pod Q3 zaczeło sie 9 wrzesnia. Teraz inwestorzy sa bardziej swiadomi mega wynikow Blirta i odciecie moze nastapic w kazdej chwili. Mamy rekord w Q4 testowania na całym swiecie. Nie zdziwie sie nawet podwojenia zysków kwartału Q1-Q3.
Dla przypomnienia tradycyjnie Blirt poda szacunki przychodów 4 stycznia czyli w pierwszy dzien nowego kwartału.
Blirt to samograj co kwartał w tym roku taki sam scenariusz.W lipcu jeszcze byłem tu leszczem ale We wrzesniu zaczołem zbierac od 7 zł i w dniu wynikow wyskoczylem po 15,50. Niestety za wczesnie bo nie spodziewalem sie takiej jazdy po wynikach. Teraz uwazam ze bedzie podobnie tym bardziej ze jestesmy po realizacji zyskow z 45 zł. Ta cena bedzie spowrotem 4 stycznia i znowu wyskocze. Czy za wczesnie? Czas pokaze. Byłbym longterm ale strzal w kolano dostałem po zagrabieniu przez zarzad 30 % zysku. Zostala spekulacja
A czy Ty byłbyś gotowy kupić jeszcze w tym miesiącu po 45zł? Bez takich śmiałków cena tam nie dojedzie. Perspektywy biznesu niejako pewne, na lata a z drugiej strony widać wielką nerwowość inwestorów. Czy i tym razem dadzą się ponieść emocjom, czy może zdecydują się rozsądnie zrealizować zyski np w okolicach 30 zł -100procent w miesiąc, nie wiem, ale może bym się skusił. To jak z XTB, wszyscy wiedzą że cena niska, już było 2xwyzej i jesteśmy w trakcie świetnego kwartału a cena stoi w miejscu.
widać że AT jest ci obca. Skąd wzioles cene 30zł? ani tam wsparcia , ani oporu , ani nawet zniesienia fibo. Inwestujesz z fusów? Co do Blirta będą szarpać po 40 zł i to jeszcze w grudniu. Sufit mamy na 45 zł i tylko od wyników bedzie zalezalo czy zacznie sie realizacja zysków czy wystrzał ponad 45zł. Osobiście obstawiam ze smrodek po zagrabieniu 30 % zysków przez zarząd skończy sie realizacją zysków. Przez pierwszy tydzien wrzesnia tez mozna było zbierać do 8 zł kazdą ilosc akcji. Przecie wiadomo było ze robi sie u nas po 10-20 tys testów dziennie, wiadomo było po Q2 ze Blirt spija tą smietanke i ze ma jeszcze kontrakty zagraniczne a mimo to kurs po lipcowej korekcie kisnoł cały sierpien i nawet dotknoł 4,5 zł !!!!!. Kto siedzi na spółce wiedział co ma robić i teraz mamy identyczną sytuacje. To tylko moja interpretacja i do niczego nie namawiam ale 200% w miesiąc to ja przytule i kazdy kto zbiera teraz akcje.
Na końcu zostają tylko leszcze z rozdziawioną gębą ze po takich super wynikach cena akcji spada. Mnie juz tu nie bedzie.......do marca 2021
Dnia 2020-12-02 o godz. 16:21 ~rumun napisał(a): > pod Q3 zaczeło sie 9 wrzesnia. Teraz inwestorzy sa bardziej swiadomi mega wynikow Blirta i odciecie moze nastapic w kazdej chwili. Mamy rekord w Q4 testowania na całym swiecie. Nie zdziwie sie nawet podwojenia zysków kwartału Q1-Q3. > > Dla przypomnienia tradycyjnie Blirt poda szacunki przychodów 4 stycznia czyli w pierwszy dzien nowego kwartału. > > Zegar tyka
Dnia 2020-12-02 o godz. 16:21 ~rumun napisał(a): > pod Q3 zaczeło sie 9 wrzesnia. Teraz inwestorzy sa bardziej swiadomi mega wynikow Blirta i odciecie moze nastapic w kazdej chwili. Mamy rekord w Q4 testowania na całym swiecie. Nie zdziwie sie nawet podwojenia zysków kwartału Q1-Q3. > > Dla przypomnienia tradycyjnie Blirt poda szacunki przychodów 4 stycznia czyli w pierwszy dzien nowego kwartału. > > Zegar tyka
>>> Wszystko super, jest tylko jedno ale - jeszcze nie czas na zakupy. Do zobaczenia ok. 12-13 zł. Pozdrawiam
Jak widać, nikt nie chce go też kupować w tych cenach. Polecam spieniężyć i wrócić jak będzie niżej, bliżej 12-13 zł. W tym roku nic ciekawego się tu nie wydarzy.
