• 0,73 mln zł straty netto, 0,64 mln zł zysku EBIT w III kwartale 2020 Autor: ~He [95.222.25.*]
    ... czyli moim zdaniem neutralnie
    w następnym raporcie będzie podobno zaksięgowana dywidenda od Pragma GO
    i wczoraj w ogóle sprzedali Pragma GO za wysoką cenę w porównaniu z wartością firmy
    podaną w raporcie ( dobrze wyczytałem, że w raporcie pakiet PragmaGO jest wyceniony na trochę ponad 7 mln ? ).

Co radzicie ?
    Sprzedać ze stratą prawdopodobnie tym samym od których wczoraj kupiłem czy uśredniać ?
    Chyba uśrednię i zakopię na długo ale może ktoś mnie przekona do sprzedaży.
    Kupiłem z zysku na innych spółkach więc nie mam ciśnienia.

Na forum Pragma GO ktoś wyliczył, że do kasy im wpłynie 14 zł na akcję.
    Teraz wartość księgowa to ponad 8 zł. Dojdzie minus około 7 milionów bo tyle będzie odpisu po sprzedaniu Pragma GO.
    Czyli zostanie 5,5 zł wartości księgowej + te 14 zł na jedną akcję.
    To wychodzi 19,5 zł na akcję.
    Za piękne by było prawdziwe !!!

Może ktoś jeszcze sprawdzi po ile księgują wartość Pragma Go w ostatnim raporcie ?
    Chyba się pomyliłem ...

• Re: 0,73 mln zł straty netto, 0,64 mln zł zysku EBIT w III kwartale 2020 Autor: ~He [95.222.25.*]
    W jednostkowym księgują normalnie akcje warte 44 mln, w skonsolidowanym jest tylko coś takiego " wartość firmy " 7 - 6 mln i chodzi tu głównie o Pragma GO. Dlaczego tak ?
  • Re: 0,73 mln zł straty netto, 0,64 mln zł zysku EBIT w III kwartale 2020 Autor: ~Lejenateczowych [84.10.157.*]
    Może w jednostkowym są wyceniane po kursie bieżącym, a w skonsolidowanym po cenie zakupu.
[x]
PRAGMAINK -0,64% 3,10 2025-10-31 12:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.