hmmm a widzisz tu jakas katastrofę? zarobku strasznego nie ma, to fakt. Ale gdzie tu katastrofa? Wylicz mi ...jedynie jak ktoś sobie sam ją zrobił. Słabo kupił i jeszcze gorzej sprzedał. Aktualnie "problem" jest z odcięciem podatku od dywidendy. A tak w % tojest ok ... a i dzień się jeszcze nie zakończył. Technicznie walor nabrał nowego znaczenia, ktoś sprzedaj jasne ale i kupuje. Osobiście jestem pozytywnie zaskoczony reakcją. Chodź dzień/tydzień się jeszcze nie zakończył a to ważny okres do...
hmmm od tak sobie wpadłeś :) wstawiłeś spadkowe 2 wątki, wpisałeś kilka razy o wodospadach itp...a jak poszły zakupy i kurs podbił to uciekasz i pozdrawiasz. EEE słabe to. Ale ok papier ma swoją specyfikę nie każdy to wytrzymuje ;)
IMO zwalenie kursu dzień przed nabyciem prawa - mistrzostwo świata - teraz kręcenie worka, żeby wycisnąc ulicę, a jak już nie będize komu oddawać akcji to gdzie pójdzie kurs? Wystarczyło zdjąć podłogę i panika sama się pojawiła:-) Ja dobieram od grudnia 2017 i potrzymam pewnie jeszcze ze dwa lata.
Dnia 2020-12-21 o godz. 11:39 ~krzysztof-m napisał(a): > Witaj, kupiłem na dłuższą perspektywę niż 2 lata, myślisz, że warto ?. Część na IKZE, część na zwyk ly rm.
Bardzo dobra decyzja. Ja dobrych kilka lat temu kupiłem po poniżej 10,- zł. Zgarnąłem jeszcze poprzednią dywidendę ( 3,42 zł ) + zaliczkę obecnej. ... i zamierzam dalej ( latami ) trzymać. Super inwestycja. Jedna z najlepszych. Żałuję tylko, że wtedy więcej nie zainwestowałem.