Witam, czy znajdzie się tutaj ktoś życzliwy i w kilku słowach opisze mi historię tej spółki? Czemu ona zaliczyła spadek z 220 do 8.5 ? W tym momencie wydaje mi się ciekawa na wejście ale ten zjazd mnie trochę niepokoi.
Dnia 2020-11-28 o godz. 18:29 guderin napisał(a): > Witam, > czy znajdzie się tutaj ktoś życzliwy i w kilku słowach opisze mi historię tej spółki? Czemu ona zaliczyła spadek z 220 do 8.5 ? > W tym momencie wydaje mi się ciekawa na wejście ale ten zjazd mnie trochę niepokoi. > > Z góry dzięki.
historia tej spółki to historia obietnic, obietnic i jeszcze raz obietnic oczywiście nie spełnionych obietnic .... te śmieszne zyski pokazywane w raportach wynikają z dotacji - wnioski o dotacje spółka opanowała do perfekcji - zysków z podstawowej działalności niestety brak ... od dwóch lat w raportach pokazują przychód wynikający ze zwrotu nadpłaconego podatku kontrola prawidłowości tego zwrotu miała się zakończyć w sierpniu tego roku - koniec listopada wiadomości na ten temat brak (kwota nie mała bo 1,7 mil) obecnie moim zdaniem spółka jest bardzo spekulacyjna (jednego dnia jest + 18% drugiego - 18% bez żadnego komunikatu) w poniedziałek oczekujemy raportu za 3 KW więc przekonamy się po raz kolejny co nasze czapeczki tam wystrugają :) :)
Po jutrzejszym raporcie w historii spółki pojawi się kolejny zwrot akcji, być może ci co ostatnio kupili towar, będą usatysfakcjonowani płynącymi korzyściami.
Zamiast raportu wstępne dane, a po sesji raport, ciekawe rozwiązanie jak zwykle :) Jeśli chodzi o gry to jak zwykle nic się nie zmieniło przychody na takim samym poziomie, ciekawe jakie koszty zaksięgują w tym kwartale, chętnie poczytam jak już audytor im to podklepie :)
Dnia 2020-11-30 o godz. 09:50 ~bart napisał(a): > Zamiast raportu wstępne dane, a po sesji raport, ciekawe rozwiązanie jak zwykle :) Jeśli chodzi o gry to jak zwykle nic się nie zmieniło przychody na takim samym poziomie, ciekawe jakie koszty zaksięgują w tym kwartale, chętnie poczytam jak już audytor im to podklepie :)
I to jakie!?! - to jest o niebo lepsze, niż w dzień raportu odpisy, potem zaś brak raportu i zawieszenie ;)
> I to jakie!?! > - to jest o niebo lepsze, niż w dzień raportu odpisy, potem zaś brak raportu i zawieszenie ;)
nie kracz .. :) :) drugi raz chyba takiego samego numeru nie zrobią ....wtedy było 23,59 odpis 2 mil i raport bezwartościowy bo bez audytu biegłego - popisali się . :) :) fakt że ja im kompletnie nie wierzę