• PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~ja [89.72.248.*]
    Czy ktoś z was składał reklamację odnośnie braku możliwości zapisania się na akcje People Can Fly i dostał może jakąś odpowiedź?
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~abc [37.225.37.*]
    Złożyłem, odp brak.
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~Nightrader [185.136.92.*]
    złożyłem odpowiedzi brak
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~ynwestor [94.172.183.*]
    złożyć można. ale już pisali ze reklamacje dotyczą posiadanych walorów i niemożliwości składania zlecenia.
    wszystkie domniemane zakupy to nie do udowodnienia w sądzie.
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~asdf [83.21.50.*]
    reklamacje dotyczą aktywów, a nie walorów, gotówka to też aktywo
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~xxx [95.41.177.*]
    dajcie dowód, że chcieliście wziąć udział w tym IPO. Jakiegoś maila to CO NAJMNIEJ by wypadało pokazać w którym deklarujecie chęć zakupu jak nie to nie OŚMIESZAJCIE SIĘ
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~ja [89.72.248.*]
    Myślę, że 99% z nas nie wypisuje maili, w których tłumaczy komuś, jakie akcje zamierza kupić w przyszłości... Co do samego zamiaru zapisu na IPO PCL, to było dużo pytań z tym związanych na tweeterze ING, i w czwartek wieczorem ING pisało jeszcze w tych wątkach coś w stylu, że "robimy co możemy, aby umożliwić wam wejście do maklera". Na marginesie- przecież nikt nie chce, żeby ING mu te akcje dawał za darmo. Bardzo chętnie za nie zapłacę cenę, która by mnie obowiązywała, gdyby udało mi się na nie zapisać w czwartek. Może sami mają jakieś akcje, jako inwestor instytucjonalny i będą mogli odsprzedać?
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~abc [37.225.37.*]
    Ja w czwartek wysłałem maila, że chce kupić za całą gotówkę akcje PCF Group w IPO

Tylko czy maila uznają jako podstawę do reklamacji?

Chce otrzymać tyle akcji po 46 zł ile wynikałoby z redukcji.
    lub różnicę między ceną debiutu a 46 zł.
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~ynwestor [94.172.183.*]
    można kupić na rynku i zażądać od ing zwrot różnicy ipo, vs. zakup. i taka reklamacja ma szansę.

jak nie kupicie akcji na rynku to tym bardziej nie macie dowodu że chcieliście je mieć.
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~Robs [31.0.180.*]
    A co jeśli zrobiłem już 1 zapis na IPO a dodatkowo w środę sprzedałem akcje i w czwartek planowałam złożyć kolejne zlecenie na IPO?
  • Re: PEOPLE CAN FLY - IPO Autor: ~neutralny [83.6.121.*]
    hhmm sprzedałeś w środę , i chciałeś kupić w czwartek w IPO PCF? A czyaleś prospekt ? za należności się nie można było zapisywać, chyba, że w ING d+ 2 nie obowiązuje
[x]
INGBSK 2,97% 398,50 2026-03-25 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.