czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji nie czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom- w tej sytuacji nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej
czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji - nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej
Dnia 2020-12-05 o godz. 12:27 ~ja napisał(a): > czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji - nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej
RWPG - Rada Wzajemnej Pomocy Gospodarczej. Jakoś mnie to dziwi. Pisałem że to są naczynia połączone. Chociaż z drugiej strony w przeliczeniu to tylko 110 tys. PLN. Chyba, że to początek takich pakietówek?
Dnia 2020-12-05 o godz. 13:58 ~xxx napisał(a): > RWPG - Rada Wzajemnej Pomocy Gospodarczej. Jakoś mnie to dziwi. Pisałem że to są naczynia połączone. Chociaż z drugiej strony w przeliczeniu to tylko 110 tys. PLN. Chyba, że to początek takich pakietówek?
Na 100% jeszcze nic nie wiadomo. Choć trzeba się zorganizować i złapać buchaja za jaja :-).
do cmpunka-nie rozumiesz mojego wpisu-no trudno -nie chwytasz ironii-nie pierwszy raz mnie to spotyka TERAZ ŁATWIEJ MI ZOZUMIEC JAKIEGOS TAM DS i durny tok rozumowania wiekszoscii na tym forum.PRZECIEZ DLA LUDZI KTORZY NIE MYSLĄ to te 50k akcj iwikany to bedzie sygnał do wyrzucania papiera-a idioci naganiający na spadki mądrze to wykorzystają-no i kto wie co bedzie w poniedziałek- mnie kurs mało interesuje bo pisałem w maju ze to spółka na longa-według mnie prezes inwestuje w wikane -bo zauwaza ze nierucho mosci to jedyny sposob na inwestycje czy ratowanie. oszczednosci dla przecietnego POLAKA .wszyscy KRYTYKUJEMY PREZESA -A ON DYWERSYFIKUJE BIZNES,KAPITAŁ-nie powiem pisałem o nim krytycznie ale teraz zaczynam go rozumiec
Dnia 2020-12-05 o godz. 15:59 ~ja napisał(a): > do cmpunka-nie rozumiesz mojego wpisu-no trudno -nie chwytasz ironii-nie pierwszy raz mnie to spotyka TERAZ ŁATWIEJ MI ZOZUMIEC JAKIEGOS TAM DS i durny tok rozumowania wiekszoscii na tym forum.PRZECIEZ DLA LUDZI KTORZY NIE MYSLĄ to te 50k akcj iwikany to bedzie sygnał do wyrzucania papiera-a idioci naganiający na spadki mądrze to wykorzystają-no i kto wie co bedzie w poniedziałek- mnie kurs mało interesuje bo pisałem w maju ze to spółka na longa-według mnie prezes inwestuje w wikane -bo zauwaza ze nierucho mosci to jedyny sposob na inwestycje czy ratowanie. oszczednosci dla przecietnego POLAKA .wszyscy KRYTYKUJEMY PREZESA -A ON DYWERSYFIKUJE BIZNES,KAPITAŁ-nie powiem pisałem o nim krytycznie ale teraz zaczynam go rozumiec
Piszesz niezrozumiale,tylko o to mi chodziło. Może prezes ma jakiś pomysł kupując rękami Sanwila papier. Może ma w planach pompowanie kursu Wikany? Któż to wie?
Ciekawe, ostatnia taka mała ilość akcji to było odkupienie akcji przez Wikanę od Sanwil, więc może kolejna transza w ramach odkupienia, z zyskiem dla Sanwil, jako pierwsza z jaskółek zmiany trendu na kursie, skoro do sWig80? Jakby co tylko zgaduję, równie dobrze może być "ktoś trzeci".
A może sanwil kupuje akcje od Wikany aby wikana miała na spłatę kredytu który pozyskała od sanwila - nie pamiętam ale chyba ktoś pisał o takiej pożyczce ?
To bez sensu co napisałeś... przecież jeśli kupują (bo ze to oni to na razie tylko spekulacja) to Wikana z tego nie będzie miała ani złotówki bo nie od Wikany kupuje bo Wikana nie ma swoich akcji a nawet jakby miała to nie może nimi handlować. A co do pozyczki to upieram się że i tak bedzie rolowana na kolejny rok.
już wszystko jasne.. Sanwil sprzedal prezesowi Wikany Kwaśniewskiemu 50 000 sztuk.. bylem pewien ze Sanwil uczestniczyl w tej transakcji ale szczerze mowiac obstawialem odwrotny ruch