• LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~lugek [37.190.174.*]
    Póki co kurs zareagował zdawkowo, ale wydaje się, że to dopiero początek. Zobaczcie, że rozwiązania podane jako wymagania w przetargu to już zapowiedź Smart City, czyli to co spółka ma , a co samorządy będą musiały wprowadzać w związku z rosnącymi cenami energii.
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~lugek [37.190.174.*]
    najpewniej kolejny większy ruch pojawi się po komunikacie spółki o podpisaniu umowy. Niektóre spółki informują w osobnych komunikatach o wyborze oferty, a później podpisaniu kontraktu. Czy tak samo będzie tutaj?
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~Jzg [5.173.152.*]
    Kolega przesłał chyba wczorajszy dzień, a przed napisaniem- nie wnaszacego NIC NOWEGO WATKU -nie zdążył przeczytać poprzednich
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~luginio [85.221.152.*]
    a "wolność słowa" ;)
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    ja z kolei zgodzę się z JzG, powielanie wątków, pisanie sam ze sobą (mistrzem był niejaki krosno2020) wygląda bardzo słabo. Myślę, że większość osób tu piszących ma akcje i chce jak najlepiej dla Spółki, ale pisanie które tak naprawdę nic nie wnosi wygląda na "słabą" nagonkę
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~luginio [85.221.152.*]
    Ja jestem odmiennego zdania :)

Jest spora różnica pomiędzy "naganianiem" a "dostarczaniem informacji". Jeśli ktoś chce założyć nowy wątek to niech sobie zakłada - będzie bezwartościowy to "przepadnie" w czeluści forum ;)

Póki co czekamy na oficjalny komunikat LUG.

• Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~Jzg [5.173.152.*]
    A gdzie tu jest nowa informacja?, albo coś co by wynosiło do dyskusji. No chyba. że powielanie informacji i pisanie sam ze sobą
    Kolega @lugek w tytule zawarł informację a w treści swoją opinię:
    "Póki co kurs zareagował zdawkowo, ale wydaje się, że to dopiero początek. Zobaczcie, że rozwiązania podane jako wymagania w przetargu to już zapowiedź Smart City, czyli to co spółka ma , a co samorządy będą musiały wprowadzać w związku z rosnącymi cenami energii."

ten kontrakt to istotne wydarzenie w historii LUG i wcale mnie nie dziwi, że kilka osób powiela tą samą informację, zwłaszcza, że to forum bankiera ;)
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~Jurek [5.173.225.*]
    A to jzd jest administratorem tego forum i wyznacza kto co ma i ile pisać?Bez żartów
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lugek [37.190.174.*]
    Rzeczywiście chyba poproszę o usunięcie wątku. Lepiej napisać w jednym i raz o sukcesie firmy. Jedyna wada to taka, że wtedy LUG już całkiem będzie zapomnianą spółką na tym forum (aktualnie jest na 307 miejscu).
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jurek [5.173.225.*]
    Niebywałe. Takie info a kurs ledwie kilka procent urósł. Przecież powinno być 2 sesje po +20%. Na wydmuszkach biomedycznych wystarczy, że napiszą iż przechodzą do kolejnej fazy badań jakiego leku i że w związku z tym walną emisję a kurs frunie w górę, a tutaj ledwie z 6,7 przed do 7,1 po bardzo ważnym i rokującym komunikacie.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~luginio [85.221.152.*]

zainteresowanie LUGiem pozostanie niewielkie a jest spora grupa "zmęczonych kiszonką" posiadaczy akcji spółki, którzy w końcu mogą sprzedać akcje.

Jak na razie komunikat podał tylko ZDM - czekamy na oficjalny komunikat LUG + informację prasową
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~maro66 [145.237.2.*]
    Jakoś nie mogę się zgodzić i co do kursu i co zainteresowania Spółką.
    Wszystko zależy jak na to spojrzymy:
    1. w ciągu 6 miesięcy kurs wzrósł o 178% - mało?; (ja to co zebrałem w ciągu ostatniego pół roku, sprzedałem wczoraj, dużo większą część trzymam);
    2. obroty naprawdę przyzwoite, w ostatnich miesiącach - przecież to nie jest Spółka z WIG20, to jest NC, pamiętam czasy gdzie obrót był na poziomie kilku szt dziennie, lub zerowy;
    3. co do zainteresowania Spółką - niech rośnie sobie w takim tempie, bez sztucznych podbitek i spekuły

• Re: Autor: ~luginio [85.221.152.*]

jako sensowny obrót przyjmuję >200k PLN dziennie - inaczej pojawia się obawa o wyjście z inwestycji - niska płynność jest poważnym "przeciw" kupowaniu akcji LUG

Podstawę do wzrostów stanowią wyniki w nadchodzących kwartałach - bardzo ważny będzie wyniki za Q4, jeśli będzie dodatni będzie można mówić o powtarzalności wyników.

