.... rozpoczęciem realizacji tego pomysłu. Serdecznie zapraszam do dyskusji. Moze wsród nas sa osoby które mają już doświadczenie w tej branży. Pozdrawiam
Witam ! Mieszkam w Warszawie i sam przymierzam się do takiego pomysłu. Jednak lokalizację ze względu na kosmiczne ceny nieruchomości w Wawie wybrałbym inną. Szacuję, że z kapitałem mniejszym niż 1 mln zł nie ma co zaczynać niestety. Pomimo dużej konkurencji salę trzeba rezerwować często z rocznym wyprzedzeniem, dlatego uważam że może się to okazać intranty interes. Na studiach pracowałem kiedyś przy obsłudze wesel to coś tam pamiętam - niestety nie wiem jakie są koszta zaplecza gastronomicznego, zezewoleń, etc.
Zamierzam wybudować dom weselny (byłe ciechanowskie województwo). Mam kilka propozycji budowy takiego domu z bali oraz innymi metodami. Posiadam działke oraz 250-300tys. zł gotówki. Poszukuję kogoś kto ma rozeznanie w branży lub również che zainwestować w ten biznes (może ktoś kto już prowadzi dom weselny). Na taką działalność można dostać dofinansowanie w wysokości zwrotu 50% kosztów. Myślę, że to dosyć dobry pomysł na biznes. Co o tym myślicie?
Witam,
Jest to bardzo dobry pomysł, o którym ja również od kilkuy lat poważnie myślę. Posiadam ziemię w Mazowieckiem (blisko większego miasta) i podobny kapitał oraz pewną wiedzę na ten temat. Podaj jakiś namiar na siebie.
Pozdrawiam
Według mojego rozeznania w tej branży, chciałbym Wam powiedzieć, że wybudowanie domu weselnego wcale nie musi się przekładać na sukces ekonomiczny. W dużych miastach jest duża konkurencja na rynku usług weselnych, a wielu klientów wybiera renomowane restauracje, pałacyki i hotele. Ci którzy decydują się na organizację wesela w domu weselnym też patrzą na renomę takiego miejsca. Jeśli nie masz historii swojego domu weselnego to nie prędko zapełnisz terminy dobrymi klientami. Poza tym posiadanie samej sali weselnej nie jest gwarancją sukcesu. Najistotniejszym elementem tego przedsięwzięcia jest bardzo dobra jakość potraw serwowanych przez własną kuchnię lub współpracującą doświadczoną firmę cateringową. Jeśli nie spełnicie tego wymogu zapomnijcie o sukcesie Waszego domu weselnego. Pozdrawiam odważnych inwestorów w branży gastronomicznej.
Koszt domu weselnego dobrze zrobionego z zapleczem kuchennym dostosowanym do warunków sanitarnych to koszt od 1,5 mln do 5,5 mln. to koszt domu na około 140 - 300 osób.
Posiadam budynek na restaurację, dom weselny, imprezy okolicznościowe itp. pod Lublińcem. Przyjmę wspólnika lub najchętniej oddam w długoletnią dzierżawę. W budynku 400 m 2, trzeba dokończyć remont - adaptację, pod przyszłe potrzeby. W otoczeniu jest park. Może ktoś zdecyduje się?
duzyjerzy@wp.pl 608510934
Witam właśnie też aktualnie realizuje ten pomysł za kilka dni będę właścicielem działki i z początkiem przyszłego roku planuje ruszyć z inwestycją - ze zdobytych mi informacji wynika że składam wniosek mam opracowany biznes plan - i 50 % mogę otrzymać z funduszów z ue - co prawda mam możliwość również wźięcia kredytu bo iwestycja pochłonie setki tyś złotych ale jeśli ktoś może przybliżyć mi temat z tymi dofinansowaniami to będę wdzięczny - prowadze inne działalności gospodarcze, a do tej działalności dobiero się zabieram i nie miałem doczynienia większego z dofinansowaniami Pozdrawiam
Ja także jestem aktualnie w trakcie kupna działki pod dom weselny.Mam prośbę co potrzebne jest do rozpoczęcia takiej działalności . Chodzi mi jak zrobić biznes plan gdzie zdobyć dobry projekt i potrzebne pozwolenia na budowę i na działalność gospodarczą ,oraz jakie są koszty budowy takiego domu na 200 osób . dodam że działka jest 0.50 ha. i posiadam na dzień dzisiejszy 600 tyś. złotych . Proszę o pomoc .
