Ano dlatego że oczekuje mega 4 kwartału. Dałem sobie dobrą pozycję wyjściową. Kupiłem po wybiciu ze szczytu na 30, po b. dobrych danych za 3 kwartał wiedząc o mega 4 kwartale.
Proszę już mnie nie krytykować tylko zacząć ze mną normalnie rozmawiać.
Czasem dobrze wiedzieć jaki jest kierunek.
A cena dzisiaj jest taka jutro inna.
Kto chce pogadać zapraszam.
To mój wątek i proszę nie oblewać mnie gnojowicą że spamuje że piszę wiele.
Na swoim wątku mogę robić co mi się podoba. Nikogo tu nie zapraszam na siłę.
Ja dziś doladowałem na otwarciu po 51 mój pakiet na IKE i również oczekuje progresu wyników w kolejnym kwartale, niestety AGL nie daje raportu za czwarty kwartał tylko dopiero dostaniemy roczny na koniec kwietnia. Dziś jak widać już leszczyki przebierają nóżkami żeby sprzedać swoje kilkadziesiąt sztuk i zarobić na kebaba a tu potrzeba cierpliwości i zamiast kasować 20% można dostać w przyszłym roku 200%. Miłoby było gdyby ogłosili powrót do pomysłu przejścia na główny to by dało paliwo do wzrostów konkretne.
Obroty już nie wrócą do marazmu. Uważam że zainteresowanie spółka wzrośnie. Tym bardziej że mamy tarcia między UE a Polską w sprawie budżetu.
Do tego dochodzi kwestia inflacji.
Agroliga rozlicza się w euro. Jest to pewien też plus dla ochrony kapitału.
Odnośnie jeszcze kupowania z prawej. Ma to też swoje uzasadnienie ponieważ gdy ktoś robi to powoli musi się liczyć że będą się dołączać inni widząc że ktoś kupuje.
Naprawdę te 5 zł w tą czy tamtą nie jest aż tak ważne.
Tym bardziej że jest to New Connect.
Tu c/wk może być nawet 10, a c/z 20 kwestia perspektywy na przyszłość.
Jak będą duże zyski to c/z może wiele nie podskoczyć.
Najważniejsze z punktu widzenia akcjonariusza jest generowanie tendencyjne zysku na 1 akcję i to tu ma miejsce.
W kwestii technicznej. Co mogę jeszcze powiedzieć. Lubię po wybiciu z wieloletniego wierzchołka aby kurs poszedł z 30 proc.tak aby nie było powrotu. Zmyłki czasem takie są. Tutaj pięknie się wybiło.
To jest potwierdzenie wieloletnie tendencji bo wierzchołek był 8 czy 10 letni przebity już teraz nie chce mi się sprawdzać. Im dłuższy czas tym większe jest wybicie.