ze strony emitenta:
Jesteśmy znanym i cenionym wykonawcą konstrukcji stalowych dla przemysłu wydobycia ropy i gazu ziemnego, a w szczególności trafostacji, platform wiertniczych, derricków oraz elementów morskich farm wiatrowych. Konstrukcje tego typu przeznaczone są dla naftowo- gazowych instalacji na lądzie i morzu, rafinerii, morskiej energetyki wiatrowej, turbin wiatrowych i towarzyszących im urządzeń energetycznych
Spolka ma tez spore zapasy 33 M gotowki i niskie zadluzenie mam nadzieje ze moze kogos kupia z branzy oze , lub rozowojowy podmiot
ja nie naganiam..od tego nie urosnie..spolka jest dobrze zarzadzana, oszcsedna i gromadzi gotowke.brakuje jej troche sprzedazy i zyski wyskocza..dlatego pisze o nadchodzacej koniunkturze i ciekawych perspektywach...na same wiatraki na morzuvpojdzie 1 bln eur inwestycji..cos skapnie na zamet..wtedy jux bedxie dochodzil do 8-10 zl
mam nadzieje ze ich marketing i sprzedaz dziala orlen szuka spora baze podwykonawocow pod farmy wiatrowe idzie czas na duza automatyzacje pracy, wymiana handlowa bedzie rosla na swiecie wiec dzwigi, maszyny, elementy oze beda w cenie
na pgo z grupy tdj wezwanko czyli widza perspektywny skoro chca sciagnac po tak niskich cenach u nas moze byc podobnie, choc moga zaczac pompowac i akurat zamet puscic w abb kiedys jak famura po kilka zl ja Panowie tu zostaje do konca
Od 7 lat czytam, że super spółka, świetnie zarządzana i inne pierdoły. Jednocześnie od 7 lat jest w trendzie spadkowym, wyniki do bani i żadne zaklęcia nie spowodują żeby miało się to zmienić. Jak znam giełdę, poczekają na spadek do ceny emisyjnej i wycofają z giełdy.
na pgo dali 25% premi od nomialu
u nas nominal to 70 gr
czyli wezwanie po 85-90 gr
juz widze jak im quercus odda w tej cenie
mimimum 1,5-2 -zl!!!
spolka juz ma uznierane ponad 30 gr gotowki a akcje
wg mnie szykua na przjecia kogos z branzy, moze z oze
tdj zapowiedzial ze nje sciagnie zametu z gpw
ptedzej sprzedadza w abb kiedys , ale najpierw musza napompowac
spolka ma sporo referencji juz na morskich farmach wiatrowych w danii, niemcecz i gb w zakresie prosukcji komponentow do oze i jest wymieniana jako jeden z podmiitiw w zrownoeazonycb strategiach rozwoju..ja mysle ze dlatego wlasnie tdj nie rozwaza sciagana z gpw bo tu sie zacznie dziac jak orlen pge i inni zaczna staeiac wiatraki na baltyku..nie wiem czy famur bedzie to pompowal ale ma ku temu przeslanki..pgo sciagaja a tu nie musza bo im lepiej bedzie taka perelke skalibroeac i opchnac za kilka lat w abb...70 gr to juz jest nomina i historyczne dna...uwaz ze ost dobre momenty na zakupy
Wg mnie może być w przyszłym roku próba ściągnięcia z giełdy. Uzyskają niską średnią półroczną i ogłoszą wezwanie w okolicach 80 gr. Gdyby ktoś wszedł z większym kapitałem to mógłby podbić powyżej zł i to by im utrudniło przejęcie.
tu nie bedzie przejecia 1 raz ze to zadeklarowali 2 famur i tdj wchodza w oze 3 zamet im pomoze w tej ukladance i bedzie robil elementy i konsturkcje wraz z chojnicami 4 cena jest niska bo funudsze spia 5 tdj raczej bedzie chcial wyjsc przez abb z tego, tak bym obstawial kiedys jak zwieksza sprzedaz i porpawia rentownosc
luk - możesz mieć rację. Jednak, to że mówią że nie bedzie przejęcia to o niczym nie świadczy. Bardzo często zarzad mówi jedno a robi drugie - w różnych spółkach. Jeśli będą potrzebowali pieniędzy na OZE to zrobią emisję raczej na Famur, bo na Zamet to moga wiele nie uzyskać, a rozwodnią kapitał. Spółka nie jest dobrze postrzegana przez inwestorów - oceniam po kursie.
W każdym razie cene 0,75 - 0,8 za akcję wydaje się dość atrakcyjna. Natomiasthś konkr dopóki nie ma jakicetnych informacji to powyżej 0,8 bym nie wchodził. Tylko, że wiadome, jak będą konkrety to zanim się człowiek obejrzy to kurs może być grubo ponad 1zł.