dobrze pracuje widzę mozliwosc ataku na 1915 $ i wyżej do końca roku. Jak narazie dobrze pracuje, no nic najważniejsze, że CDR sprzedany i teraz coś nowego mozna pomyśleć
No właśnie trzeba to mądrze wszystko rozegrać przez te dwa tygodnie. Osobiście obstawiam mega wahania na cdr. Takie po 10-15 procent w każdą stronę. No ja się w to pakował nie będę. Mam teraz to allegro za 73, i liczę na ładne kilka złotych, może nawet 10. No i kasa zamrożona w PCF. Kghm też jest szansa na spadki bo tam pobudowali już pionowe ściany. Może banki trochę podciągną - no zobaczymy. Złoto trzymam od nie wiem kiedy, wyjdę po 2300 jak powiedziałem już ponad rok temu :).
cały czas hold Przyjacielu :). wskaźniki ma dobre, nie jest jeszcze przegrzany, spać mi się nie chcę więc wykroję ile się da przed świętami. Jeszcze dziś dołożyłem po 74.
Zobaczymy. pewnie od 80zł się jutro odbije. Niezły mam timing co? he he ma się ten węch :).
Nie wiem jakie masz plany Reznor co do allegro, ale napiszę coś...... bo wiem że nas tu czytają :).
Opór najbliższy na allegro to 80-81zł. Duży. Już raz tam nieźle wywaliło. Wsparcie jest na 75.
Dla tych co czytają :), powiem jeszcze że dużo zależy jutro od tego czy cdr się pozbiera czy nie. jak się całkiem nie pozbiera to możliwe, że allegro ruszy dalej na północ...
Kolejną determinantą jest poziom całego wig20 i ewidentne już jego wykupienie. Najbliższa strefa oporu na WIG20 to 2000-2050pkt - i trzeba też na to patrzeć (!)
Allegro nie ma do czego porównać. To samotna wyspa i bardzo młody walor. Nie ma odnośnika do "branży", ani nie ma w sumie analizy technicznej. Jedynie wskaźniki wyprzedzające dające informację, że jest jeszcze miejsce na wzrosty. Co nie znaczy że jutro nie walną w 80zł a kurs nie skończy na 75. Może być różnie....Ludziska pakowali po 70zł ostatnio więc zyski będą cashować.
Plan mam taki, aby zarobić lub wyjść na 0. Osobiscie obstawiam przebicie 80,xx i wzrost do ok 88,xx nie spodziewam się przebicia ostatnich szczytów, ale liczę, że atmosfera przedswiatczena nakreci wyniki raz tak, jak piszesz fundusze dwa dyskontowanie rekordowej liczny zakupów online i przesyłek, paczkomaty + aktywacja usługi smart właśnie w grudniu. Takie mam view, ale zaraz napiszesz, że za bardzo wchodzę w fundamenty :))) dzięki za wyznaczenie oporów mi wystarczy nawet 6-8% bede i tak zadowolony
Widziales dzisiaj infoscan ? +18% wtf jutro chyba zjazd, bo poszło info o kolejnej konwersji obligacji na akcje, sam jestem ciekaw, w sumie mogłem juz dzisiaj zainkasować zysk, ale poczekam jeszcze moze ktoś wchodzi albo się odmrażają niektóre rynki w wyniku pojawienia się szczepionki, stawiam na to drugie
Nie obserwuje odkąd sprzedałem jakiś miesiąc temu po 1.10. Wziąłem całe 10 gr zysku i wywaliłem, bo mój scenariusz się nie sprawdzil. Moim skromnym zdaniem to technicznie lubi tam być podbitka pod 1.4 max i znów dołowanie. Te ich urządzenia nie sprzedają się zwyczajnie. Niech kombinują, dobrze im życzę i Tobie również. Ale nawet nie wiedzialem.
Kupilem jeszcze tauron przy 2,18 z rana dzisiaj... nie wiem, jak wyjdzie, ale podobała mi się już dluzsza konsola przy 2,10-2,19 i stwierdziłem, że może to juz ten moment. Dzisian faktycznie wybiło do 2,30, ale jest tuz pod oporem 2,35, jeśli dobrze kojarzę to powinien być atak na 2,90 lub wyżej, a wydaje mi się, że wytaczająco dlugo już był boczniak. Nie pisałem wcześniej, bo to wstyd brac spolki państwowe, ale na krótki termin wydaje się dobry setup. Jesli jutro ogłoszą, że ma budować szpital albo inny syf to wywalam
No ja też trzymam ale zadowolony nie jestem. Chciałem się tego szybko pozbyć. No nic. Może jutro.
Co do trakcji to widzę że się napaliłeś nieźle. Jaja będą jak się Orban i Mateuszek pod budżetem unijnym nie podpiszą. To dopiero byłyby wielkie inwestycje w koleje :)))). Szybki ekspres na Sybir odrazu :))))).
Moze i tak być, jak przebije 2-2,10 bede sprzedawał, a do tego czasu sobie czekam. Tauron sprzedałem przy 2,48 kurde 2 sesje i 16% spoko dla mnie. Cdr zaczął odbijać, ale juz nie wchodziłem, a kusilo mnie przy 386-389 no nic
Pakiet marzeń to juz mam... aż nad to, teraz bede czekał zapewne z rok do 2 lat chyba, ze będzie jakiś duży nagly wzrost to trochę zredukuje pozycje. Wczoraj jeszcze dobrałem przy 2,16. Swoje zakupy narazie zakończyłem chyba, ze znowu będzie promka na 1,3 to nie obiecuje, że nie dokupie. Na walne mogę spokojnie jechać, jak trzeba będzie. Tobie się coś udało od ostatniego razu przy 1,99 czy juz nie zbierasz? A właśnie miałem pytać, jak tam z hornigold, nie śledziłem coś się udało zarobić ?
Na Hornigoldzie udało się zarobić ale grałem ostrożnie. Jeszcze dokupię Varsav. Sprzedałem Creepy Jar z zyskiem. Czekam na Mercatora... do szczepionek rękawice się przydadzą hahaha
Jednak jest porozumienie to, co chyba czas na dalsze wzrosty na trakcji ?? Moze znowu tauron wezmę z rana, środki raczej niezagrozone na energetykę... cdr się jednak posypał
Witam obawiam się, że to nie koniec spadków, dzisiaj dokupilem głównie pod pp, jestem oczywiście na minus. 1q21 powinien wpaść innolot , ale trzeba będzie poczekać na wyższe poziomy przyszloscwyglada obiecująco, ale na chwile obecna sam widzisz ci się dzieje
Trzymam Wers wydaje mi się test tak, jak zakładam 88 PLN i potem moze kupię jakiś pakiet CDR przed świętami pod wyniki, niezle zanurzenie poszło, ale ze CD "oszukał" graczy konsolowych ?!
Nie no, łatki jakies będą robić podobno. Dobrze że nie odkupiles po 360 :).A no.
Ja się tym nie martwię zbytnio bo dzięki temu allegro dziś ładnie odjechalo.
Uważam że będzie tam podjazd pod ATH ale na pewno nie teraz. Tam jest Stoch juz na poziomie 100 (!).