Innogene nie spoełnia wielu wymogów formalnych by ubiegać się o wejście na główny parkiet. Brakujące sprawozdania i barak sidzibyw KRS to tylko niektóre z nich, najłatwiejsze do załatwienia.
A to ja wiem, jak również to,że spełnia kilka przesłanek za tym, aby zawiesić to coś.
Chodzi mi o to, aby obecni akcjonarousze otworzyli w końcu oczy, a nowi nie nabrali się.
Zaraz będę tu za trolla uważany (stosując m.in. język zarządu i RN, to już w ogóle jakaś masakra) tylko dlatego, że piszę prawdę i fakty.
No może ktoś wierzy w to,że będzie przejście na GPW w grudniu? Przecież to niemożliwe! A miało być? Miało.
Miały być miliony testów. Umowy sprzedaży. Niby CE to tylko attachemnt do gotowych umów.
Sami tu widzę amatorzy.Czy wam sie zdaje że przejscie na główny to ot tak???Biomaxima trzy lata sie stara i dopiero wejdzie w styczniu!!!A wasza firemka z trzema osobami na pokładzie i nie bedąca płatnikiem Vatu....Smiechu warte......To się na NC nie utrzyma..a wy o głównym pitolicie!!!
Wiem, że więcej niż 3 tyg. ale spółka zdaje się komunikowała te plany kilka miesięcy temu!!! To chyba różnica! Oczywiście jak jest fiasko każdego z ich rozbuchanych pomysłów i planów - to siedzą cicho i nie raczą się do tego odnieść, a to jest zwykłe łajdactwo! Ludzie mają prawo poczuć się zlekceważeni, oszukani, naciągnięci wizjami bez pokrycia...! No czyż nie?! Czy dorosły człowiek tak robi?
Grupy kapitałowe notowane na GPW muszą obligatoryjnie mieć rachunkowość wg standardów międzynarodowych. I to jest zapisane w polskiej Ustawie o Rachunkowości.
Nie polskie standardy (wg Ustawy o Rachunkowości) tylko międzynarodowe.
A Innogene stosuje polskie standarty. Tak więc to prawda
Szanse na złożenie wniosku przed końcem lutego nawet są zerowe.
Bo trzeba zmienić zasady rachunkowści spółki - to może zrobić tylko walne, a walne z wrzesnia tego nie zrobiło. A potem trzeba te zasady wdrożyć ... co kosztuje, a spółka pieniędzy nie ma.
A w to że pan Wojciechowicz zwoła walne, nie bardzo chce mi się wierzyć - zbyt wielu akcjonariuszy przyszłoby z pytaniami.
Moze zwołać i się na nim nie pojawić tylko wysłać pełnomocnika :) juz raz tak zrobił :)
A tak na serio - to zaraz nawet kapitalizacja im nie pozwoli na przejście na parkiet główny