• whaat? Autor: ~akc [185.15.80.*]
    popatrzyłem na kurs w trakcie dnia + 10, popatrzylem drugi raz na zamknięciu - 2 :D Ale spokojnie, w 2021 to odpali jak złoto razem z columbusem.
  • Re: whaat? Autor: ~Kuku [46.204.0.*]
    Jakiś kombinator położył 330sztuk pkc przed samym fixingiem i obniżył kurs. Ktoś pewnie chciałby pozbierać tego zanim kurs wystrzeli ale wkurzające to to jest...
  • Re: whaat? Autor: dzban [178.37.107.*]
    Spójrz na kurs Mercatora i Biomedu na początku marca - ten sam patent. Wywalenie akcji, zebranie i wywiezienie zapoczątkowujące ostre wzrosty.
  • Re: whaat? Autor: ~Kuku [46.204.0.*]
    Nie no. Żeby porównywać takie spółki to na Nexity muszą przyjść obroty. :) Tu prawie nie ma akcji. Jak ktoś chce zebrać więcej z prawej strony to jak sam widziałeś dwa zlecenia i górne widełki. Cały dzień +10% i cyk na fixing czekamy i sekundy przed zamknieciem pkc, przy jeszcze póki co szerokim spreadzie, ustalający kurs na minusie. Ale jeszcze kilka komunikatów, jakaś porządna umowa i takie kombinacje już nie przejdą.
  • Re: whaat? Autor: ~Wujaszek [177.54.147.*]
    Co tu się odwala dzisiaj? Wszystko wszędzie rośnie, Columbus +20% a tu ktoś zbija kurs! Co za matoły sprzedają?
  • Re: whaat? Autor: ~Kuku [46.204.1.*]
    Ostatni dzień podatkowy tego roku
  • Re: whaat? Autor: ~Wujaszek [177.54.148.*]
    Tak samo jak na wszystkich pięknie rosnących dzisiaj spółeczkach.
  • Re: whaat? Autor: ~Abcd [31.0.43.*]
    Nie wszystko rosło a New Connect nawet minimalnie oberwał. Columbus miał bardzo dobry dzień, a JRHolding niezły. Zachowanie Nexity na ich tle faktycznie niezrozumiałe. Ktoś się uparł, żeby wyjść z niemałej pozycji przy braku płynności i to znowu dzisiaj było widać. Również nie da się wykluczyć celowego zaniżania kursu, bo już nie raz były tu przedziwne wysypki, które z handlem nie miały nic wspólnego. W sumie dla spekuły korzystnie byłoby zapchać arkusz zleceniami tak, by desperaci wyskakiwali jak najniżej. Nie rozumiem tego, cwaniakowanie to kompletnie nie mój klimat. Jestem tu na długi termin i chciałbym zakopać akcje przy utrwaleniu się przyzwoitego poziomu, czyli jakieś dwadzieścia parę złotych, i zapomnieć, alu tu ciągle coś się dzieje, więc obserwuję.
    Tak, czy siak, absurdalną optymalizację belki mamy za sobą i można mieć nadzieję, że będzie lepiej.
  • Re: whaat? Autor: ~Wujaszek [177.54.147.*]
    No i co? Ktoś tu wywala papier bez związku z podatkami.
  • Re: whaat? Autor: ~Abcd [31.175.170.*]
    Od miesiąca kurs osuwa się pomimo bardzo dobrych ESPI, perspektyw, nastrojów na giełdach. O co tu chodzi?
  • Re: whaat? Autor: ~dzban [178.37.65.*]
    Ktoś prawdopodobnie zbiera akcje, celowo próbując zaniżać - spójrz w arkusz
  • Re: whaat? Autor: ~Abcd [31.175.170.*]
    No właśnie dlatego piszę, że mnie ten arkusz dzisiaj zadziwił. Nie spodziewałem się, że jeszcze będą tak sypać. To już naprawdę długo trwa.
[x]
NEXITY 0,85% 2,38 2025-10-02 13:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.