Mam nadzieję, że wygrana na wymianę oświetlenia w Warszawie to dobry prognostyk na wygrywanie podobnych przetargów w Europie i Ameryce Południowej.
  • Re: Autor: ~maro66 [145.237.2.*]
    Dnia 2020-11-26 o godz. 15:51 ~luginio napisał(a):
    >
    > jako sensowny obrót przyjmuję >200k PLN dziennie - inaczej pojawia się obawa o wyjście z inwestycji - niska płynność jest poważnym "przeciw" kupowaniu akcji LUG
    >
    > Podstawę do wzrostów stanowią wyniki w nadchodzących kwartałach - bardzo ważny będzie wyniki za Q4, jeśli będzie dodatni będzie można mówić o powtarzalności wyników.
    >
    > Mam nadzieję, że wygrana na wymianę oświetlenia w Warszawie to dobry prognostyk na wygrywanie podobnych przetargów w Europie i Ameryce Południowej.

200K obrotu na LUG?, no to podejrzewam, że nie masz akcji.
    Przecież tu obroty - poza ostatnim okresem bywają po 1K i to nie zawsze. I zgoda wyjść z tej inwestycji nie jest łatwo.
    Dlatego ja zbieram, ustawiam na okres kilku miesięcy na S i często ponawiam zlecenie. Z tym, że ja nie potrzebuję tej kasy, którą mam w akcjach są to moje "zaskórniaki".
    Wczoraj cały mój pakiet - ten ustawiony po 7,4 i 7,5 sprzedałem, robiąc ok 35% całego obrotu. Zobacz gdyby nie transakcja na 35K (pewnie umówiona), to dzisiaj ledwo co byłby pułap 200K

Obecnie kupując akcje LUG trzeba mieć świadomość, że można się "kisić" z tymi akcjami długie tygodnie/miesiące a nawet lata.
    Uważam, że dopiero obrót dzienny >200K przyciągnie inwestorów, którzy myślą o "szybszym" zarobku.

Rok 2021 zapowiada się dla LUG bardzo interesująco - inwestorzy będą poszukiwać spółek które zyskają najwięcej po zakończeniu pandemii covid-19, i kto wie - może zainteresują się LUGiem a są ku temu przesłanki (transformacja energetyczna + projekty infrastrukturalne stymulujące gospodarki).
  • Re: Autor: ~lugek [37.190.174.*]
    Macie wiedzę w jakim terminie zwyczajowo/ustawowo podpisywane są umowy po przetargach?
    informacja na ten temat jest w ogłoszeniu:
    https://zdm.waw.pl/zamowienia_publiczne/zdm-um-dzp-61-pn-53-20/

umowa nie szybciej niż 10 dni od dostarczenia zawiadomienia i nie później niż czas związania ofertą.

Drugi przetarg w Warszawie został unieważniony - zatem LUG może jeszcze raz skalkulować swoją ofertę.
    https://zdm.waw.pl/zamowienia_publiczne/zdm-im-dzp-67-pn-59-20/

• Re: Autor: ~Zenek [89.74.170.*]
    Miasto zaoszczędziło na dużym przetargu kilka mln zł, to może zwiększyć kwotę na drugi przetarg. Lug będzie miał szansę wygrać, a Warszawa będzie mogła mieć takie samego typu lampy. Dzięki temu serwis obsługowy może być niższy w długim okresie czasu dla miasta.
    Ten duży kontrakt dla Warszawy może być takim kamieniem milowym dla spółki i świetną referencją. Pod warunkiem jak nie będzie żadnych wtop np. opóźnienień w dostawach.
    Czekamy, aż LUG podpisze umowę i oficjalnie o tym poinformuje. Wymianę oświetlenia w najbliższych latach będzie przeprowadzać wiele miast w Polsce i na świecie. Miejmy nadzieję, że LUG zdobędzie jeszcze kilka znaczących kontraktów.

Kapitalizacja LUG to obecnie 50kk
  • Re: Autor: ~lugek [37.190.172.*]
    Przetargów na wymianę oświetlenia jest już dużo a będzie jeszcze więcej. Wzrost cen energii zmusza samorządy do modernizacji oświetlenia. Na stronie warszawskiego ZDM podane są dane, że zwrot z tej inwestycji nastąpi w 3 lata, to pokazuje ile przepalanej jest kasy przy stosowaniu starych technologii do oświetlania miejsc publicznych.

LUG już nauczył mnie cierpliwości ;)

W pozytywnym scenariuszu oczekuję kapitalizacji powyżej 100kk w ciągu 12 miesięcy. Inwestorzy cały czas poszukują spółek które zwiększą swoją sprzedaż w czasach post-covid a obecnie są tanie.
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~Student [89.64.76.*]
    Chińszczyzna na ulicach, zobaczymy ile podziała...
  • Re: LUG umowa na wymianę oświetlenia w stolicy (32 mln zł) Autor: ~lugek [37.190.172.*]
    myślę, że w grudniu powinni podpisać umowę z ZDM Warszawa i wtedy opublikować komunikat.
[x]
LUG 3,90% 1,60 2026-04-29 11:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.