a jak myślisz po co to napisał? on doskonale to wie... a koszyk ustawił na tamtych poziomach więc... akt desperacji bo dociera że nikt tego nie chce sprzedać i koszyk zostanie pusty :D
Ten, proponuję żebyś jeszcze raz przeanalizował wykres, bo widzę z tego co piszesz ,że Ci się miesiące pomyliły. Jeśli sugerujesz się oczywiście analogią do zeszłego kwartału .:)
kolega ten to jakis leszcz. Dla 2-3 zł na akcji pozbawia sie 200% odpału. Ja tez bym sie ucieszył jakby spadło na 12zł ale nie jestem głupi i zbieram juz tydzien od 16 zł w dół.
Fajnie byłoby ,żeby zgranie akcjonariuszy nie pozwalało cofać się kursowi , wtedy odpadliby kółkowicze a kurs poszybowałby wysoko. Czyli słynna zasada "ani kroku w "tył " :)
Pati, nie pisz o krokach w TYŁ bo zaraz stolcgenerała wywołasz. Na niego wspomnienie o TYŁACH działa jak ruja na kota. Swoją drogą, nie było dzisiaj stolcgenerala, zatem: „wiedzcie, że coś się dzieje...”. A dzieje się to, że TEN będzie niechybnie najsłynniejszym forumowym peroniarzem:)
Od miesiąca czaje się i nie wpada za 14 czasem za 15 a gdzie tam 12 nim tam spadnie to ja zbiorę pare tyś więc ktoś by musiał ładnie sypać bo na tych poziomach to nie tylko ja czekam ale życzę powodzenia
Nie bardzo rozumiem czemu niektorzy zasmiecaja posty powtarzajac za ile chca kupic. Kogo to interesuje? Jesli chca kupic taniej niech napisza sprawdzona informacje mogaca miec wplyw na kurs. Pomagajmy sobie.
Miałem racje jeśli chodzi o 15 :) ale tak na serio, to uważam, że cały kapitał spekulacyjny przesiądzie się do 10-15 na CD Projekt, potem są święta i nikt nie będzie się interesował covidami i wrócimy do tematu Blirt dopiero na sam koniec grudnia, początek stycznia. Ja naprawdę wierze w ta spółkę, po prostu zdaje sobie sprawę, że trzeba poczekać. Nie pisze tego złośliwie. Po prostu mam inne zdanie.
Myślę, że ta przecena była zbyt gwałtowna. Testowanie będzie jeszcze cały 2021 rok na potęgę. Potwierdzają to wszyscy naukowcy i sam fakt szczepionki był psychologiczny ale logistycznie to wygląda zupełnie inaczej. Dlatego zarząd Blirta śpi spokojnie. Kapitał wróci wcześniej czy później, bo zobaczy wyniki i prognozy na 2021 rok. Pozdro
no tak ale jak napiszą zgodnie z prawdą że mądrze zarządzana rozwojowa spółka z dobrymi perspektywami biznesowymi nawet po końcu pandemii to raczej im to nie pomoże :) pozdr
koniec pandemii w sensie który nas najbardziej interesuje to czas w którym nie będą się pojawiać codziennie informacje medialne o zgonach i skala zachorowań nie będzie odbiegać od ponad przeciętnych tzn. nie będzie obciążać służby zdrowia w sposób który będzie paraliżować inne oddziały np. onkologiczne , kardiologiczne itp.... będzie o czas kiedy tzw. inwestorzy giełdowi przesiądą się z kapitałem na biznesy tzw. starej gospodarki co miało już miejsce po info. ze szczepionkami oczywiście był to wtedy zbyt szeroko pojęty optymizm. myślę że to nastąpi nie wcześniej niż za 12 m/cy co pozwoli firmie Blirt być liderem na rynku narzędzi diagnostycznych nie związanych typowo z covid jak zapowiadają ( nie mówiąc o innowacjach patentach itp. ) dlatego też ja osobiście zostaje tu na dłużej Blirt pokazał już że potrafi wykorzystywać szanse na rynku wiec jak tak dalej będzie się rozwijał nie mam obaw o przyszłość tej firmy, ok więcej nie pisze bo będzie że naganiam krótko oczywiście moim zdaniem firma mądrze zarządzana z dużymi perspektywami nie tylko w dziedzinie covid pozdr życzę zysków ps. myślę że jak będziemy tak przestrzegać obostrzeń dot. pandemii to te moje 12m/cy to również zbyt optymistyczny scenariusz :)