Kurs sobie ustalą metodą porównawczą co jest bardzo umowne bo na razie nie ma żadnej wartości.Ja w to nie wchodzę,tym bardziej że są równi i równiejsi.
Dnia 2020-11-26 o godz. 15:48 ~shortterm napisał(a): > Czyli teraz trwa wywalanko na CRB, żeby kase wladowac w Irona? hehe
To akurat wydaje się bez sensu, bo pozbawiasz się akcji spółki, która potencjalnie będzie zarabiała więcej niż spółka córka. Dodatkowo skoro Carbon ma ok. 40% udziałów w IVR i udane IPO bezpośrednio przekłada się na wzrost kursu CRB. Ergo będąc zapakowanym na CRB i tak jesteś do przodu jeśli IVR jest do przodu. Z grubsza licząc debiut NC przy 50M daje sporo ponad 10 pln na akcję CRB.
Jak się ma wolną kasę to co innego, bo VR będzie w natarciu, a franczyza LFD ma extra potencjałw VR. Jedna rzecz, która mi się wyjątkowo nie podoba to fakt, że formalnie firma nie zrobiła przed IPO żadnej gry. To są ludzie z CRB więc tak naprawdę zrobili ich kilka, a debiut będzie po wydaniu kurczaków. Jednak jakiś "dysonans poznawczy" mam, bo zawsze inwestowałem w akcje firm, które JUŻ coś zrobiły namacalnego.
Dnia 2020-11-27 o godz. 11:37 ~Wowa napisał(a): > Czy sprzedaż IVR będzie zyskiem dla CRB już teraz czy dopiero po debiucie naNC?beka,ty to dobrze kumasz .
Ja nic nie wiem. :) To nie CRB sprzedaje akcje, co byłoby jednorazowe, tylko Iron. Aktualizacja i (zakładam) wzrost wartości aktywów pojawi się w raporcie w wyniku z działalności finansowej, ale to pewnie po debiucie już wg ceny rynkowej.