Jam, zerknij proszę na AQT. Magia nazwiska? Odnoszę wrażenie, że jesteś reprezentantem nowego narybku. Pamiętaj żyjemy w czasach kiedy wszystko ale dosłownie wszystko się dezawuuje, a numer na nazwisko jest jednym z nich. Bez urazy i niezmiennie życzliwie bez sarkazmu powodzenia
Ja wszedlem w AQT. Firma zostanie zrestrukturyzowana. Jak na razie to się tam nic nie dzieje. Tak samo jak tu. Ale w długim terminie należy na to patrzeć.
Ale rozumiem, że nie przeszkadza Ci złożenie wniosku o upadłość tam tak? Wydrenowanie spolki do poziomu wydmuszki czy sypanie do 0 bez komunikatow i zostawienie spolki w rekach ulicy tez ignorujesz?Nie odbierz tego co napiszę, że się medrkuje, takie uwagi. Po pierwsze na giełdzie nigdy ale to nigdy nie ma patrzenia. Albo sprzedajesz albo kupujesz(niżej niż bieżąca cena). Po drugie to zawsze ale to zawsze tzw długoterminowa inwestycja to nieudana krótkoterminowy spekulacja. Po trzecie nikt o minimalnym poziomie wiedzy ekonom-finans nie inwestuje w spółki typu IDH. To zawsze może być jedynie spekulacja tj. liczysz na wzrost ceny danego aktywa. Definicja inwestycji wyklucza traktowanie tak zakupu IDH. To tyle. Pozdrawiam
Nie. Ponieważ na giełdzie nie można wszystkiego traktować 0 1 jak Ty. Gdybym miał mieć takie podejście nigdy bym na NC czy GPW nie zarobił. Liczy się tylko przyszłość
W mojej ocenie to "strategia" gry giełdowej na farta. Ale niech tam. Czasem slimak naiwnie spacerujacy po chodniku tez ma farta i konczy z sukcesem. Życzę szczęścia
Metafory to moja słabość ale ta że slimakiem najwyraźniej okazała się dla Ciebie niezrozumiała. Ślimak obrazuje raczej nie tyle przedmiot spekulacji (W jak rozumiem Twoim porównaniu karaluch) ale styl spekulacji na tzw ślepy traf. Uprzedzam, że obrażanie kogokolwiek nie jest zamierzone. Widzę racjonalność grania na śmieciach ale przy założeniu, że jest tanio. Licząc oczywiscie w tym wypadku na tzw odbicie zdechlego kota. AQT spadło z circa 60 na 4 w tym roku, ale sprowadzając porownawczo ten sam zakres spadku do IDH to dałoby chyba choć circa 0.3 grosza? Jeszcze raz bez urazy. Powodzenia