Ja już jakiś czas temu zabrałem stąd kapitał (ładny zysk pomimo, że nie był to szczyt) i przeniosłem się na Farm51. Teraz jestem już prawie 200% na plus. Może tu kiedyś wrócę, ale to potrwa. Tutaj musi się coś porządnie ruszyć, żeby było z kim handlować.
Dnia 2020-12-04 o godz. 23:34 ~Rychu napisał(a): > Ja już jakiś czas temu zabrałem stąd kapitał (ładny zysk pomimo, że nie był to szczyt) i przeniosłem się na Farm51. Teraz jestem już prawie 200% na plus. Może tu kiedyś wrócę, ale to potrwa. Tutaj musi się coś porządnie ruszyć, żeby było z kim handlować.
Tak jak piszesz. Ja co prawda parę sztuk kupiłem na nowo, żeby nie zapominać o spółce i być czujnym, ale tylko tyle żeby bez żalu i strat wyjść w razie czego :) Na razie +20% :) tylko problem z obrotami tu jest, dlatego ostrożność potrzebna... Pzdr
Gorzej jak się okaże , ze jakiegoś pięknego dnia obudzicie się w rzeczywistości 20-30 zł , bo znajdzie się sfrustrowany wieloryb i dla zabawy kupi ze 100 tys akcji
Możliwe. Prześledzcie sobie historię farmy. Tam była padaka i kiszonka przez 2 lata. Raj dla kółkowiczów. Kurs należycie nie dyskontował informacji aż do października ( podpisanie umowy z My.games czy zatrzymanie dzikiej emisji przez akcjonariuszy w sierpniu, dobry raport za 2gi kwartał). Potem firma oddelegiwała menadżera do spraw relacji inwestorskich, który zaczął się komunikować z akcjonariuszami i podobno rozmawiać z funduszami. Farm51 było pośmiewiskiem gamedevu i ludzie nie mieli zaufania do Spółki. Dopiero przed raportem za 3 kw, który jak podejrzewano też będzie solidny, kurs ruszył. Jak jeździłem na Investor's Day Aforti to miałem wrażenie, że za każdym razem Pan Opoka obiecuje i obiecuje, a w rezultacie nic konkretnego się nie dzieje.
Dnia 2020-12-06 o godz. 10:16 ~Waldek napisał(a): > Gorzej jak się okaże , ze jakiegoś pięknego dnia obudzicie się w rzeczywistości 20-30 zł , bo znajdzie się sfrustrowany wieloryb i dla zabawy kupi ze 100 tys akcji