Ja sprawe zaczołem w gminie tam się dowiedziałem o planie zagospodarowania przestrzennego, bo nie wszędzie można takie sale wybudować z powodu takiego np.plan przestrznenny zakłada budynek np.handlowo- usługowo- mieszkalny z niską szkodliwością dla otoczenia czyli emisją hałasu i w takim przypadku jest przysłowiowa lipa ale do obejścia, w gminie praktycznie wszystkiego można się dowiedzieć co może powstać na takiej działce- potem dobry biznes plan - biznes plan można napisać samemu , jeśli już się kiedyś taki pisało ,jeśli nie to radził bym najpierw poszukać w inernecie o podobnej tematyce(ale musi być to dobry biznes plan ) i pisać na jego podstawie wzorując się na nim a potem dać go do analizy komuś kto już miał wcześniej doczynienia z tematem podobnym lub takim samym - są to czynności typowo teoretyczne - potem zaczynają się małe schody bo gdy już wiemy co chcemy i jak ma wyglądać budynek trzeba wyszukać b. dobrego architekta, bez wizyt sanepidu też się nie obejdzie. Pozdrawiam
Witam serdecznie i zapraszam do współpracy . Nasza firma zajmuje się kompleksowym wyposażeniem domów weselnych , hoteli i restauracji w sprzęt. Jesteśmy na rynku od 1990 roku i zrealizowaliśmy wiele podobnych inwestycji
Polecam plyty do konstrukcji np sali weselnej czy zaplecza magazynowego
_http://www.allegro.pl/item804075565_plyty_zelbetonowe_magazyn_garaz_sklep.html
musiałbys mieć dzialke o wartości powyżej całego domu -raczej nierealne chyba że w centrum Wawy. Ale możesz sie starać o kredyt zabezpieczony częściowo działką na podstawie biznesplanu.
Witam zajmuje się kompleksowym wyposażeniem DOMÓW WESELNYCH ,RESTAURACJI,ZAPLECZA KUCHENNEGO
(urządzenia gastronomiczne,meble ze stali nierdzewnej,systemy hotelowe i gastronomiczne zainteresowanych zapraszam 601 63 63 61 Tomasz Lubański
Witam jeśli chodzi o koszty wyposażenia domów weselnych jestem w stanie pomóc .Moja firma zajmuje się kompleksowym wyposażeniem hoteli restauracji i domów weselnych
Pozdrawiam
Tomasz Lubański
601636361
na pewno warto, tylko dobrze ulokować, jeśli jest ich dużo w jakiejś miejscowości, może być trudno rozkręcić interes... ludzie zawsze potrzebują miejsca do zabaw
Ja buduję dom weselny na 350 osób. Stawiam go przy jeziorze więc powinien mieć powodzenie przez cały rok.
http://plugshop.pl/index.php?c=produkt&id_pro=356
Podobno ludzie zawsze będą brać śluby i umierać, więc domy weselne i usługi pogrzebowe są pewniakami ;)
Wydaje mi się, że trzeba być uważnym jeśli chodzi o trendy, żeby dom weselny był czymś więcej niż garażem ze stołami i balonikami pod sufitem. Teraz pary cenią sobie faktycznie ładny wystrój, lokalizację, itp. Dlatego lepiej zainwestować więcej niż zadowolić się minimum.
Dnia 2011-02-26 o godz. 20:47 ~marian napisał(a):
> Ja buduję dom weselny na 350 osób. Stawiam go przy jeziorze
> więc powinien mieć powodzenie przez cały rok.
> http://plugshop.pl/index.php?c=produkt&id_pro=356
Hej Marian,
Jestem z malopolskiego, tez planujemy budowe domu weselnego, bedziemy prawdopodobnie zaczynac jesienia tego roku, i tak sie sklada ze wybralismy tez sam projekt :) podaj jakies namiary na siebie, chcialbym Cie zapytac o kilka rzeczy jesli moge.