Pewnie tak bo straszak nie dzialal.
Kapital idzie od niecierpliwych do ciepliwych. W. Buffet.
Akcji w obiegu malo - ja potrafie sobie wyobrazic ze musza zbierac bo po wejsciu na gpw juz bedzie duzo trudniej
Każdy wierzy w to co mu dyktuje rozum. Niewiele ale ja jeszcze dziś podebrałem trochę węgla bo mroźno dziś mamy. Żelazo mi wykupili to dorzuciłem wegielka :)
Zleci ani nie będzie wiadomo kiedy. Też miałem na początku trzymać do połowy 2021. Ale premierę przesunęli więc i żniwa będą później. VR się pięknie rozwija więc czekam do końca następnego roku a potem pewnie i dłużej. Dla mnie to taka lepsza lokata.
Czy WH będzie rewelacyjny nie wiem, ale sprzeda się na pewno. Zyski Carbona będą rosnąć.. Wizard na Oculusie, Dreamo, IronVR doda conieco. Pewnie że czasem żal jak co innego rośnie. Kiedyś bawiłem się w skakanie po spolkach. I jak zrobiłem podsumowanie to wyszedłem gorzej niż trzymanie na longu 3-4 wybranych papierów. Do zakończenia prac nad WH ok pół roku, zarząd w moim mniemaniu to ludzie z wizją traktujący na poważnie swój biznes więc na 100% mają już plan na następny projekt. Wychodzenie choćby na sekundę na peron może skończyć się tym, że ten TGV odjedzie na biegun.
Jak zerkniesz na kurs to bylo juz w tym czasie i 78 zl wiec jak cos ci nie pasuje to nie czytaj moich postow. A z akcjami rob co zechcesz. Ktos je od ciebie odkupi. A akcji jest malo i jest to fakt.
Tomek szkoda czasu i nerwów na wchodzenie w dyskusję z takimi "spatkowiczami".
Wracając do tematu wczoraj mieliśmy wybitną grę na dołowanie kursu. Bez żadnego infa zrobił się ruch jak na Zakopiance. A co do stwierdzenia że "mało akcji" to masz absolutna rację. Po pierwsze oczywiste "primo" free float o czym każdy wie. Po drugie "primo" takie drobne spostrzeżenie. Świeżo dostępny papier za 2,5 bańki na IronVR rozszedł w sekundę. Dlaczego? Bo był dostępny! Na arkuszu Carbona nic już się nie dzieje bo jest zakumulowany prawie w 100%, a jedyne co to go potrafi rozruszać to takie "zbieractwo" jak wczoraj.
W wolnym obrocie jest 522 tys akcji.
A ktos chce je pozbierac i naprawde robi to od wielu tygodni. Roznymi sposobami. Ci co przeczekaja nie powinni sie zawiesc. Bo bedzie szybkie odciecie na mega poziomach.
Jak komus nie pasuje to zawsze moze isc na spolke gdzie sa miliony akcji. Nikt tu nikogo nie trzyma.
Automat sam z soba handluje. Spadki i za chwile sie ustawia na 60 i sobie przerzuca. Musialby podbic kurs zeby nowi weszli i wtedy moze im odebrac na poziomach wyzej. Teraz lipa bo nikt do zabawy nnie dolacza. A jak spisci za niako to chetni sie znajda i straci akcje. Ot zagwostka. Czekam na podbicie :)