Nadmiar szczęścia na giełdzie, posypały się IPO jak z worka św.Mikołaja ? Wszystkie prawie jednocześnie. Ledwo skończone IPO na MOBRUK , chociaż pieniądze jeszcze nie wróciły a tu niespodzianka. Zapis na PURE BIOLOGICS -termin 30 listopad, a już kolejne IPO PCF GROUP termin 32 grudzień.Ledwo zamroczony ze szczęścia a tu nowe IPO -MOVIE GAMES MOBILE - termin 10 grudnia. A do końca roku jeszcze daleko. Będzie więcej prezentów . Cieszymy się ?
te firmy to g. poczytajcie ich prospekty kapitały śmieszne a zarobki masakra .Ja nie wchodze w te firmy.Mobruk mam zapis ale to co innego .Te firemki to najlepiej poczytajcie ich prospekty to zrozumiecie że to ryzyko straty kasy .
Śmiejesz się z tych fiiremek, ale przypomnę Ci takie jak np. Game Operators, Game Factory ,Boom Bit i tym podobne.To były przebicia ponad 100% . Takie teraz są czasy.
wiecie dlaczego tak jest ? bo giełda nie ma nic wspólnego z logiką-giełda to są emocje a jak ogólnie wiadomo z emocjami bywa różnie ,dlatego akcje bankrutów rosną po kilkaset % a zdrowe firmy tracą na wartości-ot cała logika szulerni-potocznie zwanej giełdą, mądry-logicznie myślący człowiek na parkiecie ma bardzo trudne życie bo próbuje to zrozumieć a tego zrozumieć się nie da-nie ma szans
w pewnym sensie masz racje ale osoba która jest od dawna na gpw ma już doświadczenie i unika takich perełek .Dla mnie lepiej mniej zarobić a z odrobiną fundamentow .Np pierwsza Z listy ten biolog toć oni zysku nigdy nie widzieli ,albo ten pfc 46 zapis za coś żekomo warte 1zł z hakiem jeszcze nie potwierdzone .Czytajcie prospekty .Fajnie jest ja jako inwestor czasem czuje się jak jeleń ale podobnie było w 2007/08 z tymi ipo teraz bedzie tak samo część ludzi dostanie po łapach i zniknie z gpw.Ja w to ipo nie wchodze zbyt duże halo dla mnie
Jeszcze dodam że giełda to też Psychologia .Wyczuwanie nastroju,obserwacja innych graczy,obserwacja wypowiedzi na forach dyskusyjnych. Bardzo często drogowskazem jest gdy spółka jest totalnie krytykowana ,takim przykładem jest m.innymi Allegro. Było opluwane,poniżane a rezultat 100% zarobku ( pomijam redukcje zapisów)
też to zauważyłem ale wiesz to złudne jest ja na to co piszą ludzie mało zwracam uwage bardziej analizuje i sprawdzam bo dziś ludzie są fałszywi i kręcą .Mobruk mam zapis bo branża przyszł. też wycenili się drogo ale coś da zarobić napewno
To teraz szybko brać kasę i start na następne IPO. Tylko na które ? Albo na PURE ,termin 30.11 br ,albo na PCF GROUP termin do 3.12 br. Albo na jedno i drugie.