• Dlaczego kupiłem tak wysoko - wątek Ozzy Autor: ~Ozzy [37.47.107.*]
    Ano dlatego że oczekuje mega 4 kwartału. Dałem sobie dobrą pozycję wyjściową. Kupiłem po wybiciu ze szczytu na 30, po b. dobrych danych za 3 kwartał wiedząc o mega 4 kwartale.
    Proszę już mnie nie krytykować tylko zacząć ze mną normalnie rozmawiać.
    Czasem dobrze wiedzieć jaki jest kierunek.
    A cena dzisiaj jest taka jutro inna.
    Kto chce pogadać zapraszam.

To mój wątek i proszę nie oblewać mnie gnojowicą że spamuje że piszę wiele.
    Na swoim wątku mogę robić co mi się podoba. Nikogo tu nie zapraszam na siłę.

Pozdrawiam akcjonariat pozytywnie nastawiony.
  • Re: Dlaczego kupiłem tak wysoko - wątek Ozzy Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Ja dziś doladowałem na otwarciu po 51 mój pakiet na IKE i również oczekuje progresu wyników w kolejnym kwartale, niestety AGL nie daje raportu za czwarty kwartał tylko dopiero dostaniemy roczny na koniec kwietnia. Dziś jak widać już leszczyki przebierają nóżkami żeby sprzedać swoje kilkadziesiąt sztuk i zarobić na kebaba a tu potrzeba cierpliwości i zamiast kasować 20% można dostać w przyszłym roku 200%. Miłoby było gdyby ogłosili powrót do pomysłu przejścia na główny to by dało paliwo do wzrostów konkretne.
  • Re: Dlaczego kupiłem tak wysoko - wątek Ozzy Autor: ~Ozzy [37.47.107.*]
    Obroty już nie wrócą do marazmu. Uważam że zainteresowanie spółka wzrośnie. Tym bardziej że mamy tarcia między UE a Polską w sprawie budżetu.
    Do tego dochodzi kwestia inflacji.
    Agroliga rozlicza się w euro. Jest to pewien też plus dla ochrony kapitału.
    Odnośnie jeszcze kupowania z prawej. Ma to też swoje uzasadnienie ponieważ gdy ktoś robi to powoli musi się liczyć że będą się dołączać inni widząc że ktoś kupuje.
    Naprawdę te 5 zł w tą czy tamtą nie jest aż tak ważne.

Ważniejszy jest kierunek
    Oczywiście mówię o kierunku w rozwoju firmy a nie kierunku w myśleniu spekulacyjnym.
  • Re: Dlaczego kupiłem tak wysoko - wątek Ozzy Autor: ~rolnik [91.230.17.*]
    tytuł wątku słąby - wcale nie kupiles drogo...
    po prostu nie na samym dnie, ale kupiłeś wciąż tanio.
    Tym bardziej że jest to New Connect.
    Tu c/wk może być nawet 10, a c/z 20 kwestia perspektywy na przyszłość.
    Jak będą duże zyski to c/z może wiele nie podskoczyć.

Najważniejsze z punktu widzenia akcjonariusza jest generowanie tendencyjne zysku na 1 akcję i to tu ma miejsce.
    W kwestii technicznej. Co mogę jeszcze powiedzieć. Lubię po wybiciu z wieloletniego wierzchołka aby kurs poszedł z 30 proc.tak aby nie było powrotu. Zmyłki czasem takie są. Tutaj pięknie się wybiło.

To jest potwierdzenie wieloletnie tendencji bo wierzchołek był 8 czy 10 letni przebity już teraz nie chce mi się sprawdzać. Im dłuższy czas tym większe jest wybicie.
[x]
AGROLIGA 0,00% 22,20 2025-10-21 11:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.