• Pakietowka na Wikanie Autor: ~Gallileo [83.6.217.*]
    50000 po 2,20, obstawiam, ze Sanwil był jedną ze stron, nie wiem tylko czy kupili czy sprzedali, ale obstawiam że kupili
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~ja [83.23.107.*]
    info musi byc?-ale chyba jeszcze nie
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~Gallileo [83.6.217.*]
    musi, ostatnio jak sprzedali Prezesowi Kwasniewskiemu 40 000 sztuk to bylo, ale mają na to kilka dni
    czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji nie czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom- w tej sytuacji nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej
    czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji - nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Dnia 2020-12-05 o godz. 12:27 ~ja napisał(a):
    > czyli sanwil wyrzuca pieniądze w błoto-czyli deweloperka to mina-ja sądze ze nieruchomosci to jedyne co zostało Polakom w tej sytuacji - nie ma innej alternatywy inwestowania-powtarzam zadnej

Ktoś coś z tego rozumie?
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~xxx [51.77.53.*]
    RWPG - Rada Wzajemnej Pomocy Gospodarczej. Jakoś mnie to dziwi. Pisałem że to są naczynia połączone. Chociaż z drugiej strony w przeliczeniu to tylko 110 tys. PLN. Chyba, że to początek takich pakietówek?
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: cmpunk [37.47.49.*]
    Dnia 2020-12-05 o godz. 13:58 ~xxx napisał(a):
    > RWPG - Rada Wzajemnej Pomocy Gospodarczej. Jakoś mnie to dziwi. Pisałem że to są naczynia połączone. Chociaż z drugiej strony w przeliczeniu to tylko 110 tys. PLN. Chyba, że to początek takich pakietówek?

Na 100% jeszcze nic nie wiadomo. Choć trzeba się zorganizować i złapać buchaja za jaja :-).
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~ar [196.53.0.*]
    Moze jeszcze na tej wikanie zarobią kto wie. Chyba nie kupuja dlatego ze nie widzą potencjału
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~11 [37.47.79.*]
    Buchaj jest w radzie wikany, więc raczej nie kupuje żeby stracić :)
    do cmpunka-nie rozumiesz mojego wpisu-no trudno -nie chwytasz ironii-nie pierwszy raz mnie to spotyka TERAZ ŁATWIEJ MI ZOZUMIEC JAKIEGOS TAM DS i durny tok rozumowania wiekszoscii na tym forum.PRZECIEZ DLA LUDZI KTORZY NIE MYSLĄ to te 50k akcj iwikany to bedzie sygnał do wyrzucania papiera-a idioci naganiający na spadki mądrze to wykorzystają-no i kto wie co bedzie w poniedziałek- mnie kurs mało interesuje bo pisałem w maju ze to spółka na longa-według mnie prezes inwestuje w wikane -bo zauwaza ze nierucho mosci to jedyny sposob na inwestycje czy ratowanie. oszczednosci dla przecietnego POLAKA .wszyscy KRYTYKUJEMY PREZESA -A ON DYWERSYFIKUJE BIZNES,KAPITAŁ-nie powiem pisałem o nim krytycznie ale teraz zaczynam go rozumiec
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~Grucha [95.160.156.*]
    Kupowanie wikany ma sens wtedy gdy wypłacona będzie sowitą dywidenda.
    a na wzoscie akcji nie mozna?
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Dnia 2020-12-05 o godz. 15:59 ~ja napisał(a):
    > do cmpunka-nie rozumiesz mojego wpisu-no trudno -nie chwytasz ironii-nie pierwszy raz mnie to spotyka TERAZ ŁATWIEJ MI ZOZUMIEC JAKIEGOS TAM DS i durny tok rozumowania wiekszoscii na tym forum.PRZECIEZ DLA LUDZI KTORZY NIE MYSLĄ to te 50k akcj iwikany to bedzie sygnał do wyrzucania papiera-a idioci naganiający na spadki mądrze to wykorzystają-no i kto wie co bedzie w poniedziałek- mnie kurs mało interesuje bo pisałem w maju ze to spółka na longa-według mnie prezes inwestuje w wikane -bo zauwaza ze nierucho mosci to jedyny sposob na inwestycje czy ratowanie. oszczednosci dla przecietnego POLAKA .wszyscy KRYTYKUJEMY PREZESA -A ON DYWERSYFIKUJE BIZNES,KAPITAŁ-nie powiem pisałem o nim krytycznie ale teraz zaczynam go rozumiec

Piszesz niezrozumiale,tylko o to mi chodziło. Może prezes ma jakiś pomysł kupując rękami Sanwila papier. Może ma w planach pompowanie kursu Wikany? Któż to wie?
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: wolnoplus [5.173.233.*]
    Ciekawe, ostatnia taka mała ilość akcji to było odkupienie akcji przez Wikanę od Sanwil, więc może kolejna transza w ramach odkupienia, z zyskiem dla Sanwil, jako pierwsza z jaskółek zmiany trendu na kursie, skoro do sWig80?
    Jakby co tylko zgaduję, równie dobrze może być "ktoś trzeci".
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~Psaicho [91.214.1.*]
    A może sanwil kupuje akcje od Wikany aby wikana miała na spłatę kredytu który pozyskała od sanwila - nie pamiętam ale chyba ktoś pisał o takiej pożyczce ?
    To bez sensu co napisałeś... przecież jeśli kupują (bo ze to oni to na razie tylko spekulacja) to Wikana z tego nie będzie miała ani złotówki bo nie od Wikany kupuje bo Wikana nie ma swoich akcji a nawet jakby miała to nie może nimi handlować. A co do pozyczki to upieram się że i tak bedzie rolowana na kolejny rok.
    już wszystko jasne.. Sanwil sprzedal prezesowi Wikany Kwaśniewskiemu 50 000 sztuk.. bylem pewien ze Sanwil uczestniczyl w tej transakcji ale szczerze mowiac obstawialem odwrotny ruch
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: sandman76 [178.235.176.*]
    no właśnie też obstawiałem w drugą stronę.
    Trochę to zmienia układankę w kontekście świadomości inwestycyjnej :)
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~Aaa [31.60.101.*]
    Teraz pytanie do księgowych, czy te pieniądze powiększą zysk Sanwila za q4? Mowa o podstawowym zysku netto z którego można wyliczyć c/z
    Nie jestem księgowym ale moim zdaniem powiększa... 5gr x 50000 tylko to przecież będą grosze...
    Jesteś pewien że powiększy tylko o różnicę w cenie zakupu-sprzedaży, a nie o całą kwotę po jakiej Sanwil sprzedał?
    Moim zdaniem tylko tyle ale nawet jeśli bym się pomylił to przecież to jest wartość raptem 110 000 PLN
    W porządku, pytam tylko tak na przyszłość. Nigdy nie wiadomo czy Sanwil nie sprzeda więcej
    Myślę że dużo więcej nie sprzeda (nie zejdzie ponizej 5%)
  • Re: Pakietowka na Wikanie Autor: ~świstak [31.182.210.*]
    Był taki jąkała jak chciał powiedzieć słowo ale do zaczynał od aaa
    Dziękuję, twój post wiele wniósł do dyskusji
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.210.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-26 15:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać