Nie wiem,jaki poziom będzie dobry,ale może 300 zł? Jeśli komuś odrzuca zlecenie przy tej kwocie,to Vmax kazał w zakładce dodatkowe zaznaczyć POD. W sąsiednim temacie "PYTANIE",przebijając się przez może spamu trolli spadkowych Gallileo z grubsza opisał,jak działa stowarzyszenie i co można zyskać przez to. Termin docelowy -ciężko określić,ale musi się zebrać wymagana ilość akcji czyli jakieś 800200 akcji,ale lepiej zebrać trochę więcej. Mam nadzieję,że trolle nie zaspamują,jak coś,to się założy dla zalogowanych. Pozdro :-).
Jeszcze jedno pytanie czy jak to wygląda od strony prawnej? Zawiązując stowarzyszenie podpisujemy jakąś umowę, gdzieś je rejestrujemy itd? Galileo pomożesz z tym pytaniem?
To już zależy Was. U nas nie było żadnej umowy, no znaliśmy się z forum długo, każdy miał podobne oczekiwania odnośnie ceny i sobie ufaliśmy. Przy dużej liczbie osób, nieznanych sobie warto byłoby podpisać umowę porozumienia, ale nigdzie tego zgłaszać nie trzeba. To po prostu takie zabezpieczenie jakby ktoś na przykład po cichu się wyłamał i sprzedał nie mówiąc nikomu a w wyniku tego byście zeszli poniżej 5% a KNF by się dowiedział i dowalił karę że nie było komunikatu.
Kolego Galileo nie wprowadzaj ludzi w błąd jeżeli zakładasz porozumienie a nazywa się to dokładnie porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych to po przekroczenie 5 % w górè lub potem w dół zgłaszasz to do GPW i KNF i masz na to cztery dni robocze
Pytanie bylo o umowe porozumienia (przynajmniej tak zrozumialem) , a samego stworzenia porozumienia ani tym bardziej umowy nie trzeba zglaszac. A to ze w przypadku przekroczenia 5% nalezy poinformowac rynek stosownym komunikatem (nie GPW, tylko KNF i spolke) to chyba oczywiste
Ile wyszło po pierwszej propozycji policzenia? Ja widziałem około 200tys wystawione powyżej 100. A warto dodać że makler ING ciągle nie działa, więc nie wszyscy zainteresowani się wliczyli.
zeby takie cos zrobic -to musi to byc prawnie ok-bo-jezeli ktos sie wyłamie i cichcem sprzeda ilosc powądując zejscie ponize j 5% i infa nie bedzie-to po wyjsciu na jaw tego faktu-KOGO KNF UKARZE?
Słuchaj kolego i dla tego robi się porozumienie a w porozumieniu są drobiazgi punkt po punkcie Możesz tam zapisać ŻĘ np.akcjonarjusz który wychodzi z porozumienia to on ma obowiązek zgłosić to do spółki i knf i poinformować porozumienie o tym fakcie jesli nie to on płaci wszystkie kary związane z tym faktem
Dnia 2020-12-05 o godz. 20:00 ~świstak napisał(a): > No i rzecz najważniejsza jakie są priotety i cele tego porozumienia > Może wypowie się teraz osoba która otworzyła ten wątęk
Myślę,że oczekuję tego co wszyscy,którzy też chcą w to wejść,czyli: -lepszej komunikacji z akcjonariatem -poprawy marketingu i wykorzystania sytuacji ekonomicznej zarówno na rynku krajowym,jak i zagranicznym -klarowności w gospodarowaniu pieniędzmi z zysków -podnoszenia wartości spółki poprzez wzrost kursu akcji ( to może być efekt wcześniejszych założeń)
To tak na szybko,na pewno są osoby,które dokładniej i precyzyjniej to opiszą.
a ja pisałem ze to spółka na longa poczytałem troche historii kariery ( ze strony sanwilu ) od 1975 roku i mam swoją kocepcje-biore to na przeczekanie-ta spółKa w tym wydaniu nie ma za wiele czasu-to ostatni dzwonek na zrobienie kasy-DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH
Dnia 2020-12-07 o godz. 11:34 ~schettino napisał(a): > Dnia 2020-12-07 o godz. 11:26 cmpunk napisał(a): > > Na 300 nic nie stoi. Za to coś na 250 się pojawiło. Oj,ciężko będzie ogarnąć ten temat :-/. > > cm/wc to już wiadomo skąd te dzisiejsze spadki ,.... > Ci 'ogarnięci' zamiast wystawić po 300 wystawili po 3,00
Nawet mnie rozśmieszyłeś,a to nie jest proste :-).
cm nie wiem czy odczytałeś moją odpowiedź w poprzednim poscie, bo moder za kilka słów prawdy w kierunku schettino :) zlecenie zostało odrzucone, dlatego go nie widzisz.
Dnia 2020-12-07 o godz. 11:56 mroz napisał(a): > cm nie wiem czy odczytałeś moją odpowiedź w poprzednim poscie, bo moder za kilka słów prawdy w kierunku schettino :) > zlecenie zostało odrzucone, dlatego go nie widzisz.
a były to "słowa prawdy" PRZEŁOMOWE dla holdingu snw , szkoda , że nie przeczytałem ,.... juz bym wiedział jak 'zainwestować' w snw powtórz w zwięzłych słowach z *** lub ....
Dnia 2020-12-07 o godz. 11:56 mroz napisał(a): > cm nie wiem czy odczytałeś moją odpowiedź w poprzednim poscie, bo moder za kilka słów prawdy w kierunku schettino :) > zlecenie zostało odrzucone, dlatego go nie widzisz.
Ok,spoko,w pierwszym poście wkleiłem radę Vmaxa,co trzeba zrobić,żeby nie odrzucało. A ty scett,wypad stąd psi bąku :-D.
Dnia 2020-12-07 o godz. 11:34 ~schettino napisał(a): > Dnia 2020-12-07 o godz. 11:26 cmpunk napisał(a): > > Na 300 nic nie stoi. Za to coś na 250 się pojawiło. Oj,ciężko będzie ogarnąć ten temat :-/. > > cm/wc to już wiadomo skąd te dzisiejsze spadki ,.... > Ci 'ogarnięci' zamiast wystawić po 300 wystawili po 3,00
Tak , Tak te spuszczenie dziś po 3,00 zł (słownie:trzy złote) to był strzał w "10"
Dnia 2020-12-05 o godz. 06:55 cmpunk napisał(a): > Nie wiem,jaki poziom będzie dobry,ale może 300 zł? > Jeśli komuś odrzuca zlecenie przy tej kwocie,to Vmax kazał w zakładce dodatkowe zaznaczyć POD. > W sąsiednim temacie "PYTANIE",przebijając się przez może spamu trolli spadkowych Gallileo z grubsza opisał,jak działa stowarzyszenie i co można zyskać przez to. > Termin docelowy -ciężko określić,ale musi się zebrać wymagana ilość akcji czyli jakieś 800200 akcji,ale lepiej zebrać trochę więcej. > Mam nadzieję,że trolle nie zaspamują,jak coś,to się założy dla zalogowanych. > Pozdro :-).
ogarniaj dalej naganiaczu przez twoje idiotyzmy jest to co jest zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ?
Dnia 2020-12-07 o godz. 14:03 ~Zeus napisał(a): > Dnia 2020-12-05 o godz. 06:55 cmpunk napisał(a): > > Nie wiem,jaki poziom będzie dobry,ale może 300 zł? > > Jeśli komuś odrzuca zlecenie przy tej kwocie,to Vmax kazał w zakładce dodatkowe zaznaczyć POD. > > W sąsiednim temacie "PYTANIE",przebijając się przez może spamu trolli spadkowych Gallileo z grubsza opisał,jak działa stowarzyszenie i co można zyskać przez to. > > Termin docelowy -ciężko określić,ale musi się zebrać wymagana ilość akcji czyli jakieś 800200 akcji,ale lepiej zebrać trochę więcej. > > Mam nadzieję,że trolle nie zaspamują,jak coś,to się założy dla zalogowanych. > > Pozdro :-). > > ogarniaj dalej naganiaczu > przez twoje idiotyzmy jest to co jest > zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ?
Co ty pier.....? Jak będziesz mieć zaparcia,to prędzej przeze mnie.
Dnia 2020-12-07 o godz. 14:03 ~Zeus napisał(a): > > ogarniaj dalej naganiaczu > przez twoje idiotyzmy jest to co jest > zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ?
i ja o tym pisałem w poprzednim tygodniu te "Liczenie akcji" i "zakładanie stowarzyszenia (drobnych) inwestorów" to końcówa na spółkach tego typu
Dnia 2020-12-07 o godz. 14:14 ~schettino napisał(a): > Dnia 2020-12-07 o godz. 14:03 ~Zeus napisał(a): > > > > ogarniaj dalej naganiaczu > > przez twoje idiotyzmy jest to co jest > > zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ? > > i ja o tym pisałem w poprzednim tygodniu te "Liczenie akcji" i "zakładanie stowarzyszenia (drobnych) inwestorów" to końcówa na spółkach tego typu
Dnia 2020-12-07 o godz. 15:43 cmpunk napisał(a): > Dnia 2020-12-07 o godz. 14:14 ~schettino napisał(a): > > Dnia 2020-12-07 o godz. 14:03 ~Zeus napisał(a): > > > > > > ogarniaj dalej naganiaczu > > > przez twoje idiotyzmy jest to co jest > > > zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ? > > > > i ja o tym pisałem w poprzednim tygodniu te "Liczenie akcji" i "zakładanie stowarzyszenia (drobnych) inwestorów" to końcówa na spółkach tego typu > > Odświeżyć ci pamięć,scett?
Ja tobie kiedyś odświeżę , poczytałem te twoje mądre wypowiedzi z np 2011r. , jak się je czyta to prawie to samo co obecnie , ten sam ton zachwalania "waloru" ,.....
teraz nie mam czasu , bo zaraz do domciu
Ps. A dziś sesja piękna co????? nie lepiej było oddać nawet po 3,00 zł , a nie bawić się w 300 zł ?
Dnia 2020-12-07 o godz. 15:57 ~schettino napisał(a): > Dnia 2020-12-07 o godz. 15:43 cmpunk napisał(a): > > Dnia 2020-12-07 o godz. 14:14 ~schettino napisał(a): > > > Dnia 2020-12-07 o godz. 14:03 ~Zeus napisał(a): > > > > > > > > ogarniaj dalej naganiaczu > > > > przez twoje idiotyzmy jest to co jest > > > > zawsze tak się kończy na każdej spółce - członek spółdzielni ? > > > > > > i ja o tym pisałem w poprzednim tygodniu te "Liczenie akcji" i "zakładanie stowarzyszenia (drobnych) inwestorów" to końcówa na spółkach tego typu > > > > Odświeżyć ci pamięć,scett? > > Ja tobie kiedyś odświeżę , poczytałem te twoje mądre wypowiedzi z np 2011r. , jak się je czyta to prawie to samo co obecnie , ten sam ton zachwalania "waloru" ,..... > > teraz nie mam czasu , bo zaraz do domciu > > Ps. > A dziś sesja piękna co????? > nie lepiej było oddać nawet po 3,00 zł , a nie bawić się w 300 zł ?
Twoje mądrości też tam są,dokładnie to samo,co teraz,także nie musisz :-).