do:
ida2010 - dziękuję ci za informację - poczytałem trochę i wiem, że dobrze czujesz rynek, tym bardziej cieszę się, że tu jesteś i liczę na twoje przemyślenia odnośnie spółki i jej otoczenia.
do: Wit1286 - masz rację nawet sama bioelektrownia nawet przy planie minimum powinna spokojnie bronić aktualne wyceny a to tylko mała cząstka biznesu.
do: Jan - odnośnie zbycia stad moim zdaniem mamy to już rozliczone i po głębszych przemyśleniach samo zbycie uważam to za bardzo dobrą decyzję patrząc na strukturę produkcji mleka w IMC i Astarcie (o ile dobrze pamiętam tylko ok. 1 % obrotu) oraz pracochłonności, to nie mam wątpliwości o słuszności tych działań. Warto również wspomnieć że główni akcjonariusze Agroligi to ekonomiści i moim zdaniem dokładnie wiedzą co robią nie kierują się sentymentami a wynikiem ekonomicznym.
Do: prawdziwego Ozzy: liczę, że poukładasz swój profil może warto się fizycznie zarejestrować. Z mojej strony nie jest ważne ile kto ma akcji i czy jest czarny czy biały. Ważne natomiast co wnosi do dyskusji, bo to buduje wartość naszego forum i spółki. W twoim przypadku ciekawi mnie jak wpadłeś na trop Agroligi i co skłoniło cię do inwestycji.
Do wszystkich czytających - chciałbym
szczególnie zwrócić Waszą uwagę na ceny oleju a głównie idące za tym marże rafinacyjne. To tutaj
ten czynnik będzie głownie silnie wpływał na przychody i zyski przynajmniej kolejnego półrocza. A według moich szacunków marże te znacząco wzrosły.
Popatrzcie na wykres wzrostu cen oleju - i wszystko jasne!
link