Tu nie ma sypaczy. Nikt nie uwali kursu wyrzucając po 25 akcji.
Trend jest wyraźnie wzrostowy i tego się trzymamy.
Ja pomimo tego że kupiłem wyżej bo mam średnią 57.67 nie boję się.i sobie tłumaczę że nie skupiłbym tego nawet dzisiaj.
Trochę musimy odpocząć. To potrwa parę sesji i znowu powrócimy do wzrostów.
Może też być boczniak jakiś czas. Spadać nie będzie no chyba że coś sie zawali na świecie. Trzeba powiedzieć wyrażenie że spółka praktycznie jest w trendzie wzrostowym od czasu wojny w 2014 r. Tak to wygląda z wykresu. Wahania były duże dlatego było to uważane że są spadki. Jak się spojrzy na wykres widać wyraźnie że trend jest długoterminowy wzrostowy. Teraz nastąpiło przyspieszenie..Po takim trendzie wieloletnim łagodnym nastąpiło przyspieszenie. Przyspieszyło nie po to aby spadać
Od 2014 dołki trendu są na coraz wyższym poziomie. Tak więc nie jest to tak że spółka pokazuje wyniki i nie rośnie.
To nieprawda. To bardzo zdrowy trend który kończy się bardzo wysoko.
Moja analiza wynika z wieloletnich spojrzeń na różne wykresy.
Będzie szybki trend z przerwami na odpoczynek. Jak na Mercatorze.
A może być też tak że np. po wynikach za 4 kwartał otworzy się z potężną luką jak na Mercatorze
Posłuchaj. Kupiłeś akcje na lokalnej górce. Jak amator, praktycznie pkc. A teraz uprawiasz prymitywne naganiania - na podstawie wykresów, otwórz się z potężną luką, jak na Merkarorze itp. Wyluzuj. To jasne że będzie wyżej, bez takich pierdów można się obejść. Bez urazy ale trzymaj jakiś poziom
Jak będzie zaskoczenie rynku a będzie mocny trend w górę teoretycznie może się to wydarzyć. Napisałem że są to tylko wizje więc nikt nie powinien mieć pretensji. Nie jest ważne po ile się kupuje tylko po ile sprzedaje. Jestem spokojny.
Czy to jest lokalna górka narazie nie wiemy. Zobaczymy. Ja zachowuje spokój. Będę też mniej pisał aby nie było podejrzeń że mam jakiś w tym interes. Pozdrawiam. Zdanie swoje wyraziłem.
Amator wstawia zlecenie i jedno oczko wyżej dochodzi do transakcji. Potem widzi tylko odjeżdżający skład.
Jaką ma minę???
~color..ową - czerwieni się że złosći
Zlecenie na 29 szt zawsze można wstawić i czekać.
Od wrzesnia zbierałem Agroligę I IMC. Obroty były dużo mniejsze. Trochę to trwalo ale dało się. Pkc kupują leszcze którzy później zasrywają fora. Coś Ci się kojarzy? Popatrz na forum Astarty. Arthurius nagonił sporo ludzi tam umiejetnym stylem, mimo iż I Agroliga I IMC to lepsze spółki niż Astarta
Nie jest ważne po ile się kupiło a po ile sprzedaje. Tak więc uspokój się. Masz kupione nisko ciesz się. Nie będę natomiast z tego powodu jakoś specjalnie Cię podziwiał.
Trzeba też spółkę trochę rozreklamować. Zawsze to lepsza inwestycja niż np. Inno Genne.
Tu są fundamenty. Tu nie sprzedaje się marzeń. Pisząc dużo reklamujemy walora. Na dzisiaj koniec
Reklamę robi Arthurius. Twoje pisaniem jest jak odebrany telefon z tekstem: mamy dla Pana darmową nawigację i koc dla kota... Spij spokojnie. Nawet jeżeli słowa tu nie napiszesz, zarobisz
Color ja nie mam 5 lat stażu na GPW.
Nie ma co sobie dogryzać. Mamy akcje . Jedziemy we wspolnym autobusie.
Przecież moje pociągnięcie uratowało kurs na 1dzień. Więc nie ma go krytykować czy ktoś bierze pkc czy inaczej.
Przepraszam cię bardzo, ale nie za bardzo ci wierzę, że to ty kupiłeś wczoraj te trzy tysiące akcji pkc. Poinformowałeś wszystkich o tym jak już ktoś to łyknął. Jakbyś to zrobił przed transakcją to bym ci uwierzył. A tak każdy tutaj mógł to napisać. Tej spółce nie jest potrzebne naganianie typu drugi Mercator. Ona swoje zrobi, ale nie wierzę, że tutaj kurs wzrośnie trzydziestokrotnie. Ani nawet dziesięciokrotnie ...
nie chcę sie wtrącać ale jestem tu od jakiegoś czasu i wydaje się, że warto sobie uświadomić że po bardzo długiej korekcie spółki agro dopiero wychodzą spod ziemi. Czy 50 zł to tu dużo? Moim zdaniem kurs ciągle jest krzywdzący dla akcjonariatu. C/WK raptem 2 z kawałkiem C/Zo - zobaczcie jakie? O.k. wskaźniki niskie można jeszcze znaleźć na kilku spółkach innych branżach, natomiast perspektywa poprawy wyników jest tu jest faktem i to ze sporymi przyrostami. Hossa surowcowa i 5 letnie maksima i prawdopodobnie do końca sezonu trend wzrostowy. Na agro dopiero wyniki 4q będą kosmiczne. Niebawem rajd Mikołaja, potem wzorowe dane za Q1 2021 potem Q2. dodatkowo wzrost marży rafinacyjnej, max ceny oleju słonecznikowego dodatkowa kasa do wyników z bioelektrowni. Warto poczytać forum bo analiz jest sporo w poprzednich wpisach. Warto jeszcze dodać że rynek szuka nowych kierunków bo widać że covid i gaming trochę się wypaliły a tu dopiero powolne kiełkowanie powoli pojawiają się również opisy branży w mediach. Długo by pisać a każdy sam decyduje co dla niego dobre. Popatrzcie na wykresy, wyniki i wszystko będzie prostsze.