nuda, to jest to, że szmata ciągle spada, albo stoi na zero, kiedy inne rosną ! i spada 2 x więcej kiedy spadają ! np. ccc od dołka 25 była już 75 ! to szmata vrg powinna być od dołka 1,5 na 4,5 ! BYŁA ? NIE BYŁA więc nie porównujcie ccc do tej szmaty vrg !
jaka bzdura ? sam piszesz bzdury ! porównaj ceny od najniższej do najwyższej na ccc i szmacie vrg wystarczy zobaczyć wykresy tego roku szmata vrg - 1,58 i 2,8 ccc -24,98 i 71,30 ceny zamknięć, nie liczę dziennych świec, kilu minutowych, gdzie szczęśliwcom udało się uciec z tego łajna.
Oko chcesz precyzji proszę bardzo.
Ccc spadło ze 100 zl do okolo 25. To spadek 75%. Wzrost do 71.3 to 185%.
Vrg spadło z 4 zł do 1,58 to spadek około 60%. Potem wzrosło do 2,8 czyli około 78 %.
Tu podpieram się danymi które sam podałeś.
Teraz wyobraź sobie dwie spółki. Dla porównania dajmy po 10 zł.
Jeśli jedna spadnie o 75 % do 2,5 i potem odrobi 185% to będzie kosztować 7,12.
Druga jeśli spadnie z 10 o 60 % do 4, a potem odrobi 78% to będzie kosztować około 7,12.
Dlatego bardzo cię proszę o rzetelne porównania. Bo akurat te poziomy 71,3 na ccc i 2,8 na vrg są niemal identyczne.
Ccc spadło ze 100 zl do okolo 25. To spadek 75%. Wzrost do 71.3 to 185%. Vrg spadło z 4 zł do 1,58 to spadek około 60%. Potem wzrosło do 2,8 czyli około 78 %.
bo właśnie chodzi o reakcje na i po covid19 wole spółkę która potrafi wzrosnąć o 185% niż tą o 78% - to ponad 2 x tyle !!! dla mnie to wystarczy do porównania siły i słabości !
Oko. Jeśli kupiłeś na dołku ccc. Czyli po 25, i vrg po 1,58. To zgadza się masz rację.
Jeżeli jednak kupiłeś przed pandemia obie spółki za podobną kwotę, to masz podobna stratę. Kwestia jeszcze czy usredniales po drodze.
Nie lepiej merytorycznie rozmawiać, niż się nawzajem obrażać?
Pozdrawiam i pięknego weekendu życzę :)
Ufff uciekłem stąd z lekkim zyskiem. Wolę przerzucić kapitał gdzieś indziej bo tu to można frustracji dostać a siedziałem od lipca. Koledzy mają rację niestety. Powodzenia i wytrwałości z VRG